Fem miljarder till välfärden är en bra början, men damen ljuger…


INRIKES. Regeringen, S+MP och C+L, satsar fem miljarder kronor på att stärka kommunsektorn och trygga medborgarnas tillgång till en bra vård, skola och omsorg. Dessa ändringar som ska gynna Sveriges kommuner föreslås komma i vårens ändringsbudget. En genomsnittlig kommun på 36.000 invånare får cirka 12 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radio

Magdalena Andersson (S). Bild från Wikipedia

– Vi ger nu kommuner tidigt besked om medel som kommer att komma i år. Kommuner som planerar neddragningar och varsel kan ställa in det, säger finansminister Magdalena Andersson (S) under dagens pressträff.

Regeringen satsar också pengar på att öka tryggheten i landet så som förstärkning till Säkerhetspolisen, Kriminalvården och Rättsmedicinalverket.

Domstolsväsendet får 400 miljoner kronor och 180 miljoner går till migrationsdomstolarna. Statens institutionsstyrelse får 250 miljoner kronor. Även Tullverket ska förstärkas samt mer pengar till Datainspektionen.

Kraven kommer från oppositionen om mer pengar till välfärden. Vänsterpartiet kräver 10 miljarder kronor extra, Moderaterna 3 miljarder extra (samt 2,6 miljarder till polis och rättsväsende) och Kristdemokraterna 6,7 miljarder extra.

-Pettersson hör finansminister Magdalena Andersson säga i P4 Extra att hon inte ljuger samtidigt som hon gång på gång ljuger skamlöst, men fem miljarder till kommunerna är en bra början, men det var pengar som redan var lovade, de ska bara komma lite tidigare nu.

Finansministern ljög igen!

Nedan ett exempel om bensinskatten, sedan Andersson lovade att inte höja har drivmedelsskatten höjts minst fem gånger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


21 responses to “Fem miljarder till välfärden är en bra början, men damen ljuger…

 • ponnsan62

  Fy fan vilken äcklig individ..
  Kan individen sova utan piller?
  Hur blir man sån?
  Inget för våra barn. att lysna på.

  Gilla

 • Erling

  I mitt tycke saknar vårt land en REGERING.

  Det vi har är en samling välbetalda människor som blåser såpbubblor och är totalt oförmögna att skilja på lögn och sanning!

  Gilla

 • Dissidenten

  Eftersom det stora”felet”, är att vi har en ökande skara äldre, och att detta enligt Magdalena, är orsaken till dagens ansträngda ekonomiska situation, föreslår jag att alla över 65 som röstade på socialdemokraterna i senaste valet, tar sitt ansvar, och genast går ut och ”förorenar närmsta vattendrag”.

  Gilla

 • volse

  Skulle då det maktkåta sossemonstret nu ha krupit till korset? Knappast. Man är inställd på att bedriva högerpolitik dikterad av penningaristokratin, dvs stockholmscentern och extremliberalerna. Mp-fascisterna bara myser bara Stockholm får sina jävla elstolpar och dubbfria gator. Glesbygden dör och småkommunerna får knappt plåster på såren. De fem extra miljarderna räcker till försörjningsstöd till främlingarna i va 2 månader. Sen då?

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Regeringen säger att kostnadsökningarna beror på pensionärerna. Förslår därför att kommuner och regioner fortsätter att betala för pensionärerna men regeringen betalar allt för de nyanlända också efter 2 år och tills de börjat arbeta och försörjer sig själva. Regeringen räknar inte med kostnaderna för de nyanlända i deras beskrivning av varför kommuner och regioner har svårt att få budgeten att gå ihop, så kostnaden för de nyanlända måste vara bagatellartad och kan därför lätt övertas av regeringen.

  Gilla

  • Billy Boy

   Märkligt sammanträffande att kostnaderna för pensionärerna i dagens läge plötsligt påstås ha stigit till mycket höga nivåer enligt finansminister Magdalena Andersson (S) Det sker exakt samtidigt som regeringen nu efter c:a två (2) år vältrat över statens ”lilla kostnadspuckel” för ”flyktingarna” på landets kommuner och regioner.

   Johan Westerholm, Ledarsidorna förutsåg de kommande ekonomiska problemen för hela Sverige och skrev om ”Den lilla puckeln” redan den 27 Aug 2016 när ”flyktingkrisen” pågick.

   Läs gärna hela det insiktsfulla inlägget på:

   http://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

   Den 26 augusti 2016 såg Magdalena Andersson ljust på den svenska ekonomin då hon sa:

   ”De (= ”flyktingarna”), som kom hösten 2015 är ju bara en liten kostnadspuckel, men eftersom regeringen har lagt om politiken har kostnaderna i jämförelse med i våras (år 2016) minskat med 100 miljarder.

   Men det ska tilläggas att det inte var ekonomiska orsaker som gjorde att vi la om politiken, utan det var rent praktiskt väldigt svårt att skaffa tak över huvudet för så många människor”.

   Läs mer om detta på länken nedan:

   http://www.svt.se/nyheter/inrikes/magdalena-andersson-ser-ljust-pa-den-svenska-ekonomin

   Ska Magdalena Anderssons nya uttalande att kostnaderna för pensionärerna är huvudorsaken till kostnadskrisen för kommunerna runt om i landet? Bestod då gruppen ”migranter” till huvuddelen av pensionsmässiga personer som invandrat de senaste 4 -5 åren.

   Om så inte är fallet så förstår man varför de anonyma, aggressiva ligisterna som attackerade Joakim Lamotte i Kronogården, Trollhättan var maskerade. De ville helt enkelt dölja för allmänheten och media att de var unga gangster-gossar och INTE några invandrade pensionärer.

   Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Bild på liten budget-puckel à la finansminister Magdalena Andersson (S).

   Gilla

 • Dissidenten

  Alla dessa ”extrapengar” och nerdragningar är egentligen fullständigt onödiga. Om bara 7-klövern hade haft någonting innanför pannbenet. Att inte få stopp på vansinnet, faller tungt på framförallt socialdemokraterna och deras korkade väljare. Det skall aldrig glömmas.

  Gilla

 • Billy Boy

  Gökungarna i Sverige-boet, växer ständigt i antal och matas generöst och oavbrutet av finans-JÖK-minister Magdalena Andersson (S) …

  Jeanders bildblogg

  … samt av språkrör-sångarna i (MP) …

  Bildkälla: sverigesradio,se Foto: Henrik Montgomery/TT

  … med inkomsterna som Sveriges alla skatteslavar slitit / sliter ihop.

  Men ”the tipping point” när alla pengar från den ”tomma finansladan” tar slut närmar sig nu med expressfart.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Från vänster till höger ser vi Mikael Damberg, Magdalena Andersson och Stefan Löfven i full verksamhet i den tomma ladan.

   Bildkälla: elak-javel.farbrortorsten,com

   Gilla

 • Kungen

  ALLA sossar ljuger. Det faller sig naturligt.

  Gilla

 • blabarisen

  Margot wahlström har fått nytt topp jobb inom FN….

  Märkligt då hon ”avgick” som utrikesminster för hon ville ha tid med familjen…..

  Gilla

 • Lellego

  Tror inte budgeten kommer att släppas igenom oavsett hur högt regeringen budar. Regeringen skall väck.
  V har udden riktad mot C (regeringsstödet)
  KD, M har udden riktad mot MP och C
  SD riktar udden mot MP och C.

  Inte en käft bryr sig om S. L är nog inte ens med längre.

  Så blir det när väljarna inte får det som de röstade på. Att vissa partier ”överprövar” ett valresultat genom osannolika ”pakter” betalar sig inte.

  Den som bör svettas mest nu är Annie Lööf och självfallet även den bidragsfuskande liberaltanten som missar en skrälldus med pensionspengar om det blir extraval.

  Gilla

 • Bajen666

  Hmm var kommer dessa pengar ifrån ett kapat bistånd eller skattehöjningar, kanske har hon en lada full med stålar som kan användas till detta ändamål.?

  Gilla

 • Nisse

  2014 var innan vi importerade 500000 fler utlandsfödda.
  Nu behövs alla skatter höjas kombinerat med nerdragningar inom välfärden. Detta kommer inte heller räcka. Detta kostar att ge alla icke arbetande en hög standard.
  Totalkostnaden är svår att överblicka, för många kommer bli försörjda skattevägen under hela deras liv.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Perfekt drag av S!

  Dumsvensken fattar inte att det är hans egna pengar, utan tror att dessa har trillat ner från himlen och kommer av tacksamhet att rösta på S igen och för alltid!

  Gilla

 • blabaris

  Vi har varken fått fler barn eller äldre i sverige……Vad är det som kostar???

  Personer som är 17 år eller yngre av befolkningen: år 2000 var 21.8%
  Personer som är 17 år eller yngre av befolkningen : år 2019 är 21.1%

  Personer 65 år eller äldre: år 2000 Var 17.2%.
  Personer 65 år eller äldre : år 2018 är 19.9%

  Utrikesfödda år 2000 var 14.5% av befolkningen
  Utrikesfödda år 2018 är 24.9% av befolkningen

  Antar att scb bara räknar dem som har uppehållstillstånd i sverige. Så alla med olika studievisum och arbetsvisum och samordningsnummer och de med tillfälligt skyddsuppehålltillstånd i två år etc INTE räknas in i dessa siffrorna.

  Källa scb befolkningsstatistik.
  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/helarsstatistik–riket/befolkningsstatistik-i-sammandrag/#Fotnoter

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: