Ett förlorat land?


I början var det svårt att ta in händelser som gruppvåldtäkter, bilbränder, skjutningar, sprängningar, åldringsrån, barnrån m.m. Idag rycker man mest på axlarna och om detta inte är ett tecken på uppgivenhet, så vet jag inte vad uppgivenhet är.

Chris Forsne på Ledarsidorna tar upp det förlorade landet i dagens inlägg och det är förtvivlat svårt att inte hålla med.

Det är inte bara en gång jag suttit i diskussioner med vänner och arbetskamrater där ämnet varit ”det nya Sverige” och de makthavare som skapat detta åt oss. Fundera själva över det faktum att människor från världens alla hörn tar sig till just Sverige, varför de tar sig hit och varför så många gör det i syfte att begå brott. Fundera över varför detta möjliggjorts och vilka mekanismer som gjort att Sverige idag pekas ut som ett varnande exempel och inte ett föredöme.

Forsne rör sig främst kring två uppmärksammade företeelser som numera gjorts till vardagsmat. Barn som rånas och samordningsnummer bakom vilka vi inte vet vad som döljer sig.

En polisman ger i en intervju med GP uttryck för något som vi aldrig ska acceptera. Efter en rad personrån i en skola i en f.d. idyll uppger polismannen att ”om man inte är van vid våld och hot är detta en traumatisk upplevelse”. Det är m.a.o. ett normaltillstånd i dagens Sverige att barn och ungdomar utsätts för våld i vardagen och t.o.m. i skolan.

Samordningsnummer (en tillfällig identitet som används av invandrare vid kontakt med myndigheter) infördes i januari 2000 av dåvarande socialdemokratiska regering och detta i syfte att underlätta för utlänningar som inte är folkbokförda i Sverige. Enligt DN finns det 873 000 personer som innehar detta samordningsnummer, eller…? Det är nämligen så att cirka 392 800 av dessa individer inte kan styrka sin identitet. Nu finns debatten på agendan och vissa partier vill se en ny folkräkning, andra vill riva upp samtliga samordningsnummer. Det har nämligen visat sig att dessa nummer används i brottsligt syfte och den självklara fråga som då ställer sig är; Hur många har kunnat fuska, bedra eller ägnat sig åt annan brottslig verksamhet under de 20 år som dessa samordningsnummer funnits till?

Chris Forsne använder ordet ”raseri” när hon beskriver vanliga människors reaktion över det som sker i vårt land. Jag kan intyga att detta ”raseri” inte är påhittat eller överdrivet. Det räcker att diskutera med vänner, bekanta och arbetskamrater för att inse hur detta ”raseri” verkligen existerar. Kanske tur för makthavarna att vi svenskar i grunden är ett snällt och fogligt folk.

Forsnes inlägg beskriver ett land som känns allt mer förlorat och ett folk som ideligen bedras på de skattekronor man snällt betalar in. Ja, så känns det tyvärr och ska inte Sverige vara förlorat för evigt krävs kraftfulla åtgärder, modiga beslut och att media inte ständigt lyfter fram de som inte ser problemen utanför sina flotta kontor.

Vet ni förresten vilka som skulle tjäna mest på allvarligt menade åtgärder och hårdare tag? Nej, varken SD eller AfS, även om bägge dessa partier växer på olika nivåer. Nej, de som skulle tjäna på detta är alla de invandrare som kommit till Sverige för att arbeta, för att betala skatt, för att göra rätt för sig och för att respektera det samhälle som byggts upp av våra förfäder med blod, svett & tårar, samt de lagar och regler som styrt oss i decennier. Tänk på det, alla ni som besöker Petterssons och frustreras över den ilska som frodas i kommentarsfält.

Ledarsidorna


10 responses to “Ett förlorat land?

 • G Nordström

  Kastrering (inte kemisk) och enkelbiljett dit där de kom ifrån

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Vad enormt trött jag är på det här skitsnacket ”och de makthavare som skapat detta åt oss.” , kan det aldrig få ett slut!

  Det är VÄLJAREN, bara väljaren och ingen annan som har skapat detta.

  Försök att förstå det! Samma löjliga skitsnack som man hör från ligisterna, det är inte mitt fel att jag beter mig som ett äckel.

  Hoppa nu gärna på mig med ert vanliga, politikerna och propagandamedia har fört svenska folket bakom ljuset och bla bla bla!

  Nu kan det väl knappast finnas någon som har missat kulturberikningen av Sverige och ändå skall 70-80% rösta för fortsatt vansinne. Eller 70-80% idag, efter det vanliga valfläsket finns det väl bara ett fåtal kvar!

  Lyssna gärna på denna! Byt ut samhället mot politikerna och ni hör hur ni låter i mina öron!

  Gilla

  • Gustav Nordström

   Enkel biljett hem med alla manliga i familjen, sen är det upp till kvinnorna om de vill följa med

   Gilla

  • Maja 2

   Absolut inte bara väljaren. Partier ljuger till väljare och de tror på skiten så det yttersta ansvaret är de partier, som far hela tiden med osanning. Och vår ljugande media samt skolor bidrar kraftigt till vilseledande .
   En person som inte följer politik utan bara läser kvällsblaskor eller lyssnar på SVT 1 nyheter vet inte bättre.
   Men det som förvånar mig stort är att folk är så okunniga, när nästan alla sitter med en modern mobil som matar nyheter hela tiden.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Allt som ingår i dagens och Steffes svenska trygghetspaket anno 2020 vilket är mycket nu bryr man sig inte om !
  7 klöver-partiet M kräver nyval på grund av den kriminella utvecklingen i Sverige som M själv varit med och skapat så patetiskt, vad säger och tycker som det idag verkar vara största partiet SD och 7 klöver-partiet KD om nyval ?
  Nu har ju SD chansen att bjuda in M och KD till det där konservativa blocket som J.Å önskar och pratar om.
  Litar SD på M och KD ?

  Gilla

 • Ett förlorat land? – Suzie Weathers

  […] Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Grune

  Jag förstår inte att det finns så många människor som tycker att det roligaste som finns på jorden är att slå ihjäl, våldta och förstöra människor.
  Dom bebisarna borde få lekplatser i stället där dom kunde leka sådana lekar med varandra.

  Gilla

 • Gringo

  När man ser siffrorna så undrar man vad politikerna gör! Jonas Persson har listat siffrorna på Katarinamagasin, detta är ”det nya Sverige”. Finns väl ingen normalbegåvad svensk som tycker detta är ok! Detta är facit efter politiker som inte sätter Sverige och svenskarna först, utan bara vill leva ut sin sjuka dröm som har förstört Sverige. Här är länken till artikeln läs den gärna http://katerinamagasin.se/nya-flumloften-fran-lofven-sager-att-asylsokande-ska-bli-rejalt-manga-farre-utan-att-precisera/

  Gilla

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Man blir arg varje dag på det landet våra politiker har fördärvt. Sedan står de och ljuger oss rakt i ansiktet och säger att det aldrig har varit så bra.

  Gilla

 • age

  Det föds, osvikligt, några frågor i mig:

  Vad är : Våldtäkt av NORMALGRADEN?
  Vad betyder: Våldtäkt av NORMALGRADEN?
  Kan våld vara normalt?

  Jag vill tro att någon kvinna läser denna fantastiska blogg.

  Kanske kan någon kvinna hjälpa mig att förstå meningen,
  som jag citerat ovan?

  Vad skulle skillnaden mellan Våldtäkt av NORMALGRADEN
  och icke våldtäkt vara?

  Kanske kan någon av alla hundra tusentals juristutbildade
  invandrare förklara detta för mig – på ren svenska?
  Någon av dessa borde ha tillräckligt högt IQ för att göra en
  bra förklaring.

  Helt klart är att våra svenska jurister inte klarar det.
  För då skulle aldrig den osvenska meningen kommit
  i skrift.

  Jag förväntar mig något svar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: