Svenska kirurger gratis arbetskraft i Sydafrika


SJUKVÅRD. Med start våren 2021 ska kirurger i Västra Götalandsregionen skickas till Sydafrika för att öka kompetensen på de typ av skador som ökar i Sverige.

Sahlgrenska sjukhuset. Pressbild: Marie Ullnert

– Projektet i Sydafrika är en överenskommelse med ett sjukhus i Johannesburg. Vi planerar att skicka kirurger från regionen dit tre månader i taget, fortlöpande, så att det fyller en egen schemarad där nere, säger Ragnar Ang, överläkare på Sahlgrenskas traumavårdsenhet som är regionens traumacenter, till SR P4 Göteborg.

– Vi utsätts och exponeras för stora volymer av trauma, framförallt penetrerande våld som kniv- och skottskador. Därmed får vi mer erfarenhet inom just den här skademekanismen, berättar Ragnar Ang som själv arbetat på ett sydafrikanskt sjukhus.

I utbyte får sjukhuset i Johannesburg gratis arbetskraft.

På sjukhuset i Johannesburg kan de svenska kirurgerna arbeta med fler traumapatienter på några månader än vad som kommer in på ett helt år på exempelvis Sahlgrenska.

-Pettersson tycker det låter oerhört dumt. Är det inte bättre att de svenska kirurgerna betar av köerna av svenska patienter i Sverige och att vi  skickar de krigsskadade patienterna till Sydafrika?
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Svenska kirurger gratis arbetskraft i Sydafrika

 • Hanna

  Sverige blir mer och mer som Sydafrika så det är lika bra att lära av dom på alla områden. Hur man bygger gated communities, undviker kidnappning och bilkapning, skyddar sitt hem mot rånare, sätt att få barnen till skolan osv.

  Gilla

 • Klang.

  Här hemma ersätts de av falska läkare och sjuksköterskor.
  Det blir billigare så i början med de befordras snabbare än vi tror.
  De lärs upp av sina kollegor.
  Justitieministern ser inget fel i det, han är för kort, kan inte se över skrivbordet.

  Gilla

 • G Nordström

  Då kan risken bli att fler dör av skottskadorna här, acceptabelt

  Gilla

 • Fjölet

  Lika bra att de skickar allt,
  sjuksköterskor, vårdpersonal, , hela sjukhusen, med medicinsk utrustning, partiledare, regering, socialmyndigheterna, skattemyndigheten, Försäkringskassan, A-kassan, pensionsmyndighet, polis och militär.
  För i sverige verkar det som dessa myndigheter ändå, inte är till för oss svenskarna längre!!

  Gilla

 • Tony

  Sverige i ett Nötskal. , vi importerar stora skaror inkompetens
  ock exporterar kompetensen som hade behövts här hemma??

  Svenska beslutsfattare är min själ inte riktigt kloka?

  Gilla

 • Nisse

  Med tanke på nedskärningar i sjukvården, blir det obegripligt att de prioriterar vården i andra länder, än vårt eget.
  Någon vill framstå som riktigt god men bryr sig inte om landets egna folk.
  Vi har verkligen inte resurser att ge bort.

  Gilla

 • Mm

  Starta militära sjukhus i varje stad i hela Sverige, som enbart tar emot de kriminella och när nu vår välinformerade statsminister har läget under kontroll och påstår att vi har fått in så mycket läkare och andra högutbildade så är det väl fint att de jobbar där och får chans att träffa sina kompisar från medelhavsresan från Afrika till Europa. Problemet löst…

  Gilla

 • putte

  Mycket märkligt ,det borde väl vara tvärt om , det vill säga att det kommer läkare till Sverige och får träning i hur man tråcklar och syr . för är det något land som det förekommer folk som söker vård för skottskador och knivskador så är det väl i Sverige .

  Gilla

 • Ståfräs

  Inga problem alls. Ca 75% PK avstår gärna sitt eget vårdbehov och verkar hellre vilja dö, för inte bli kallade rasister.

  Gilla

 • Kungen

  Är det inte bättre och framförallt billigare att utvisa både gärningsmän och offer istället..
  De är ju t.o.m landsmän ibland. Detta skulle garanterat minska trycket på akutmottagningarna här. Varför krångla till allting ??

  Gilla

 • Bajen666

  Jag blir helt förbluffad av våra korkade politiker överläkare samt tjänstemän i detta land, hur i hel*ete kunde det gå så här snett.?

  Socialism och liberalism samt PKism kan vara en del av förklaringen.

  Gillad av 1 person

 • rune

  ”-Pettersson tycker det låter oerhört dumt. Är det inte bättre att de svenska kirurgerna betar av köerna av svenska patienter i Sverige och att vi skickar de krigsskadade patienterna till Sydafrika?”
  Utmärkt förslag av Pettersson !!!

  Gilla

 • Eurozone

  När våra politiker talade om mångkultur så nämnde de aldrig att det innebär stora volymer av trauma, framförallt penetrerande våld som kniv- och skottskador!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: