Dags för Post-it

SKATTER. Den dansk-svenska statliga koncernen Postnord går dåligt och skattebetalarna riskerar att få betala flera miljarder kronor samt få sämre service. Det är kanske förvånande, men det är den danska delen av Postnord som går dåligt – inte den svenska, säger Peter Andersson, lektor nationalekonomi Linköpings universitet, till Sveriges Radio

Peter Andersson äger vidare att svenska skattebetalare fått ta ”en en ganska stor nota” när den danska verksamheten gått knackigt. Sedan 2012 har den danska delen, Postnord Danmark, dragits med förluster.

Postnord är delat på Sverige 60 % och Danmark 40 %, men rösterna fördelade 50/50. Sverige får alltså stå att för 60 procent av förlusterna.

-Pettersson är inte storföretagare men inser inte hur man tänkte, Maud Olofsson var ansvarig minister, med en sammanslagning. Brev och paket är lokala, plockas upp lokalt och ska ut till varje invånare i våra länder och det är svårt att finna några stordriftsfördelar med det. Det är knappast lönsamt att skicka danska brev eller paket till Sverige för sorteringen eller tvärtom. Tanken verkar idiotisk från början till slut och det är inte den enda tokiga tanke Maud Olofsson och Alliansen knäckte.

Det är dags för Post-it..

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

13 thoughts on “Dags för Post-it

  1. Muppen som köpte det danska postväsendet, för PostNord, borde få bonus men det har han säkert redan.😫😫
    Det är ju inte direkt kvalificerade företagsledare som blir chefer inom statliga myndigheter eller affärsdrivande verk. Som god pk, kan det bli du.

  2. detta är typiskt för Centerpartiet och dåvarande idiot Maud frågan är vilket kostade mest Tysk kolkraft eller danska fyllon i Postverket..nu mera heter riks idioten Ani löv det är ju faktiskt hon som gör det möjligt med dessa bomb dåd och skjutningar det fins ju inget parti som i modern tid lyckats manipulerar ett valresultatet som Centern .

    det skall bli intressant att se i nästa val vad straffet blir

  3. Oförskämt hela vägen mot allmänhetens resurser. Jag får för mej att en del borgerliga partier haft för avsikt att blåsa bort statliga företagspengar med viss förtjusning. Kanske för att statuera exempel att staten inte ska driva ekonomiska affärsprojekt. Hur det än är med det så är det oförskämt och i flesta fall olagligt gissar jag att sälja ut statlig egendom till löjligt billiga reapriser.

  4. En dansk är mycket smartare än en svensk. Då går det så här.
    Maud Olofsson var väl lika minst lika korkad och inbilsk som Annie Lööf.

    • Kommer Annie vägra gå till KU när hon blir anmäld ???
      DET GJORDE MAUD OLOFSSON NÄR HON BLEV KALLAD !!!

  5. Det bästa är väl att avknoppa den danska delen och sälja den för en krona. Tyvärr idioterna i Sverige har låtit danskarna ha 50 % av rösterna fastän de bara äger 40%. Så förståndiga är politikerna som styr Sverige.

Kommentera