Stäng

Ska 40 års arbete inte löna sig, den dag man går i pension?

PENSION & SKATT. Sveriges pensionärer har numera bland de sämsta pensionerna i EU och på det ett av världens högsta skattetryck. ”Ska 40 års arbete inte löna sig, den dag man går i pension?” frågar sig Göran Dandelo från Pensionärer i gula västar på Expressen Debatt.

För att svenska pensionärer ska få det bättre anser han att pensionsavgifternas andel av de sociala avgifterna bör öka från dagens 10,41 procentenheter till 15 procentenheter. Göran Sandelo menar också att grundavdraget för pensionärer bör öka till minst 120 000 kronor om året, så att all pension upp till 10 000 kronor per månad är skattefri. ”Det är en rättvis reform som betyder mest för dem med mycket låga pensioner”, skriver Sandelo.

-Pettersson körde några års övertid men gav upp efter 50 år i arbetslivet, men ställer samma fråga som Sandelo. Så länge den oäkta hustrun och jag är två går det bra men den dagen man blir ensam blir det tufft.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Ska 40 års arbete inte löna sig, den dag man går i pension?

 1. Dessutom dras den statliga pensionen ner för varje privat eller tjänstepension man har! Känner många gamlingar som har bara någon hundralapp i statlig pension!! På grund av eget sparande alltså!!

 2. Man kan fundera över det faktum(!) att en flykting, som kommer till Sverige inte bör/behöver vara tacksam över denna ”rättighet”.
  Samtidigt fostras, och det har pågått i generationer, infödda svenskar till att vara tacksamma, så tacksamma så…

 3. Är bara kriminalitet som lönar sig i dagens trygga och heligt mångkulturella Islamist-Sverige !!!!

 4. Min mor arbetade heltid från det att hon var 13 tills hon var 62 , då hon av hälsoskäl var tvungen att gå ned till halvtid .

  Sedan jobbade hon halvtid till 69 års ålder då hon tvingades sluta pga reglementet på kommunen , vilket sade att man bara fick vara fastanställd tills man fyllt 69 .

  Hon hoppade därefter in vid behov som sjukvikarie tills hon själv blev sjuk vid 73 års ålder och har efter allt detta arbetande hela 11.000 före skatt .

  De arabiska ”flyktingarna” i grannskapet som aldrig arbetat en dag i Sverige har en dryg tusenlapp mer i pension varje månad och har fått seniorlägenhet av kommunen medan min mor får bo kvar i sitt hus som hon inte skulle haft råd att behålla utan hjälp från oss barn .

  Servicehuset lades ned för att bli ”integrationscentral” för alla de ”nya svenskar” som kom 2014 och det finns inga lediga lägenheter att tillgå eftersom alla hyrts av kommunen för att härbärgera nyanlända .

  Alltså sitter hon kvar i ett jättestort hus med en 4000m2 trädgård som skulle fått en barnfamilj att gråta av lycka medan våra svenska ungdomar bor hemma hos sina föräldrar eftersom inga boenden finns att tillgå till rimlig kurs .

  1. Skulle hon dessutom sälja huset får hon betala enorma pengar i s.k. reavinstskatt! Skatt på inflation alltså!! Enda landet i EU som har evig reavinstskatt! Alla andra länder har fem års reavinst att skatta för.
   Detta gör att många äldre alltså inte har råd att flytta!!
   Känner en gammal tant som bor i ett litet hus och vill flytta närmare sina barn, men har alltså inte råd på grund av denna skatt!!

 5. Har arbetat för betalning sen jag var 14 år. Innan fick jag arbeta gratis för att hjälpa till med försörjningen i hemmet. Gick i pension vid 61 men har arbetat övertid mer än 5 år sammanlagt. Årets pension 7120 kr. Sjukskriven i princip 2 gånger, bruten arm 3-4 månader. Brutet lårben 8-10 månader. Som nyanländ pensionär över 12 000 plus övriga olika bidrag. Det är detta som räknas som paradiset i en viss ideologi.

 6. läser man aftonbladets artikel i förrgår om pensionen, så har det varit heltmeningslöst att jobba hela livet för lön absolut under 30 papp i månaden!!
  enl. den artikeln så är den nya garanti pensionen för den som inte tillfört något samhället i hela sitt liv högre, än vad jag får vid 67 ( som är om 4 år för mig) och gjort mina skattebetalande straffår. ( ja de har höjt pensionsåldern till 68 nu som plåster på såret.
  tack tack
  hur i hela fridens namn är allt detta möjligt i en nu Arbetarstyrd regering.
  hade man förstått detta från början så hade jag blivit brottsling stulit och sålt istället och då hade samhället tyckt synd om mig.
  Det är med tungt vemod man jobbar meningslöst vidare
  vilket j…. ruttet land

 7. Har jobbat i industrin i snart 42 år, började 1978-04-25, men började jobba när jag var 13 år, morsan fixa en arbetsbok till mig så jag lagligt fick jobba några timmar efter skolan, måndag till fredag, det var en underbar tid.
  Men nu börjar jag oroa mig på riktigt om jag kommer få nyttja min redan intjänade pension, eller om den kommer gå till annat?
  Känner mig både arg, bekymrad och orolig.

  1. De har redan gått till annat.
   De pengarna började Olof Palme och hans pojkar att åka runt i världen och skänka till diverse diktatorer och massmördare med marxist-lenistiska böjelser. Sedan har det bara fortsatt av farten.

 8. Jag har arbetat betydligt mer än 40 år, jag har pension dock inte mycket tjänstepension. Jag klarar mig bra på den. Sen är det upp till väljarna att besluta vid röstning vilket parti de skall stödja. De arbetande verkar inte vara så förtjusta i att höja pensionen.

  1. Alla arbetare är förtjusta att höja sin pension, men politikerna är mer förtjusta att ge bort dom pengarna till såna som aldrig kommer att arbeta. Men det mest förtjusande politikerna har är att hålla ett parti utanför för att visa att man gör allt för att behålla makten

   Och tar man in sådana som aldrig vill eller kommer att arbeta, vilka kommer dom att rösta på ?

   Sakta men säkert börjar folk få upp ögonen, men det är aningen för sent att få det trygga gamla landet som fanns förut tillbaka

 9. Bara inse att eliten har gjort oss till deras slavar med hjälp av regeringen och socialdemokraterna i täten. Hur annars kan man tolka att Sverige har fått väldigt många miljonärer och miljardärer de sista åren, de pengarna som folket och pensionärerna skulle haft har gått till eliten och bidragsturister som inte bidrar med en enda krona och inte har en enda skyldighet mot oss, men jag har fått lära mig att har man rättigheter så har man även skyldigheter, men detta ”glömde” väl Stefan och Fredrik att berätta för allt de såg var ”allas lika värde” de låg rätt i tiden att göra svensken fattig samtidigt som man gjorde sig själva till en politisk elit, tror bägge hatar Sverige och svenskarna fruktansvärt mycket för annars hade man gjort någon form av konsekvensanalys av läget, men de vet de väl inte hur man gör.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: