Utan journalister kan vem som helst ta makten

JOURNALISTIK & MEDIA. Den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter kör, SN, nu en reklamkampanj om att ”Utan journalister kan vem som helst ta makten”, som vårt land styrs kan vi konstatera att med journalister har vem som helst tagit makten. 

Nåväl, kampanjen är gammal och har används av flera,  bland annat Mittmedia år 2015 och det har inte gått så bra för dem, sedan dess har ungefär 75 procent av personalstyrkan försvunnit.

Min personliga uppfattning är att media, speciellt lokalmedia behövs, men då måste bland annat SN leva upp till sina egna stolta regler som korrekt och allsidig nyhetsförmedling. Den som granskar samhället måste också själv kunna tåla att bli granskad.

Alla gör fel ibland, det är mänskligt, men jag vill påstå att de så kallade ”riktiga journalisterna” inte är bättre än de fria medierna som Petterssons blogg. Ni vet väl att min blogg finns därför att SN nekade mig skriva insändare negativa till invandring och islam från straxt innan valet 2010, innan dess gick det bra och när SN förlorade mig som prenumerant förlorade de också en annonsköpare.

Södermanlands Nyheter skriver ofta om vikten av källkritik och vad som är sant och falskt på internet. Det borde kanske chefredaktörerna själva läsa. Bakom bilden och rubriken nedan dolde sig somalier som inte ens var svenska medborgare. Finska medier ville inte heller peka ut etniciteten så de valde att skriva ”män boende i Sverige”. Petterssons hade dock inga problem att skriva sanningen, att det var somalier och en irakier.

Problemet är troligen att de ”riktiga journalisterna” tror sig ha monopol på sanningen, när man inte nog kan understryka att sanningen i tidningar och andra medier är en illusion, reportrar kan inte undvika att ha en avsikt, alla har en dold dagordning, medvetet eller omedvetet.

Minns ni nedanstående rubrik? Södermanlands Nyheter och andra tidningar har länge och ofta kallat min blogg rasistisk, för att jag skriver vilka det är som åtalas och döms för grova brott. Det blir nästan komisk när SN sätter sig över domstolen, bloggen är rasistisk punkt.

Läs gärna mejlet jag fick från en av Södermanlands Nyheters anställda…Journalisten som ber om ursäkt…den före detta SN-anställde skrev bland annat ”svenska tidningar, inga nämnda och inga glömda, är fulla av journalister med bakgrund i 68-rörelsen. Det ligger inprogrammerat i deras journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor” 

Mediernas stora problem är att de slutat granska makten och i stället blivit medlöpare när det gäller nackdelarna, både ekonomiska och mänskliga, med massinvandringen.

En annan är försvarandet av tiggeriet som alltid varit förbjudet enligt de regler som finns och som media borde tagit upp men de har i stället försvarat tiggarna och därmed brottsligheten i deras spår. I juni 2015 skrev SN om en studie av tiggarna som slog hål på myterna att tiggeriet var organiserat och kriminellt, trots att de fått bilder och tips från undertecknat med flera om motsatsen. I december 2015 skriver SN om att tiggeriet är organiserat och att tiggarna utnyttjas av kriminella. Flip-flop…

SN fällda av Pressens Opinionsnämnd för grova journalistiska övertramp…

-Pettersson vill trots allt önska den 126-åriga tidningen lycka till i framtiden och hoppas de kan börja med den journalistiska styrka och mod de skryter om, min hjälp ar de redan tackat nej till…

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

22 thoughts on “Utan journalister kan vem som helst ta makten

 1. Pk media och pk politiker, har blivit allt mer desperata i sina metoder att härska över det svenska folket.
  Man vinklar sanningen, mörkar den, vill ändra lagar så kritik mot förd politik blir straffbart. Polischefer och domstolar är ofta politiskt styrda och agerar utifrån detta.
  De känner makten glider dom ur händerna och folket vakna upp ur drömmen. Vi styrs av människor med dold agenda, som vill rasera livet för landets befolkning.

 2. Igår fick man läsa utländsk journalistik om Sverige på Zero Hedge, artikeln kommer från Gatestone Institute, den handlar om svenska välfärdsstatens kris och vad som orsakat den.(mycket läsvärd) Det mest tragiska är kommentarerna från våra grannländer, det är bara typ -Bygg en mur mot sverige, eller -Låt landet kollapsa, mm mm. Den kommer nog aldrig att publiceras i någon svensk tidning med tanke på våra ynkedomar till journalister. Undrar just hur dessa skulle vinkla en artikel som denna till rysspåverkan, eller hat från SD.

 3. Nej så är det inte, varken media eller bloggar har nån större makt. Vi, vi som är folk vi, reagerar på verkligheten. Bloggare och media tror på sin egen förträfflighet. Vi, ja vi som går på gatorna och vi som har öron och ögon i behåll. Vi, ja vi behöver varken bloggar eller tidningar för att veta hur det står till.

 4. Ta bort alla bidrag till media, låt de swisch hora, som de så vackert kallar sina kollegors möjlighet att överleva, och då på egen hand. Då kan de undermåliga s.k journalisterna börja jobba i sjukvården, sedan kanske de har lite att skriva om. Dvs om de klarar av att skriva en artikel och göra lite undersökande journalistik.

  • Nä gud bevars. Inte sådana oduglingar i sjukvården. Då måste först återinföra vårdbiträden, det kanske de skulle klara.

 5. Det genomfalska SVT hade ett reportage om Antisemitismen Malmö,men dom sade inget om ifall SSU s ungdomsförbund och Ilmar Repalu deltog, dom som skanderade mot Judar på första Maj i Malmö, det sades heller inget om vem det är som står för denna antisemitism??

  Alla som har följt och sett utrotningslägren i Tyskland o Polen förstår nog vilket Helvete det måste ha varit för dessa stackars människor,
  men det märkliga med SVT är att dom lotsas inte om att trots den vidriga Nazismen så finns det ännu värre mördarpack än Nazisterna, nämligen kommunisterna? Anser SVT att det var skönare att bli torterad o Mördad av kommunister,? Eftersom man hela tiden älter om den förra.
  Dom som har hjrna att tänka med förstår nog att det var samma helvete att bli torterad o dödad av bpåda dessa sjukliga system, men SVT lotsas
  inte om dom som avlivat flest människor i världshistorien?????

  Man kan undra varför?!

   • Det konstiga är att inte fler vet vilka som var de massmördande lite mer hårdförda socialdemokrater aka ”kommunisterna”.

   • ”You must understand, the leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media is in the hands of the perpetrators.”
    – Alexandr Solzhenitsyn

 6. Utan journalister vore Sverige en bättre plats att leva på, Svenska sk journalister tillhör det sämsta denna kår kan visa upp.
  Några mer ljugande och vidriga varelser får du nog leta bland diktatorer i afrika för att hitta.

  • Enligt förtroende undersökning ligger de två från botten. Bara bilhandlare har sämre förtroende.
   Detta trollade man bort när det redogjordes för i SVT. Där fick SVT störst förtroende bland journalister. Men ända näst sist av alla yrken.

 7. NTM-koncernens bolag och varumärken:

  Öst Media: nt.se, 24nt, Norrköpings Tidningar, corren.se, 24Corren, Östgöta Correspondenten, folkbladet.se, Folkbladet, mvt.se, Motala Vadstena Tidning, vt.se, Västerviks-Tidningen, Vimmerby Tidning, vimmerbytidning.se, Kinda-Posten, affarsliv.com, klackspark.com, Linköpings-Posten, Norrköpings-Magazinet, Magasinet Västervik Vimmerby Hultsfred, Linköpings Näringslivsmässa, Norrköpings Näringslivsmässa, Min Frukost, JobbPlus och JobbPro mfl.

  Sörmlands Media: ekuriren.se, Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, sn.se, Södermanlands Nyheter, kkuriren.se, Katrineholms-Kuriren, Affärsliv och gratistidningen Extra.

  Upsala Nya Tidning: unt.se, Upsala Nya Tidning, eposten.se, Enköpings-Posten, Uppsalatidningen, Sigtunabygden, Knivstabygden, uppsala.com, Östra Uppland & Annonsbladet, Norra Uppland, Västra Uppland samt RixFM och Star FM.

  Gotlands Media: Helgotland.se, Gotlands Tidningar, Gotlands Allehanda, Affärslivgotland.se, Gotland Just Nu, Gotland.net, Almedalen Just Nu, Rix FM, Mix Megapol, Rockklassiker och NRJ.

  Norrbottens Media: kuriren.nu, Norrbottens-Kuriren, nsd.se, Norrländska Socialdemokraten, Norrbottens Affärer, norrbottensaffarer.se, Extra Luleå, Extra Boden samt RixFM och Star FM.

  Teknomedia är vårt utvecklingsbolag för digitala medier som utvecklar digitala plattformar och tjänster åt både våra egna mediehus och externa kunder. Teknomedia är dessutom ett av Sveriges största produktionsbolag för video- och ljudproduktion.

  Mötesfabriken är ledande eventarrangör som skapar möten mellan företag och människor, och mellan företag genom galor, mässor, konferenser, kick-offer och mycket mer.

  Radio & Co är vårt radiobolag med försäljning för radiokanalerna Rix FM och Star FM.

  Pressgrannar är vårt stora tryckeribolag med anläggningar i Linköping, Uppsala och Visby. Tryck i Norrbotten är vårt tryckeribolag i Luleå och Ektab vårt tryckeribolag i Eskilstuna. Bolagen trycker våra tidningar och många ledande facktidskrifter, kundtidningar, DR och specialprodukter med mera åt kunder över hela landet. Österbergs i Nyköping är vårt civiltryckeri.

  Svensk Hemleverans samt Norrbottens Media Distribution är våra bolag för hemleverans och leverans till företag av våra egna och andra utgivares tidningar och tidskrifter samt reklam, brev, paket, gods, frukostbröd med mera sju dagar i veckan.

  NTM Fastigheter äger och förvaltar kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i Östergötland.

  Resecenter är en resebyrå och researrangör med butik i Norrköping. Resecenter säljer resor från ledande researrangörer och arrangerar upplevelse- och temaresor.

  Omsätter ca 2 miljarder om året

 8. Eftersom man försöker sälja något här så är det ju reklam. Borde inte detta då falla inom ramen för falsk marknadsföring?

 9. Dom Skrupelfria dödgrävande skrivar-nissarna ÄR Makten !!!
  Tillsammans med de maktgalna marionetterna de skulle ha granskat.
  Usch och Fy !
  Det ryktas om att endast Regim-vänliga inställsamma Media kommer att tillåtas framöver. Alternativ-media kommer att klassas som terrorism.
  Nu är det väl ändå dags att gå ut med högafflarna ?!

Kommentera