Stäng

Sveriges tryggaste kommun

SKR och MSB har listat vilka kommuner som är de tryggaste i landet.

Hammarö i Värmland rankas som Sveriges tryggaste kommun, men….

….hur kommer det sig?

Med sina drygt 16 500 invånare är man inte den minsta kommunen i landet. Närmsta granne är Karlstad, en växande kommun med allt vad det innebär. Inte minst känner sig invånarna i Karlstad otrygga och man uppger i en enkät av stadens mångkulturella område känns mest otryggt tillsammans med busstationen och nedklottrade gångtunnlar. Dessutom ligger kommuner som Grums Arvika och Filipstad i Värmland och här brottas man med brottslighet och sociala problem.

Hur kan två grannkommuner skilja sig åt så?

Kanske hittar vi svaren här.

2016 förhandlade Hammarö ned antalet flyktingar till 34 stycken och dittills hade man tagit emot 100 ensamkommande och 80 andra. Redan 2013 var Hammarö och flyktingmottagandet i fokus, då kommunen var den enda i Värmland som inte tog emot några flyktingar alls. I den här artikeln får vi veta att Hammarö fram till 2015 tagit emot 1,4 flyktingar per 1 000 invånare, jämfört med Filipstad som tagit emot 77. Som bekant har Filipstad haft stora problem tack vare det stora flyktingmottagandet, både vad det gäller brottslighet och social misär.

Är det här vi har svaret?

Beror tryggheten i Hammarö på att man tagit emot förhållandevis få flyktingar?

Expressen

5 reaktioner på “Sveriges tryggaste kommun

  1. Hammarö har en ökänd invånare eller hade kanske hon flyttat och i så fall fattar jag att det är en trygg plats, jag länkar inte men ni vet nog vem jag åsyftar på. Hon den feministiska Palestinaälskande sossekärringen som nu ska lägga sina fingrar i blöt i FN.

  2. Näää, kan verkligheten vara så…rasistisk?
    Fy verkligheten, Fy.. låt oss alla fly till en alternativ verklighet där barn leker med lejon och rosa enhörningar kommer med godis!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: