Hicham Ali döms nu till tre månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och det är lindrigt


BROTTSLIGHET. Hicham Ali, född 1991, döms för vårdslöshet i trafik genom att ha framfört personbil på ett grovt oaktsamt sätt som innebar omedelbar fara för gångtrafikanter samt bilister. Ali var också påverkad av narkotika och använde bilen olovligt, alltså stöld.

Hicham Ali spelar fotboll i Limhamn-Bunkeflo och har spelat i MFF. Han har även spelat i Palestinas landslag.

-Pettersson säger att straffet är löjligt. Hicham Ali är vaneförbrytare som figurerar i flera avsnitt i belastningsregistret. År 2016 dömdes han av Hovrätten till två och ett halvt års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott. Han borde dömas för minst mordförsök, påtänd, 200 km/timme, bland stora mängder personer.

Ur åtalet: B 9166-19 vid Malmö Tingsrätt: Hastigheten har varit fruktansvärt hög enligt oss i polisen från den andra bilens sida. Med tanke på den stora mängd fotgängare och cyklister som befann sig på och omkring vägen där vi körde har det bara varit tur att ingen har blivit påkörd. På flera ställen under färden passerades obevakade övergångsställen. Någon uppskattad hastighet inne på smågatorna är svår att uppskatta men det har rört sig om någonstans runt hundra km/h på blandat 40 sträckor och 30 sträckor utanför skola med barn och obevakade övergångsställen. Denna uppskattning
efter vår egen hastighet och att vi inte kunde hinna ikapp aktuellt fordon.

I efterhand åkte patrullen tillbaka till där vi först mötte bilen för att mäta sträckor och ta tider. Vi började med att ta tiden det tog för oss från det att vi såg bilen på dennes aktuella position, köra fram, vända efter refugen och sedan komma ut på Regementsgatan igen. Detta tog oss vid testet 11 sekunder, vi kommer längre ner att räkna med 12 sekunder för att ge föraren marginal på dennes sida. Vi mätte sedan sträckan det var från den plats på Regementsgatan där bilen körde ut ner till den plats där vi ser den när VI kommer ut på Regementsgatan.
Alltså den sträcka bilen hann köra på 12 sekunder. Denna sträcka var ca 700 meter men vi har räknat med 660 meter till en plats ca 40 meter innan där vi är helt säkra på att bilen passerat. För att ge föraren ytterligare marginal på sin sida. 660 meter på 12 sekunder är 660/12= 55meter/sekund. 55X3,6 (formeln för att omvandla m/s till km/h) blir 198 km/h. Detta är alltså MEDELHASTIGHETEN på sträckan. Då ska man tänka på att bilen startade från nästan noll i korningen vilket medför att hastigheten har varit ännu högre på slutet av sträckan. Detta medför att på just denna del och färden höll fordonet alltså en medelhastighet, efter goda marginalers avdrag, på 198 km/h på en 40 strecka på en trafikerad gata och avslutar den sträckan med att köra mot rött, svänga vänster i fel fil samt vara otroligt nära att köra över folk ute på ett övergångsställe. Färdvägen har i efterhand filmats med kommentarer från poliserna i polisbilen som följde efter.

Tilläggas skall att aktuell bil har 650 hästkrafter och gör 0-100km/h på 3,6 sekunder. Den har en topphastiget på 305 km/h och är världens snabbaste SUV.

TIDIGARE 2019-01-16. Man gripen – körde i 200 km i timmen genom Malmö med bil ägd av känd fotbollsspelare

BROTTSLIGHET. En man greps efter att ha flytt från polisen i en lyxbil, Lamborghini Urus, i centrala Malmö på onsdagen. Polisen mätte att mannen körde över 200 kilometer i timmen på Regementsgatan där det är max 40 km/timme. 

Lamborghini Urus

Flera polispatruller kallades in och fick stopp på bilen. Mannen misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral till Sydsvenskan.

Bilen ägs av fotbollsspelaren Carlos Strandberg, 22 år, som köpt den på kredit. Dock var det inte han som körde utan bilen var utlånad, om det nu inte var Carlos som satt bredvid.

250061413

Carlos Strandberg, bilägare

– Pettersson säger att det troligen är en Mena utan impulskontroll bakom ratten, och det är inte fördomar utan erfarenhet.

Föraren, 28 år, är nyss utsläppt från två år i fängelse för narkotika brott, jag hoppas han får betydligt längre straff denna gång.

Minns ni den här araben som förstörde livet för en familj: Efter vansinneskörning i Malmö, alla namnges utom en! Gissa vem?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “Hicham Ali döms nu till tre månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och det är lindrigt

 • Bosse

  Borde inte bilägaren åka dit för att ha lånat ut bilen till en körkortslös knarkare? Men vissa har väl mer lika värde än andra.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är ju ett under att denna raketforskare överhuvudtaget blivit dömd till en hotellvistelse!

  Gilla

 • age

  Troligen vårdslöshet i trafik av NORMALGRADEN
  (- numera, när de icke körkortsbegåvade stjäl bilar och
  ger sig ut i trafiken)?

  – givetvis också; Bilstöld av NORMALGRADEN?

  Detta kallas anpassning – till det nya Sverige!
  – eller kanske => Integration?

  Gilla

 • Fjölet

  varför ÄR inte lagen lika dömd för alla???
  svensk 22 åring får 16 år för rånmord med kniv???
  Jag bara undrar när den hårdheten används på de multikultiverade, har absolut inte sett något liknande,
  inte ens när de skickar in en kärve kulor från ett ”kulsprutegevär” (AK 5:A) in en restaurang med avsikt att döda????

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Tur för honom att han är invandrare
  annars hade han fått ett ”normalt straff”

  Gilla

 • SVENSK

  Minst 2 års fängelse, för synnerligen grov vårdslöshet i trafik, livstids utvisning samt livstids avstängning från Svenskt körkortstillstånd (hittills nämnda med tanke på att han körde så fort i stadsmiljö där folk vistades på och vid vägen), men det är jag som tycker det.
  Hade någon skadats, minst 4 års fängelse och om någon dödats, minst 10 års fängelse. Allt borde också göras för att han ska få möjlighet att åtnjuta sitt ursprungslands kriminal-, missbruks- och/eller psykvård, och sedan bli kvar där.

  Gilla

  • Maurice

   Även straffen du anger är löjligt låga. 30-40 år är kännbart och avskräckande. Dessutom är Svenska fängelser att beteckna som låsta fritidsgårdar där t o m gratis tobak delas ut på sina håll. Till horribla kostnader när vi inte har råd med sjukvård, åldringsvård osv… Utvisning ev. fråntagande av Svenskt medborgarskap. Alternativt deportation till en avlägsen plats för straffarbete.

   Gilla

   • rune

    ”Alternativt deportation till en avlägsen plats för straffarbete.”
    Låter rimligt,skulle kunna tillämpas i stor omfattning och tömma våra fängelser på grovt kriminella.

    Gilla

   • G Nordström

    Avlägsen plats och självförsörjning med goda möjligheter att begå självmord så behövs ingen bevakning

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: