Stäng

Lyssna på vetenskapen säger Greta med flera

VETENSKAP. Vi ska lyssna på vetenskapen säger Greta och hennes stab och jag har gjort flera försök men det är inte så lätt. Greta borde säga, lyssna på de vetenskapsmän som jag säger har rätt inte de andra. Det verkar nämligen som det påstått eniga vetenskapskollektivet har olika uppfattningar och jag är inte mannen att jämka ihop dessa uppfattningar till något vettigt. 

Visst, det pågår en uppvärmningen av jorden, i varje fall de senaste drygt 100 åren men går vi längre tillbaka är det tveksamt och vi ska inte glömma att på 1930-talet undrade man vart de riktiga vintrarna tagit vägen.

Är denna uppvärmning ett problem och är människan ansvarig? Kanske ansvarig till en del och problem för vissa men för andra är det säkert skönt. Jag är glad att jag slipper skotta snö, men de som driver skidanläggningar i södra och mellersta Sverige är nog inte glada. Däremot tror jag att majoriteten av grönländarna tycker det är bra att jorden blir varmare och totalt sett har jorden blivit grönare och skördarna ökat enorm de senaste 100 åren och det är garanterat bra för de flesta.

Kanske borde vi tala om klimatförbättringar i stället, jag har varit med några år och inser att vetenskapen inte är mycket att lyssna på, en gång sa en enig vetenskapsvärld att jorden var platt och universums centrum, och de som inte höll med slog de ihjäl och nu är det försent att be dem om ursäkt, fast det låter nästan som om Gretas lärjungar önskar livet av dem som inte tror på den 17-åriga grundskoleutbildade damen.

 • På 1960-talet hotades vi med kärnvapenkrig, DDT och vi var alldeles för många människor på vår planet, tre miljarder.
 • På 1970-talet var det också klimatkris, forskarna var eniga om att temperaturen sjunkit de senaste 30 åren och att en ny istid var på gång. Vi hade blivit 3,7 miljarder.
 • 1980-talet var tufft, då skulle vi krossas av asteroider eller dö av aids och vi hade blivit 4,4 miljarder.
 • 1990-talet skulle vi bli grillade för att ozonhålen växte och vi var 5,3 miljarder.
 • 2000-talet hotade med fågel- och svininfluensa och vi var drygt 6 miljarder på jorden.
 • 2020, det är dagliga klimatlarm och om några år är vi 8 miljarder men det pratas aldrig om befolkningsbegränsningar.

På 1500-talet tog Europeiska upptäcktsresande hem tobaken, sjömännen hade sett indianerna röka och tugga tobak.

Tobaken lanserades som en mirakel­medicin och läkare ordinerade tobak mot massor av sjukdomar. Tobakssalva smordes på öppna sår och bölder. Tobaksrökning ordinerades mot slem i hjärta, huvud, lever och blåsa.

Det skulle också vara bra mot svaga lungor, kronisk hosta, öronsusningar, fetma och darrande händer. Man använde till och med tobakslavemang mot tarmsjukdomar.

Från början användes bara mirakelmedicinen av män men så småningom blev rökning en frihetssymbol för intellektuella och välbärgade kvinnor, så kallade ”blåstrumpor” som kämpade för kvinnors rätt till utbildning. De rökte demonstrativt cigarr och pipa på allmän plats.

Nåväl, det var den tidens vetenskap och folk lyssnade ända in på 1960-talet och kanske lyssnar några än idag.

-Pettersson lyssnar, men jag litar inte på alla…

…och glöm inte att det en gång ansågs nyttigt med läsk och socker, enligt vetenskapen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Lyssna på vetenskapen säger Greta med flera

 1. Många ”vetenskapsmän” lever på att skrämma upp folk. De vill ha nya högre anslag så de tjänar mer och mer. Speciellt småungar tror ju på allt hemskt de hör.

 2. Vetenskapen är som vilken handelsbransch som helst. Beställ vad du vill att vetenskapen ska komma fram till så får du det. Tyvärr har vetenskapen låtit sig köpas av kapitalet. Det finns många exempel på det.

 3. Människor med förståndet i behåll, genomskådar vänsteretablisemangets desperation. Tyvärr har skolornas indoktrinering, påverkat mängder av dagens unga, att okritiskt svälja propagandan. Flickor är överrepresenterade i klimathysterin. Man kan undra varför.
  Maktens damer och herrar, måste avleda uppmärksamheten, på all skit de har ställt till med. De gamla kungarna brukade dra igång ett krig, när tronen blev instabil.
  Löfven och hans trogna patrask, vet att klockan är slagen och måste skapa en yttre fiende. Magdalena och hennes anhang, gnuggar händerna och uppfinner nya skatter, för att stoppa i de enorma hålen i ekonomin regeringen lyckats skapa. Historiens dom, kommer att bli hård.

  1. Förvånansvärt många i bekantskapskretsen har gått på den här vänsterskiten. Vänstern har verkligen lyckats skapa klimatångest.

 4. Sveriges Radio Greta med kompani har inte en aning om vad vetenskap är Vet man sysslar med är en show man spelar upp .det är alltså gyklare ..det enda man behöver göra är att studera hur dessa människor beter sig den berömda Greta grötskalle klarade inte av skolan..

 5. Hur kan denne prata om vetenskap, vet denne vad det är för något när man skolkat sig igenom skolan ?

 6. 12-öresdivan Ernman och hennes störda dotter rövknullar en hel värld med sin skrämselpropaganda. Iofs en helt makalös prestation. Om nu ungen fortfarande är oskuld så torgförs hon väl snart som en reinkarnerad jungfru Maria.
  Sverige framstår alltmer som pajaskonsternas stormakt. En idiot som statsminister, en folkförbrytrtarregering, en kristusförnekande ärkebiskop och ett pågående inbördeskrig som halva befolkningen förnekar. Och så lilla stackars Greta.
  Galenskaperna har ingen botten

 7. Själva ordet autism betyder att det finns svårigheter i att ta in och tolka information. Det leder till att det är mycket svårt att se till andra människors behov, tankar och känslor.
  Om stora skaror följer och tror på en person som har svårt liksom ovanstående indikerar, då får vi övriga problem.
  När så Media och makttörstande stödjer tokigheterna så blir det än värre.
  och det blir inte lättare att rätta till, när de stora mediehusen i sin penninghunger basunerar ut sina domedagsprofetior

 8. Tänk den dagen någon journalist vågar och får ställa kritiska frågor till Greta, tänk den dagen då hon vågar ha en debatt med riktiga klimatforskare, den dagen lär dröja nu när EU och svenska politiker har hittat ett nytt sätt att beskatta svensken på.

 9. En långsam trend av uppvärmning har pågått ända sedan ca 1850 då inverkan av den sk ”lilla istiden” avtog markant. Greta har kanske förhoppningsvis börjat inse att hon är utnyttjad, hoppas att hon motreagerar snart. Situationen är redan svår för henne, om hon inte följer sin ”linje” kan hon rasa fullständigt i sin popularitet bland globalisterna, men hon har ju oss klarsynta realister att vända sig till. Vi ställer i så fall upp för henne med liv och lem!
  Den som inte vet att dagens väder har förekommit förut och dessutom varit ännu ”extremare” kan titta och lyssna på Tony Hellers poddar på youtube.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: