Arbetskraftsinvandringen


INVANDRING. Arbetskraftsinvandring beskrivs ofta som något positivt, men de allra flesta som får arbetstillstånd i Sverige är de som inte har någon utbildning. Detta sker trots att vi har runt 400.000 arbetslösa i Sverige. År 2019 delades 43.233 uppehållstillstånd för arbete ut. 

 

Arbetskraftsinvandring handlar i många fall om fusk med asylinvandring, klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt. Tvärtom ljuger regeringen om eländet.

Aftonbladet 13/3 2000.

Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

Några exempel:

 • På 639 ”arbetskraftsirakier” gick det 1.563 anhöriga.
 • På 6.489 ”arbetskraftsthailändare” gick det 31 anhöriga.

-Pettersson menar att det är stor skillnad på folk och folk. Vissa etniciteter är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Medan andra som kineser, thailändare, vietnameser och andra från bortre Asien har lättare att skaffa sig arbete.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Arbetskraftsinvandringen

 • Kattsand

  Sossarna tycker egentligen inte om småföretag, men om ett företag används för att fuska med eller kringgå regler för uppehållstillstånd (ungefär som med skenäktenskap) är småföretag tydligen helt ok för sossarna, vad kallar man sånt?

  Gilla

 • ponnsan62

  Stefan varför har dom inget arbete?
  Är dom handikapade eller vad är det för fel på dina vänner!
  Du kan väll lära dom svetsa ,om du kan?

  Gilla

 • age

  Om jag minns rätt så var ett av socialdemokraternas stora
  löften inför valet att Sverige skulle få EU:s lägsta arbetslöshet!

  Lögn!
  Bedrägeri!
  Landsförräderi!

  Gillad av 1 person

  • Kattsand

   Om sossarna lovar något kan du vara säker på att det inte kommer bli som lovat. Snarare att det blir tvärtom mot vad man lovat.

   Gilla

  • Argus

   Om de sa den lägsta arbetslösheten bland infödda svenskar så har de rätt. Förvärvsfrekvensen bland infödda svenskar är den, eller var i alla fall för några år sedan, högsta i EU. Förvärvsfrekvensen bland utomeuropeiska är visserligen låg men inte lägst men skillnaden är ändå störst.

   Vi jobbar och sliter för att försörja gökungarna och har enligt den senaste statistiken inget för det: https://www.senioren.se/nyheter/nya-berakningar-meningslost-arbeta-ett-helt-liv/

   Gilla

 • Tomas

  Det är ju därför politiker med flera vill ta in miljoner araber och afrikaner, de vill tynga ned vårt lands ekonomi intill kollaps.
  Självfallet vet ovan förrädareklientel vad de gör, de har helt enkelt anammat globalisternas agenda att slå sönder nationalstaterna. Se England, se Tyskland, se Frankrike.

  De vet att araber/afrikaner är inkapabla att föra en modern civilisation. De vet att det slår sönder västvärlden, leder till krig.
  De vet att islam inte har nationsgränser, att koncentrera dessa till vissa stora landområden för att därefter isolera och vidare strypa födotillförsel samt göda den eviga inre muslimkonflikten.

  Därefter utplånas de sista resterna. Allt för att åstadkomma befolkningsreducering a stora mått.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Alltid den sedvanliga välkända svenska lögnen och hyckleriet !

  Gilla

 • volse

  Höj lönerna rejält på skitjobben och låt svenskarna ta dem och kunna försörja sig själva. Folket behöver inte främmande slavarbetare. Det är bar etablissemanget och liberala penningaristokratin som tjänar på arbetskraftsinvandring.

  Gilla

 • blabaris

  När blev svenskar kallade för arbetskraft någon gång?

  Nyadeln = kompetensregn

  utlandsfödda med arbetstillstånd i sverige = arbetskraft

  Svenskar som jobbar och betalar skatt = rasister och nazisthorder

  Gilla

 • blabaris

  folk som bor här säger att de inte får jobb för svenskar är rasister och inte vill anställa utrikesfödda…..samtidigt så får 43.000 utrikesfödda arbetstillstånd i sverige för att de fått jobb i samma land som inte vill anställa nyanlända?

  Den svenska paradoxen igen……

  Gilla

 • Billy Boy

  Forskaren: Så här vill LO bromsa arbetskraftsinvandringen

  TEXT: Janne Sundling

  LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson kräver nu en stramare migrationspolitik.

  Hittills i år (2019) har 33 800 personer fått uppehållstillstånd som arbetskraftsinvandrare. Det är mer än dubbelt så många som antalet asylsökande under året. LO menar nu att reglerna bör skärpas, så att inte utländska arbetskraftsinvandrare konkurrerar med de som saknar jobb i dag i landet.

  – Det är hög tid att riksdagen fattar beslut om arbetskraftsinvandring för så kallade lågkvalificerade arbeten. Det har vuxit kraftigt de senaste åren och i dag får 4 av 10 arbetskraftstillstånd för ett icke kvalificerat arbete som skulle kunna hanteras med en arbetskraft från Sverige, säger Karl-Petter Thorwaldsson till Dagens Nyheter.

  Han vill gå tillbaka till det stramare regelverk som fanns innan Alliansens beslut från 2008 som lättade på reglerna för arbetskraftsinvandring.

  – Det har dessutom kommit häpnadsväckande avslöjanden om att rut-branschen tar in många på arbetskraftstillstånd. Då använder vi skattepengar för att ha en rätt stor migration till Sverige, säger han till DN.

  Jesper Johansson på Växjö universitet skrev 2008 en doktorsavhandling om LO:s roll i migrationspolitiken: ”Så gör vi inte här i Sverige. Vi brukar göra så här.” Retorik och praktik i LO:s invandrarpolitik 1945–1981.

  Där pekar han på att LO och facken tidigare hade i det närmaste ett veto mot arbetskraftsinvandring.

  – Facken var remissinstans till dåvarande Arbetsmarknadsstyrelsen (AMS), och blev en gate-keeper i migrationsfrågan. Och speciellt LO hade regeringens och AMS öra i frågan, säger Jesper Johansson.

  – Det handlade om att man inte ville att deras medlemmar skulle bli utkonkurrerade av utländsk arbetskraft, och att de ville styra villkoren för den utländska arbetskraften.

  Genom avkorporatiseringen när arbetsgivarorganisationerna lämnade de tidigare samrådsorganen förlorade facket mycket av sitt inflytande. Sedan början på 70-talet har också flyktinginvandringen dominerat i debatten.

  – De senaste åren, sedan 2015, har det varit totalt fokus på den. Men efter det nya regelverket 2008 har det främst de senaste åren varit en ganska hög arbetskraftinvandring, säger Jesper Johansson.

  – Arbetsgivaren får bedöma behoven själva. Men här vill LO tillbaka till en modell där arbetsmarknadens parter har en påverkan på invandringen.

  Frågan debatterades även inför EU-utvidgningen 2004, när flera tidigare östländer blev medlemmar. Göran Persson uttryckte då som statsminister oro för ”social turism”, och andra länder införde övergångsregler för människor från de nya medlemsländerna.

  Jesper Johansson tror inte det blir en återgång till den gamla modellen.

  – Men jag kan förstå att LO ser med oro på en ökande arbetskraftinvandring, det är deras medlemsgrupper som hotas mest av den konkurrensen.

  – Fast stämningen är väldigt anti-migration i dag, och det är ingen omöjlighet att vi går mot mer selektiva system. Samtidigt är S pressade av att MP, C och L vill ha en liberal invandringspolitik, och de som parti är pressade av kraven från LO, säger han. (Publicerat 10 oktober 2019)

  Länk:

  https://www.fokus.se/2019/10/forskaren-sa-har-vill-lo-bromsa-arbetskraftsinvandringen/

  Jämför Karl-Petter Thorwaldssons åsikter om arbetskraftsinvandring med Stefan Löfvens motstridande och dessutom felaktiga åsikter i frågan.

  Löfven KU-anmäls
  Av Stefan K 16 januari, 2020

  Sverigedemokraterna anmäler Stefan Löfven till KU p.g.a. en lögn i gårdagens partiledardebatt.

  Stefan Löfven hävdade att den största invandringen till Sverige står arbetskraftsinvandrare för. Statistik från Migrationsverket som förvisso gäller erhållna uppehållstillstånd för anhöriginvandrare, men som ändå kan ge en viss information om statsministerns uttalande.

  Länk:

  https://petterssonsblogg.se/2020/01/16/lofven-ku-anmals/

  Gilla

 • Bajen666

  Sverige är ett jävla skämt i internationell jämförelse, frågar nån så är jag Norrman eller Dansk…..inte fan tänker jag skylta med att jag är Svensk.

  Gilla

 • Avmaskad

  Arbetslöshet bland ursvenskar för låg
  Behöver ett land mer arbetskraft när alla har jobb?
  Är det inte omoraliskt att producera mer än landet behöver?

  Gilla

 • gamgubben

  Eftersom det är så få av de nyinflyttade som har arbete behövs inte arbetskraftsinvandring i den grad som sker idag. Det sägs att våra nya inte får arbete p.g.a. bristande kunskaper i svenska, inbilla då inte svenska folket att deras kusiner, sysslingar och bryllingar som importeras kan svenska.
  Ett tips till de styrande, anställ aldrig någon med klanmentalitet till tjänster i någon myndighet eftersom besluten då ej tas med Sveriges bästa i åtanke.

  Gilla

 • Mike E

  Arbetskraftsinvandring i normala europeiska länder (som t.ex. Danmark) sker för att berika landet med kvalificerade personer.
  I Sverige kallas det arbetskraftsinvandring för att maskera att det som vanligt handlar om invandring av odugliga individer.

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Jag läste någonstans att kravet är en månadslön på minst 13 000. 13 000!

  Dubbla eller helst tredubbla kravet. Dra in bidragen och erbjud de ”enkla” jobben som det högst troligt handlar om.

  Gillad av 1 person

  • blabaris

   Stämmer precis….

   För att få arbetstillstånd ska:

   du ha ett giltigt pass

   För att uppnå kravet på försörjning måste du arbeta i den omfattningen att lönen kommer upp till minst 13 000 kronor i månaden före skatt

   du ha erbjudits ett arbete med arbetsvillkor som är på minst samma nivå som svenska kollektivavtal eller vad som är brukligt inom yrket eller branschen

   du ha erbjudits lön som är på minst samma nivå som svenska kollektivavtal eller vad som är brukligt inom yrket eller branschen
   du erbjudas en anställning som gör det möjligt för dig att försörja dig.

   din arbetsgivare ha för avsikt att teckna sjukförsäkring, livförsäkring, trygghetsförsäkring och tjänstepensionsförsäkring för dig när du påbörjar anställningen.
   https://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Arbeta-i-Sverige/Anstalld/Krav-for-arbetstillstand.html

   Gilla

 • Kent

  När det gäller invandring så tycker flyktingaktivisterna att alla medel är tillåtna särskilt de i miljöpartiet. Lögner och bedrägeri av allt möjligt kan användas enligt deras agenda.
  Jag läste en artikel om hjärnans utveckling där man bland annat påstod att användning av marihuana påverkade hjärnans förmåga att utveckla ett långsiktigt konsekvenstänk senare i livet. Förmodligen är det ett svar på varför det ser ut som det gör. Grunden är för utom droger säkert så enkel som naiv dumhet.

  Gilla

 • Nisse

  Ännu ett sätt att lura svenska folket.
  Tiggare kallas migranter.
  Flyktingar är och inte flyktingar.
  Apatiska barn minns vi.
  Vuxna kallas barn.
  Alla som vill hit och leva gott, sägs ha flytt för sina liv.
  IS terrorister har alltid lagat mat, vårdat skadade och inte visst vad som skett.

  Godtrogna, naiva och korkade svenskar utnyttjas maximalt, när vårt folk ständigt blir utsatta för våldtäkter, rån, misshandel och förnedringsvåld i grupp.
  Hur länge ska skiten få fortsätta, utan att gärningsmännen direkt kastas ut ur landet?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: