Varför är biståndsbudgeten 17443 miljoner högre än polisens budget?

BROTTSLIGHET. I morse vaknade Sverige återigen till nyheter om sprängningar – den här gången i centrala Stockholm och Uppsala. Allt fler medborgare är oroliga och frågar sig om staten klarar av att upprätthålla lag och ordning eller om det är de kriminella som tagit över. 

Steget Efter

-Pettersson fattar inte nationalekonomi men undrar varför biståndsbudgeten är 17.443 miljoner högre än polisens budget år 2020 samtidigt som ni lovar att knäcka brottsligheten och anställa 10.000 nya inom polisen inom några år?

Vet du det Stefan?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

19 thoughts on “Varför är biståndsbudgeten 17443 miljoner högre än polisens budget?

 1. varför, Varför, VARFÖR, V A R F Ö R ,

  reagerar ingen på att våra socialdemokrater är
  LANDSFÖRRÄDARE?

  Varför är vi bara några som reagerar på att
  LANDSFÖRRÄDARNA har kontrakt med
  muslimerna sedan 1999?

  Varför reagerar inte fler på att Sverige är
  sålt till främmande makt?

  Varför ser inte polisen och SÄPO kopplingen
  av det som händer till att socialdemokraterna
  har kontrakt med utländsk makt?

  Varför bryr sig ingen om att kontraktet lovar att
  muslimerna (främmande makt) ska få positioner
  i viktiga styrelser i Sverige, bl.a. i regeringen?

  Snälla! Läs:
  http://socialdemokraterna kontrakt 1999

  – informationen är skrämmande – för dig också!

 2. Expertgruppen för biståndsanalys – EBA -Expertgruppen för biståndsanalys (EBA) är en statlig kommitté som sedan 2013 utvärderar och analyserar Sveriges internationella bistånd dvs SIDA och regeringens bistånds politik.

  Statskontoret har genomfört en översyn av Expertgruppen för biståndsanalys (EBA:s) verksamhet. EBA – har gjort ett skitdåligt jobb.EBA har noll koll. EBA gör inga uppföljningar och utvärderingar som säger något om bistånds används rätt eller bra eller leder till något alls.

  rapporten från statskontoret:
  http://www.statskontoret.se/nyheter/oversyn-av-expertgruppen-for-bistandsanalys/

  EBA:s årsrapport……de ska försöka göra mer nytta…
  https://eba.se/wp-content/uploads/2019/04/eba_%C3%A5r_2019_WEBB_komprimerad-1.pdf

 3. Hög tid för oppositionen att kasta ut regeringen ur riksdagen. Ju längre de sitter kvar ju svårare skador att reparera. Alla svenska bistånd ska förstås i första hand gå dit där det finns hål i sjukvård, BB, äldrevård, försvar, ordningsmakt, skolor, vägar, pensioner m.m. Dvs allt, som blivit eftersatt tack vare att myndigheten okontrollerat och villkorslöst fyller upp landet med för många bidragstagare. Ingen ansvarig kan trovärdigt förklara den obegripligt stora volymen bidragsturism till Sverige. I den hanteringen finns förmodligen många brott begångna av myndigheter mot svenskars mänskliga rättigheter. Systematisk konfiskering av det skötsamma familjer i generationer under hela sina yrkesliv byggt välstånd och betalt i skatt. Inte trevligt förstå att det mesta är överutnyttjat eller uppätet innan de fått tagit del av vård och boende på ålderns höst. Lika illa för unga svenska familjer, som ser sina barn fara illa i dysfunktionella skolor. Det är oförskämt och ohållbart. Låt en ny regering försöka laga Sverige tack!

 4. antal anställda inom polisen år 2018 var totalt 30 339 pers varav 20 040 är utbildade poliser och 10 299 är civil anställda.

  år 2010 var 28 017 pers anställda inom polisen varav 20 292 var utbildade poliser och 7 725 civilanställda.

  under samma tid har sveriges scb reggade befolkning vuxit med ca 820.000 i folkmängd PLUS alla icke inräknade illegala och samordningsnummer etc PLUS att vi fått massa människor från länder som styrs av kriminalitet – korruption och våld.

 5. Jag misstänker att regeringen är minst lika ovillig att höja polisens budget som de är ovilliga att göra något annat åt kriminaliteten…

 6. 70 miljoner av hela världens population på 7.7 miljarder människor är på ”flykt” och inte kan bo i sina länder. Det är 0.009 % av jordens befolkning.

  Det finns ca 200 länder i världen beroende på hur man räknar. Men FN har erkänt 201 länder och australien har erkänt 240 länder och FIFA har erkänt 208 olika länder.

  Så ska alla 200 olika länder procentuellt dela upp dessa 70 miljonerna via landets areal? Via befolkningsmängd i landet? Via länders tillgångar?

  Eller ska vi ta bort de ledarna i länderna folk inte kan bo kvar i istället?

  26.4% av hela sveriges befolkningen blev utsatta för ett år 2018 enligt BRÅ.

  26.4% mot 0.009%…..

 7. Har SIDA någonsin rapporterat vilka resultat de åstadkommit med alla dessa miljarder de fått under åren?
  Jag var några år anställd i ett företag som hjälpte SIDA i några projekt i Asien, och vad jag upplevde där, stärkte mig i övertygelsen att SIDA är bara bra för våra ledares samveten. I Tanzania ansåg många med utbildning bromsade landets utveckling.
  SIDA är ett av de största svarta hålen i svensk ekonomi.
  Alla dessa pengar skulle göra mer nytta i Sverige.

  • aid money + fraud ger över 80 miljoner träffar….

   aid money + evidence + help ger 144 000 tusen träffar….

   gissa själv…….

 8. Dra in allt bistånd förutom till tillförlitliga hjälporganisationer som hjälper små töser så dom inte blir omskurna och därmed vanställda för livet.

  Finns det nån organisation som bekämpar islamism så kan även dom få en krona eller två.

 9. Tänt var det där inte långt från det Sagerska Palatset.
  Anders m.fl. om nii hör att det är tid att evakuera är det fake news.

  ”Uppgifter att motståndet har upphört är falska.”, däremot är det sant att regering gått ned i bunkern för att förhandla med fienden.
  FYI bunkern är liten, som en ärta, och rymmer bara mycket små människor s.k. micro midgets mmmm

  https://www.expressen.se/tv/nyheter/kraftig-explosion-pa-ostermalm-stort-hal-i-fasaden/

 10. AVGÅ SVETSARN AVGÅ VARJE DAG MED DIG ÄR KATASTROF FÖR LANDET .BARA AVGÅ FORT SOM FAN.

 11. Alla totalitära ideologier vill att vi ska fokusera på framtiden.

  I framtiden kommer allt bl bra. Vi håller på att utreda xx just nu så det blir bättre i framtiden.

  Ingen totalitär regim vill titta hur det ser ut här och nu.

 12. Polisen är förtjänta av icke politiskt tillsatta polischefer.Polisarbetet blir inte lättare av att man har händerna bakbundna.Polischefer bör rekryteras från dom egna leden där kompetensen är avgörande och inte partiboken.När det klankas på polisarbetet så tänk då på att dom gör så gott dom kan efter dom förutsättningar som finns.Ge dom en eloge istället.Det behöver dom.

  • Han ser aldrig något ”komma”, det enda tecken han ser är en lång radda med frågetecken! ??????? 🙂

Kommentera