Har du hört en apa säga halleluja?


INSÄNDARE. Evolutionsteorin är vår tids största bluff! Det säger sig självt att när man är ute i naturen och ser allt det vackra att det är Gud som har skapat människan, himmel och jord.

Bild från Jeff Jacobs Pixabay

Vi kommer inte från aporna hur har man kunnat lära ut denna lögn i de svenska skolorna? För det är Gud som har skapat människan det kan man läsa om i Bibeln som är Guds ord.1 Mosebok 1: 27-28.

När jag gick i skolan hade man andakt och vi stämde alltid upp till sång och sjöng ”Glädjens Herre” till maten.

Det kristna arvet har byggt upp Sverige. I Norge intervjuade man den kände predikanten Aage Samuelsen om skapelsen och då sa han till journalisterna har du hört en apa säga halleluja!

Ulrik Petersson


51 responses to “Har du hört en apa säga halleluja?

 • Maja 2

  Du har nog missuppfattat.Hennes favoritord är inshallah och det betyder något annat.

  Gilla

 • Tony

  Ja jag tror att jag hört Antje jackelen uttala detta ord.

  Gilla

 • Grune

  Den som är så urbota idiotisk så att tror på gud eller Allah borde gå och hänga sig. Det är samma samma sak som jag skulle påstå att Kalle Anka skulle vara den store skaparen av universum. DUMSKALLAR.

  Gilla

 • Kurt

  Trams som ha tillkommit för att hålla pöbeln i schack.

  Gilla

 • TOMMY

  Jesses!!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I Sverige gömmer sig alla politiker bakom den s.k heliga religionsfriheten och slipper då ta tag i obehagliga saker, man kan bara fortsätta sitt tomma skitprat utan verkstad.
  Smidigt, undrar hur världen skulle se ut och fungera utan religioner ?
  Förmodligen inte sämre.

  Gilla

 • Dissidenten

  Religionsutövning bör hållas i slutna sällskap, och inte pådyvlas människor som har förståndet i behåll. Religionen har genom tiderna används, till att hålla menigheten på mattan. Milijoner har genom århundraden offrats i krig, för den rätta tron. I det läge som gäller i dagens Sverige, har kyrkan dessutom svikit gamla och sjuka, samt underblåst den växande kriminaliteten, genom sitt ställningstagande för den folkfientliga vänstern.
  Lämna svenska kyrkan och ha ett eget avtal med det du tror på!

  Gilla

 • Monica

  Tore; Nej väckelsekristna tar i regel inte till fysiskt våld som många muslimer. Det har jag uttryckt bokstavligen. Men du och andra kan ju se vad som hände inom Knutbysekten. Beträffande könstympning så är det inte alla muslimer som könstympar sina flickor. Det är vanligt förekommande bland de koptiska kristna i Egypten också och bland många afrikaner som är anhängare bland natur-religionerna så könstympning fanns där innan muslimerna fick fotfäste i Afrika och könstympningen blev en tradition även hos dem för att kontrollera kvinnan.

  Gilla

  • Tore

   Jadu Monica det finns vita etniska Svenskar som också våldtar och beter sig illa men inte i samma utsträckning som dom du försvarar.
   Jag förstår tyvärr inte meningen med ditt svammel om att göra liknelser mellan kristna och muslimer.

   Gilla

  • Bosse S

   Det är i varje fall ingen svensk tradition att karva på könsorganen. Jag har heller aldrig hört talas om att man någonsin i historien gjort detta i Norden.

   Gilla

 • Stefan SH (filosofen-light)

  Yess!

  Elektronerna snurrar runt atomkärnan.
  Alltid med samma hastighet.
  Alltid i samma avstånd.
  Att varför – finns bara en som kan svaret.
  Var tacksam för det 🙂

  Resten är tolkningsfråga. Och förmåga!

  Gilla

 • age

  Jag har en egen tro:
  Jag tror att jag är trafikpilot!
  => anmäl er här ni som vill flyga med mig
  (det blir första gången! – och troligen sista!)

  Religion är att tro!
  Att tro är att inte veta!
  Att inte veta är att vara okunnig – eller dum!
  D.v.s. religion är en fantasi!
  En fantasi är gränslös och skapas i den egna hjärnan!
  En fantasi är ingen verklighet
  – d.v.s. en religion/en ”tro” har ingen grund i verkligheten!
  D.v.s. alla religioner förmedlar en bluff!

  – Vem var ”Jesus’ sekreterare?
  – Varför finns inte originalprotokollen kvar?
  – Är alla ordagranna citat dokumenterade i realtid?
  – Av vem?
  – Var denne ”sekreterare” alltid vid hans sida?
  – Varför finns denna viktiga individ inte nämnd i bibeln?

  Det var några frågor jag ställde i lågstadiet till
  kristendomslärarna – men fick aldrig svar!

  En komiker i USA, James Randy, har lovat, t.o.m.
  i svensk TV ; att den som kan visa att något
  övernaturligt existerar ska få en miljon dollar?
  Han lär ha en hel ranch uppbyggd med olika
  anläggningar och bygger efter önskemål.
  Bl.a. för slagruta!
  => Han har inte behövt betala ut några pengar!

  – men fortsätt att tro om det tröstar!

  Gilla

  • Grune

   Jag har också en egen tro. Varför måste man hålla sig till en sagobok för?
   Jag tror på en annan sagobok. PIPPI LÅNGSTRUMP. Hon är och gör mer för mig än sagofiguren GUD. INGEN levande människa har sett honom någonsin.

   Gilla

 • eugenecork

  gynnsamma förhållanden är det som skapat liv…absolut ingen Gubbe uppe i Himlen…ta t.ex den virusvarianden i Kina nu, den låg bara där och vänta på rätt näring…så längre näring finns och inga motgift stoppar eländet
  …värst är då vissa mähän istället matar viruset, ist för att stoppa eländet…så är slutet nära, inte bara för ”mataren” utan även för oss andra åskådare

  Gilla

 • Maja 2

  …och så var det gamla paret i Finland på ett religiöst möte med en känd pastor, som kan hela sjukdomar med böner.
  När pastorn sade att där ni har ont skall ni sätta händerna på . Gamla mannen satte händerna på själva verket varpå frun sade ; han kan hela sjukdomar men han väcker inte upp från de döda.

  Gilla

 • Monica

  Väckelsekristna är nästan lika obehagliga som många muslimer. De tror också på ett evigt helvete efter döden för personer som inte bekänner sig till deras tro. I deras trosamfund finns också social kontroll som också är integritetskränkande för den enskilde individen. Skillnaden är att dessa kristna inte tar till fysiskt våld jämfört med jihadister inom islam. Själv är jag av den uppfattningen att slumpen eller evolutionen inte kan skapa våra jag. För mig skulle det vara mer ologiskt om det inte finns en fortsättning efter döden. Men för den saken skull behöver man inte bli medlem i ett dogmatiskt trosystem typ ovanstående religioner och inriktningar.

  Gilla

  • Tore

   Hur man kan jämföra muslimer med väckelsekristna är för mig en gåta, mördar väckelsekristna sina döttrar skär sönder deras underliv och drar en säck över dom?

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Alla har rätt till sin tro. Fast vetenskap har mer än tro att förmedla. Vilket är en enorm trygghet. När tron hos många religiösa samfund inte utvecklas. Utan står helt still.

  Stenplaneten Tellus är 4,5 miljard år gammal och det första livstecknet uppstod för 3,5 miljard år sedan. Sedan rullade det på fram till dags datum med evolutionen och det naturliga urvalet.

  Bibelns tillkomst och innehåll är bara en flugskit i det stora hela. I allt det vackra och naturliga, som jorden har erbjudit under miljarders år.

  Svenskt ordspråk………..

  ”Var fågel sjunger efter sin egen näbb”

  Gilla

 • Maurice

  Har någon hört Gud, Allah säga något?
  Sinnessjukt att lägga sin existens på tro och känslor. Människor har ett förstånd att vid närmare eftertanke finna att det är lögn. Därför hotas man under ett grupptryck att tro på något som inte finns.

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  Tror inte det finns någon gud vad nu det är.
  ALLA typer av religion är av ondo. 90 % av alla krig kommer av religiösa motsättningar. Religionen har i alla tider använts för att förtrycka och skrämma fattiga. Även här i Sverige. Pedofiler gömmer sig bakom kyrkans täckmantel än idag. Enormt mycket våld har uppstått i religionens framfart. Bibeln och koranen och allt vad dom heter är inget annat än gamla sagoböcker som vissa väljer att tro på och det är ju deras val. Konkreta bevis på sanningshalten saknas dock tyvärr. Världen vore en mycket fridfullare plats utan religionen

  Gillad av 2 personer

 • ossie

  Jag tror på Darwin !!

  Gilla

 • rune

  Var Darwin ateist?
  av Anders Brogren

  Efter Darwins död gav en av sönerna ut faderns självbiografi jämte en del brev (The Autobiography of Charles Darwin and Selected Letters, edited by Francis Darwin, New York 1892). Där konstaterar Charles Darwin med stolthet att det utkommit en essay om utvecklingsläran på hebreiska, som visar att hela teorin finns innesluten i Gamla Testamentet.
  I ett brev från 1879 skriver han: ”Också i mina mest extrema svängningar har jag aldrig varit ateist i den meningen att jag skulle ha förnekat existensen av en Gud.” En holländsk student får detta svar på sitt brev: ”Jag måste säga, att omöjligheten att bilda sig en föreställning om detta storslagna och underbara universum, med oss själva som medvetna varelser, skulle ha uppstått av en slump, tycks för mig vara huvudargumentet för Guds existens.”
  Till en tysk student, som frågat om Gud och evolutionen, låter han sonen svara: ”Han anser att evolutionsteorin är helt förenlig med tron på en Gud.”

  Gilla

 • Tore

  Nej men Ulf Ekman(livets ord) brukade yla halleluja.

  Gilla

 • Maja 2

  Sverige har blivit ett ickekristet land på grund av kyrkans svek !
  Många har lämnat kyrkan och sparar kanske en tusing på kyrkoskatt per år. Många tänker inte på att ju färre medlemmar i Svenska statskyrkan desto större makt för de nya religioner i Sverige.
  Islam får ett kraftfullt fotfäste här nu när allt flera är förbannade på den Svenska kyrkan och väljer att lämna. I skolorna har de inte på länge haft en morgonbön, som vi hade i Finland. Kanske i Sverige också ?Det skapar trygghet för barn.
  Av den anledningen vågar inte lärarna heller stå upp för vår religion, utan försöker släta ut såsom alla religioner är lika värda.
  Färre och färre medlemmar , tomma kyrklokaler.
  Undrar hur det slutar.

  Gilla

  • Tore

   Maja, Svenska kyrkan är en hbtq och muslim dyrkande organisation som kan dra åt hel….. e.
   Svenska kyrkan är en skam för kristendomen, en avart.

   Gilla

   • Leif

    Bra sagt!

    Gilla

   • Maja 2

    Jag håller med dig. Skulle vilja hitta brevet / svaret av ärkebiskop Weijryd , oförskämd som bara den.
    En dag kommer jag att publicera mitt ärende med hans oförskämda svar från 2010.

    Gilla

   • Tore

    Maja, jag tror sd och afs och en framtid för Sverige det räcker för mig mvh Tore.

    Gilla

   • Maja 2

    Såg ett program från Danmark där en homosexuell man från Irak mötte en imam eller den med vita islammössan.Han propsade på att få ett svar huruvida imamen som hade uttalat sig om homosexuella följande, står upp för sina ord;
    ”Homosexuella skall kastas ner i ravinen och stenas när de faller. ”
    Imamen sade; Nu gäller danska lagar, den homosexuelle frågade igen om imamen tyckte att han skall stenas. Svaret detsamma.
    Det var intressant hur ormiga imamer är när det gäller att uttala sig offentligt i dansk TV: I Sverige är det här omöjligt att få se, debatter som bör visas här är bannlysta .Polisprogrammet ( Hasse Aro) gräver frenetiskt gamla 90 tals mordfall, där en svensk är skyldig. Hur sjukt som helst.

    Gilla

  • G Nordström

   Med en biskop som känner mer samhörighet med Satans religion än den egna befolkningen så är där många som inte vill tillhöra ett sådant samfund.

   Gillad av 1 person

  • Grune

   Det gör väl ingenting om någon annan religion får större betydelse än kristendomen. Det var i alla fall Musse Pigg som skapade jorden och människorna och djuren och växtligheten. Han skapade t.o.m. Giftormarna, skorpionerna, lejonen och hajarna. Alla dessa djur är vänliga och snälla små varelser som vi idioter till människor borde gosa mer med.

   Gilla

 • Thorsten Schütte

  För mig som vetenskapligt skolad person bär jordens geologi vittnesbörd om katastrofala händelser, djurs lidande och död långt innan människan gjorde entré. Likaså vittnar geologi och astrofysik om att världen är gammal och att utveckling/evolution äger rum. Den nuvarande skapelsens bristfällighet som längtar efter förlossning och befrielse vid förvandlingen till en ny skapelse förblir för mig en omformulering av teodicéns gåta: varför finns ondskan och lidandet?
  Resonemanget ovan delvis saxat ur:
  http://tidskriftenevangelium.se/gamla/vad-menas-med-det-kristna-hoppet/

  Gilla

 • SVENSK

  I takt med att fler och fler lögner avslöjas på löpande band mycket tack vare internet, har fler och fler börjat forska i nya saker som kan tänkas vara lögn, det är bra, och inget område ska undantas från seriös forskning! Jahves dom kommer att bli skoningslös mot dem som hindrar sanningen att komma i dager

  Gilla

  • Maurice

   Vem? Hur kan man tro på en lögn. Något som inte finns. Människan har ett bättre förstånd.

   Gilla

  • Maurice

   Vem? Att hota och skrämmas med något som inte finns är typiskt för religiösa utövare. Människan bör ha ett bättre förstånd!

   Gilla

 • oljeborr

  Gud varken finns eller inte finns.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: