Lena Endre: Äldre borde skämmas

Skådespelerskan Lena Endre figurerar inom kort i en ny thriller. Endres rollfigur är en minister som brinner för klimatfrågor.

I en intervju hyllar Lena Endre allas vår Greta, eller ”lilla Greta” som hon uttrycker det. Samtidigt menar Lena Endre att den äldre generationen borde skämmas och åsyftar förstås klimatfrågan.

Vad är det vi ska skämmas för?

Att också vanliga människor kan spara pengar för att resa utomlands? Att också vanliga människor vill köpa nytt och inte begagnat? Att människor bor på landsbygden där ingen tunnelbana och inga pendeltåg finns? Att vi slänger en köttbit på grillen när vännerna samlas en skön sommarkväll? Ska vi skämmas för att världen utvecklats och att vi människor vant oss vid ny teknik som producerats av miljöförstörande ämnen?

Vad är det egentligen vi ska skämmas för?

TT

2016 granskade Rebecca Weidmo Uvell den kända skådespelerskan och kom fram till att Endre har starka band till den yttersta vänstern. Även om hon, precis som många socialister, inte riktigt lever som hon lär.

Rebecca Weidmo Uvell

52 thoughts on “Lena Endre: Äldre borde skämmas

 1. Märkligt att alla Svenska kändisar är flyktingvurmare, hbtq gullare, klimatskojare, anti trumph, sd hatare.
  Är dom stöpta i samma form eller är dom för fega för att ha åsikter som inte stämmer överens med dom sk värdegrunderna.

 2. Klimatet styrs av solen, inte människan.

  Detta borde rimligtvis alla förstå men när jag säger det i min omgivning så ser alla väldigt förbryllade ut för hur kan 0,04 % koldioxid inte ha större påverkan än solen?….

  • Men det borde ju varje människa på jorden veta att det som guds enfödde dotter Greta säger är mycket mera sanning än vad någon annan säger.

 3. Dessa kändisar vill bli bekräftade genom att upprepa populära pk mantran. Blir nu inte ens förvånad längre, när ännu en säljer sin själ.
  Jag har tappat respekten för alla pk, som ställer upp på maktens sida mot sitt eget folk.
  Dumheten och lögnen styr.

  • Jag tror med all säkerhet att det är så att om man håller ihop med Greta så kommer man att tjäna många miljoner. Det är nog så alla dessa miljonärer och artister tror i alla fall.
   Se bara vad mycket reklam dom får som dom tar betalt för.

 4. Ännu en avdankad idiot som har den märkliga uppfattningen att hennes åsikt är värd mer än hästskit.

 5. En subba utan talang som levt gott på skattebetalarnas licenspengar och stöd till filmindustrin. Jag glömde säkert något. Teatersubventionerna kanske?

 6. Säger det igen… Palme, Reinfeldt och Löfven! Det är de som är skyldiga till Sveriges haveri!!

 7. Många kändisar som skådespelare är mycket PK -vänster. De skådespelare som alltid vågat gå emot PK-kulturen är Ulf Brunnberg och sedermera Stefan Sauk.

 8. Ytterligare en ”kändis”, som delar med sig av sin visdom.
  ”Det är löjligt att höra löss hosta, speciellt om de har trånga bröst”. Mycket bättre att hålla käften, och inte avslöja hur blåst man är!

  • ”Det är löjligt att höra löss hosta, speciellt om de har trånga bröst”. Den var ny för mig, men så jäkla bra! Lena Endre borde stå över allt trams! Men hon är väl som alla andra skådisar…högröd!

 9. Där tappade du Lena allt förtroende. Du har tydligen ingen aning om vad många av oss äldre har upplevt för att du nu har nått dagens samhälle. Skäms! Och att hänvisa till Greta visar att du är helt inlåst i din bubbla.

  • Litet försiktigt ,men det kan vara vinet som har snurrat till hennes skalle. Den varan verkar skådisar gilla.

 10. Ja de borde skämmas. Arbetade från 16 årsåldern.
  Ofta dåligt betalda. Inga vabproblem. Fostrade sina
  sina barn t goda medborgare. De är nu pensionärer ,
  många med en usel pension. De har sällan belastat
  Välfärdssystemet. Som nu gamla, får de höra att de
  är en belastning. Arma land.

  • De som kämpat mest är de som aldrig haft förmån från kommun och stat! Det är dom kämpat på i det tysta! Det är dom som är hjältar!

 11. Hoppas hon inte blir Äldre !
  Jag ber för det.
  Hur elak. Kan man bli!
  Vad hade hon varit utan far o mor.
  Skäms på dig!
  ponnsanAfS

 12. Dagens ROS till Maja 2 . En redogörelse från levande livet . Ingen film eller teater där inte . Känner igen en del livsbetingelser som Maja skriver om . Kram Maja . Mvh Sjöström

  • Tack så mycket. Det värmer. Det hade varit skönt att få känna den värmen när man vaknade upp på morgonen, ibland hade vedspisen kallnat och det var flera cm is i köksfönster.
   Iskalla golv, det var bara att börja den dagen också med att sätta igång vedspisen ( den enda värmekällan i köket ) så att småsyskonen kunde väckas till skolan.

 13. Hon är av samma kaliber som många andra så kallade skådespelare, till exempel Kjell Bergkvist, snackar sig varma för vänsterpolitik ,den vänsterpolitik som inte fungerat var den än visat sig? Dessa uppblåsta nollor har mage att tycka att hårt arbetande människor ska skämmas över att dom fått det lite bättre på gamla dar.? är Endre möjligtvis syster till
  finansministern, hon kör nämligen också samma slags pladder att det är dom gamla som bär skulden för avvecklingen av Sverige,och att dom inte har vett att dö i tid trots att det är socialisternas vrickade politik som styrt landet dom sista fem åren! Hycklare är dom !

  Fy fan för Gåslever proletärer

  • Underbar reklam för det politiskt korrekta Sverige. Det är så man skäms o hennes föräldrarnas vägnar.

 14. Hemma i min barndom hade vi utedass, tidningspapper i stället för toapapper. Vi tvättade kläderna i grytan i bastun och vred för hand.
  Vi åkte spark till stan på vintern och med cykel på sommaren ,när vi blev äldre och kunde dela den enda cykeln i familjen på 7 personer.Vi lagade all mat hemma på vedspisen, vi hade inga moderniteter, inte ens en telefon.
  Vi hämtade all mat i affären och odlade eget så mycket det var möjligt i norra Finland, ingen hemkörning på den tiden förekom.
  Vi hämtade vatten från brunnen på gården och värme hemmet med ved, som vi högg själva.
  Kläder sydde jag med en trampmaskin , kopierade mönster från Burda, stickade vantar och mössor för små syskon och sydde byxor till grannkillar för 5 mark .
  Plockade bär på hösten och svamp som vi åt under vintern.
  Jag förstår inte vad Lena menar med att jag skall skämmas över. Vi är i samma ålder så vad har jag gjort för fel?

  • DU har inget att skämmas för. Endre borde skämmas för sin dubbelmoral och hyckleri.

   Svensk kändis-elit är en ankdamm där de bara (?) umgås med lika sinnade.

   • Hon kanske hör till de ARTISTER som inte får något bra ekonomibidrag från ” guds enfödde dotter Greta”.

  • Till Maja 2! Du har inget att skämmas över! Det är du och de andra som du, som har byggt upp Sverige till den välfärds-stat som den en gång var! Palme, Reinfeldt och Löfven är namnen på vår undergång!

  • Min barndom var liknande i södra Finland, Maja. Lena Endre är en fullfjättrad politiskt korrekt streber med enda orsak till sina uttalanden, girighet girighet…Ingen inom kulturen hamnar i media om dom inte är PK

 15. Vi äldre? Jag satt för säkert 10 år sedan på Djurgårdens café .Den skrynkliga kvinna bredvid mig var Lena. Hon måste begripa att även hon ingår i gruppen äldre.

 16. Det är ju trevligt för Endre att hon kan ”utveckla sig mot högre livsformer” som hon själv uttryckt det. Men jag vill påminna henne att hennes lön på Dramaten kommer från skatt, inbetalad av folk som framställer och driver maten hon äter, tekniken hon använder, folk i industri och vård.

  Det är väldigt förmätet av henne att säga att andra, ffa gamla som byggde landet, ska skämmas.

 17. Vad trött man blir på alla dessa kändisar som tar alla tillfällen som bjuds för att uppfostra och mästra.Vad är det vi ska skämmas för egentligen ? Att vi inte brister ut i jubeltoner över en jänta som tror sig sitta inne med lösningen på klimatfrågan ? Som har fått hybris och börjat mästra andra länders regeringar vad dom bör göra och inte göra ? Vi som Lena Endre tycker borde skämmas har fått lära oss att vända på slantarna.Vi har inte flygit kors och tvärs eller sprungit på kändispartyn och gratisätit .Tvärtom så har vi fått hushålla med det mesta.Vi har inget att skämmas för.Tvärtom…..

 18. Usch börjar bli tröttsamt med alla PK-idioter som söker likes och bekräftelse inför ett boksläpp filmpremiär eller en revy/show,

  Var väl inte längesen riksbögen Gardell kritiserade Åkesson (SD) inför just en show ”Queen of everything” så nu är det mesta utsålt eller så finns det enstaka biljetter kvar hela våre och hösten 2020.

 19. Artister är generellt okunniga, emotionella och irrationella. Kvinnliga artister är värst av dem alla.

 20. Vem bryr sig om vad en vänstervriden skådespelare tycker eller inte tycker ????
  Vad har hon för kunskap om klimatforskning ??
  De flesta s.k. kändisar pratar om allt möjligt utan att veta ett skit om det. Dom är bara glada att bli intervjuade. Om de haft gedigna kunskaper hade de inte jobbat som skådespelare…..

 21. Dessa otroligt korkade kulturfolk som lever på mina skatter och min beskattade urusla pension efter att ha jobbat för att människor skall överleva. Lena E har nog inte fattat att kultur är det första vi kan dra in på, och vad skall då lilla Lena leva av. Mat, boende och kläder samt sjukvård är prio 1. Hon kan ju börja i sjukvården.

  • Som jag skrev tidigare, Varför skall vi satsa på kultur; Kulturminister, departement mm, när svensken inte ens vill kännas vid sitt lands kultur. Fråga våra politiker vad svensk kultur är. Mona Sahlin har klargjort att svensk kultur är midsommarstång och andra såna banala saker. Så det är bara att klippa av den enorma kostnaden .

 22. Att leva som man lär ? Lika ovanligt som en isbjörn på gatorna. Men att tala om för andra vad de bör göra det har vi många som är duktiga på. Att t ex skämmas för att flyga och sen själv flyga kors o tvärs i lyxklass på vår bekostnad. Jag behöver inte tala om vem för det vet ju alla. Sen en ny uppfostrande TV serie som om det inte räckte med Islampropagandan Kalifat. Nä tur att man har många gamla favoriter i lager så man slipper se all dynga som produceras för våra skattepengar.

 23. Lena Endre är en medelmåttig skådespelerska med extrema vänsteridéer och där är det slut med allt.

Kommentera