Politikers kompetens


INSÄNDARE. Dålig vetskap om politikers förståndsgåvor. Politiker kan faktiskt vara roliga, utan egen förskyllan.

I en krönika i Kalmar Läns Tidning skriver Bodil Johansson, Centerpartiet Nybro, så här: ”Som kommunpolitiker på deltid känns det inte jättekul att läsa inlägg som inte sällan i princip idiotförklarar alla politiker, ofta utifrån väldigt lite bakgrundskunskap.”

Det har Bodil alldeles rätt i. Vi gräsrötter har ”väldigt lite bakgrundskunskap” om våra folkvaldas fattningsförmåga. Om det överhuvudtaget finns någon fattningsförmåga alls.

Ego lego


18 responses to “Politikers kompetens

 • eugenecork


  Stefan kommer aldrig kunna bli ngn bra Tipsexpert
  fantame en gåta hur någon år ut å år in, månad ef
  månad…vecka efter vecka kan åstakomma 13 fel
  av 13 uppdagas varje söndakväll, då när resultaten
  visas…expertens trogna hjärndöda följare de enda
  som är impade av hans profetsior…ty de äro åsnor

  Gilla

 • blabaris

  förklara varför: I demokratiutredningen föreslår att vi i 2018 och 2022 års kommunalval i vissa kommuner (som ansökt om detta) genomför en försöksverksamhet med 16 års rösträttsålder.

  Men samtidigt har vi straffrabatt och mångrabatter för brottslingar som är under 21 år pga av hjärnan inte är tillräckligt mogen och färdigväxt.

  Hur kan man samtidigt vara vuxen nog att rösta som 16 åring men samtidigt för omogen för att straffas för brott fram till 21 års ålder?

  Gilla

 • Tomas

  Kompetens? Den här centerpartistdet:et har visst missat att hon representerar ett politiskt parti, socialistpartiet Centern.
  Det spelar idag långt mindre roll om det finns någon kompetens hos politikerna. Allt blir ju fel samt att de inte tar itu med de nära nog irreparabla skador de åsamkat landet.
  Hon är ju j@vligt fräck, överhuvudtaget, när hon tror att vi riktiga svenskar ska ”tycka” att Sveriges kommunpolitiker gör någonting bra…när de är medlemmar i partier vilka är ute efter att skada vårt Sverige, rent ut förgöra nationen.

  Det Fria Sverige har dessa landförrädare under bevakning, var så säkra.

  Gilla

 • G54

  Redan Gunnar Hedlund sa på sin tid ”vi i Centerpartiet har alltid velat och kommer alltid att vela.….”

  Gilla

 • Johan

  Kompetensbrist

  Det är enligt min mening anmärkningsvärt att det enda arbete som inte kräver någon kompetens eller betyg över huvudtaget är att bli invald i riksdagen. Och om man har en jävla tur och slickar röv och har rätt partibok så hamnar man i regeringen. Får en ministerpost och sen är man ekonomiskt oberoende och kan flytta till Djursholm där det ännu inte skjuts eller bombas.
  NÄÄ,,, inför tjänstemanna ansvaret igen. Och de som ljuger o raljerar ska genast avskedas utan fallskärm..

  Gilla

 • gamgubben

  Det är märkligt att kvinnor som jag vanligtvis uppskattar beter sig helt annorlunda då de blir politiker, se bara på dagens kvinnor i S, MP och C. Att menigheten ska tro något bättre om kvinnor i de lägre divisionerna kommuner och Landsting/Regioner faller på sin egen orimlighet.

  Gilla

 • centurion

  Väntar fortfarande på att ”sko-menyn” skall anrättas och avätas. För att Rö´skrikan blev ett femte hjul under Stefan, har väl ingen missat.

  Gilla

 • blabaris

  ”Som kommunpolitiker på deltid känns det inte jättekul att läsa inlägg som inte sällan i princip idiotförklarar alla politiker, ofta utifrån väldigt lite bakgrundskunskap.”

  Varför inte ÖKA transparensen då? Varför kan inte politiker förklara vad de gör så folk förstår.

  Istället censureras det mer – det mörkas mer och folk blir anmälda om de vågar uttala sig. Gör tvärt om.

  Gilla

  • messkalle

   De, våra politiker, är inte obegåvade utan har större begåvning än Löfvens kompetensregn. Då vi alla nu kan se resultat måste det betyda att de vill ha det så här, annars skulle de beslutat annorlunda eller åtminstone protestera högljudt.

   Nu ser vi resulteratet och alla, nåja inte alla, förklarar att vi inte såg det komma. Vi har varit naiva
   -. Kyss mig i …. Jag såg det komma 2001 före 911.
   Så jag förstår de som känslostyrt skriver något kränkande om våra politiker Obs ej hot motgrupp.

   Mitt tips till politikerna i 7-klövern – Gör om! Gör rätt, Helt om march, eller Utgå (Avgå)!

   Gilla

 • ossie

  Verkar som om puckon som inte platsar nånannanstans är i politiken där man bara har krav på jasägare utan eget IQ. När man ser ungdomsförbunden blir man ännu mer skrämd när man hör dessa totala idioter det är skrämmande.

  Gilla

  • G Nordström

   Personer som kommit underfund med att de aldrig kan lära sig något men ändå måste ha en försörjning Då är politik en lösning

   Gilla

 • Erling

  Bakgrundskunskap är ju det som likt en tsunami sveper över oss dagligen.

  Och vi VET att politiker bär ansvaret.

  Så vad klagar hon för?

  Gilla

 • Billy Boy

  Bodil Johansson, Centerpartiet i Nybro har en partiledare, som den 7 feb. 2018 visade upp sin ”tankeförmåga” med den här tweeten …

  Hur det gick sedan med Annie Lööfs JÖK-ande ihop med Stefan Löfven & Co i jan. 2019 vet vi ju alla.

  Har Bodil Johansson i Nybro och alla övriga centerpartister samma förståndsgåvor som Annie Lööf så får dom nog finna sig i att bli idiotförklarade och bära det med stolthet.

  Gillad av 2 personer

 • Olof.p

  Jag skulle också säga att det är tur vi har Pettersson som följer upp all galenskap politikerna säger och gör. Gammelmedia och statsmedia har ett minne som är en vecka gammalt, ingen uppföljningar av alla vansinnigheter.
  Hur skulle världen se ut om inte Pettersson fanns?

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det handlar väl inte riktigt om bakgrundskunskap, det handlar mer om det finns någon som helst kunskap hos politikerna. Bara att titta vilka som sitter och styr och har styrt skeppet idag, vad har dom för mer kunskap än att kunna ljuga för en hel befolkning.

  Gör om gör rätt och du får folket med dig istället för emot dig, gör rätt från början istället för att skriva en gnällkrönika

  Gilla

 • Olof.p

  När man går på fotboll ute i Europa måste man visa leg för att få köpa biljett. Efter det väntar flera säkerhetskontroller och flera incheckningar av biljetten. Hur kan Löfven tillåta att människor släpps in så lättvindigt i Sverige?

  Vi kanske skulle ha Svennis som statsminister. Inom fotbollen vet man hur man släpper in människor säkert. Det kan man inte säga om gränsskyddet i Sverige.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  En sak har vi dock fattat. En stor del av politikerna bryr sig inte på något sätt av de 17% som röstat på SD. När politikerna visat att de är mobbare, hur kan någon tro att vanliga människor inte ska visa dem förakt?

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: