Sveriges tryggaste kommun


SKR och MSB har listat vilka kommuner som är de tryggaste i landet.

Hammarö i Värmland rankas som Sveriges tryggaste kommun, men….

….hur kommer det sig?

Med sina drygt 16 500 invånare är man inte den minsta kommunen i landet. Närmsta granne är Karlstad, en växande kommun med allt vad det innebär. Inte minst känner sig invånarna i Karlstad otrygga och man uppger i en enkät av stadens mångkulturella område känns mest otryggt tillsammans med busstationen och nedklottrade gångtunnlar. Dessutom ligger kommuner som Grums Arvika och Filipstad i Värmland och här brottas man med brottslighet och sociala problem.

Hur kan två grannkommuner skilja sig åt så?

Kanske hittar vi svaren här.

2016 förhandlade Hammarö ned antalet flyktingar till 34 stycken och dittills hade man tagit emot 100 ensamkommande och 80 andra. Redan 2013 var Hammarö och flyktingmottagandet i fokus, då kommunen var den enda i Värmland som inte tog emot några flyktingar alls. I den här artikeln får vi veta att Hammarö fram till 2015 tagit emot 1,4 flyktingar per 1 000 invånare, jämfört med Filipstad som tagit emot 77. Som bekant har Filipstad haft stora problem tack vare det stora flyktingmottagandet, både vad det gäller brottslighet och social misär.

Är det här vi har svaret?

Beror tryggheten i Hammarö på att man tagit emot förhållandevis få flyktingar?

Expressen


5 responses to “Sveriges tryggaste kommun

 • blabaris

  det kan bara bero på bra integrering inget annat !!!

  Gilla

 • Thomas

  Hammarö har en ökänd invånare eller hade kanske hon flyttat och i så fall fattar jag att det är en trygg plats, jag länkar inte men ni vet nog vem jag åsyftar på. Hon den feministiska Palestinaälskande sossekärringen som nu ska lägga sina fingrar i blöt i FN.

  Gilla

 • Karlsson

  Näää, kan verkligheten vara så…rasistisk?
  Fy verkligheten, Fy.. låt oss alla fly till en alternativ verklighet där barn leker med lejon och rosa enhörningar kommer med godis!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: