Rättegång om mycket omfattande odling av cannabis inleds


BROTTSLIGHET. Tisdag den 21 januari kl. 9.15 inleds rättegången i ett mål där tio personer är åtalade för att ha deltagit i odling och försäljning av stora mängder cannabis. Odlingen har skett i Essunga kommun. Rättegången inleds i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt och kommer även äga rum i Skaraborgs tingsrätt. Åklagaren är tillgänglig efter att förhandlingsdagen är avslutad på torsdag den 23 januari.

Cannabis. Bild från Pixabay

Sex av de tio som åtalas är häktade sedan sommaren och hösten 2019. Det var en mycket stor odling i Essunga kommun, där polisen tog 3.459 cannabisplantor i beslag. Enligt Nationellt forensiskt centrum är det här den största enskilda odlingen som har analyserats.

Målnummer i Skaraborgs tingsrätt: B 2334-19.

-Pettersson ser att av de tio åtalade är sex namn från öststaterna och fyra svenska.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Rättegång om mycket omfattande odling av cannabis inleds

 • Bajen666

  En bra och välgörande växt som inte borde hamna i en domstol…släpp växten fri….det är ju snart vår.

  Är det nåt som borde förbjudas så är det brännvinet….jäklar vad det ställer till det för människor och dess omgivning.

  Gilla

 • G Nordström

  Rättegången i säkerhetssal? Bor jag i Ankeborg

  Gilla

 • Weronica Selby

  och pa den har sidan undrar vi vilket cannabistock vi ska investera i

  Gilla

 • blabaris

  Hade det varit jag som hade åkt fast för detta hade jag sagt att det var en hampa odling vilket är lagligt att odla. Att jag skulle odla hampa för att göra ekologiska hampa kläder för att rädda klimatet och jorden ala greta.

  Hampa växer utan att bekämpningsmedel eller konstgödsel. Hampan kan växa på näringsfattig jord och binder dessutom jorden med sina långa rötter och motverkar på så sätt jorderosion. Hampa är helt biologiskt nedbrytbar. Klädmaterial av hampa känns och ser ut ungefär som linne och är starkare än bomull.

  Hampa behöver 4 gånger mindre vatten än bomull för att producera samma mängd tyg.

  Alla miljöorganisationer säger att hampa är den mest miljövänliga plantan att använda när det gäller tygproduktion.

  Om sedan någon lurat mig att odla en annan sort växt än industrihampa vet jag ingenting om. Jag litar på min frö återförsäljare. Jag kan inte åka fast för att ha blivit lurad.

  -Jag ville bara rädda hela jorden för jag har klimatångest hade jag sagt i domstolen och i hemlighet tryckt in tigerbalsam i ögonen så tårarna sprutar. Ser ni inte att jag gråter för moder jords skull ???

  På 1700-talet ger svensken Carl von Linné hampan det latinska familjenamnet Cannabis sativa, vilket fritt översatt betyder ”användbar hampa”. Hampodling är en del av självhushållningen i sverige på 1700 talet. Säckar, rep, tält, presenningar och fiskeredskap tillverkas i hemmen. Flottan använder hampa till segel, trossar.

  Jag hade skaffat ett svenskt arkeologiskt klanintyg där det står att hampa har odlats och förädlats åtminstone sedan 4000 år f.Kr för fibrernas skull och att hampa är en del av mitt kulturarv och en viktig del av min etnicitet.

  Taaadaaaa……

  Om detta inte funkar så…….Beam me up, Scottie……

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Det är väl denna?: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/har-ar-bilderna-inifran-knarkfabriken-i-essunga-overraskande-stort

  Även om jag tycker väldigt illa om knark och olagligheter så tycker jag mer illa om slöseriet med skattepengar. Energimyndigheten är under Ygemans fögderi och ”ska verka för hållbar tillförsel, omvandling, distribution och användning av energi. Myndigheten ska samordna arbetet med omställningen av energisystemet och verka för en ökad användning av förnybara energikällor, särskilt vindkraft. Myndigheten ska också främja forskning, utveckling, demonstration, innovation, affärsutveckling och kommersialisering, marknadsintroduktion av ny energiteknik och nya tjänster.” (Wikipedia)

  Jag skulle tro att 30% av myndigheterna skulle kunna kapas rakt av utan att någon märkte det och på de resterande 30% av personalen. Jag tar förresten tillbaka det där att ingen skulle märka något, tvärtom skulle allt gå sååå mycket bättre. Märkligt att ibland kan myndigheter spionera men att hålla rätt på bidragstagarna och bidragspengarna går rakt av inte.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: