Socialdemokraternas absurda förslag har noll effekt på gängen


BROTTSLIGHET. Pia Clerté är dynamisk sportskytt, flerfaldig svensk mästarinna och debattör. Vi är alla överens om att gängkriminaliteten ska knäckas, det är inte en vänster- eller högerfråga utan hela samhället berörs. Samtidigt måste lagförslag vara proportionella, rättsäkra och ändamålsenliga, annars öppnar det för politiskt missbruk.

Regeringen lade för några veckor sedan ett förslag om tillståndsplikt på magasin och presenterade detta som ett verktyg mot gängbrottsligheten. Regeringens förslag på begränsning av vissa magasin fick hård kritik i den senaste remissen, trots att regeringen valde att starkt begränsa remissinstanserna. Försvarsmakten, som tidigare pekat på att förslagen skulle vara till men för personalens stridsduglighet, fick nu inte tillfälle att yttra sig. Trots detta inkom 134 remissvar som avstyrkte regeringens förslag och endast 2 remissinstanser tillstyrkt, varav en var Polismyndigheten.

-Pettersson noterar att Pia Clerté inte är så imponerad av regeringen eller socialdemokraternas sätt att debattera. Jag är inte så bra på vapen men jag tvivlar på att man kommer åt brottsligheten genom att jävlas med sportskyttar och jägare. Det finns runt 580.000 personer som har vapenlicens och nästan två miljoner registrerade vapen. Jag har inte hört något om att de är dom som är ute och pangar på gatorna. 


15 responses to “Socialdemokraternas absurda förslag har noll effekt på gängen

 • Peter Kostin

  Ett bevis på totalt misslyckande är väl knivlagen. Trots att det är förbjudet att bära kniv så skadas och dödas ett antal personer per år. Jag däremot som är jägare/fiskare/svampplockare/scout ska inte kunna ha kniven i bältet medan vi far ut till vår aktivitet. Vart ska jag göra av kniven om jag är en fjortonåring som cyklar till scoutmöte? För att dra knivlagen till sin gräns så kan man tänka som så, jag är på en marknad. I ett stånd säljs fina jaktknivar. Jag skulle gärna vilja ha en av dessa. Men jag kan inte köpa den, för jag får inte bära kniv på allmän plats. Så hur ska jag kunna förflytta kniven från knallens stånd till min bil?
  Det kommer att bli samma galenskap med gevärsmagasinen. Jägare kommer att tvingas ha tre vapen skåp. Ett för bössan, ett för slutstycket och ett för magasin och ammunition. Eller så kan en jägare få licens på ett vapen men inte på magasin till det vapnet (svensk byråkrati)

  Jo apropå vapen till inbördeskrig, läs
  https://sites.google.com/site/bengtandrasida/militaeren-faar-saettas-in-mot-svenskar-offentlighetsprincipen-upphaevs

  Gilla

 • Billy Boy

  Hur många patron-magasin har den våldsbejakande Daniel Suhonen (S) hamstrat upp till sin vapenarsenal lagom till iscensättandet av sin blodiga maktkupp, som han hotfullt uttalat att han vill göra?

  Suhonen har sagt att han tänker ta fram kalashnikoven och börja skjuta om det behövs för genomförandet av det socialistiska samhällsbygget …

  iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://videopress.com/embed/xjHcmVpT” frameborder=”0″ allowfullscreen>
  https://videopress.com/videopress-iframe.js

  Sånt gillar väl Suhonens partikamrat feministen Stefan Löfven (S) som är statsminister i världens mest humanistiska stormakt.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg / Rättelse:

   Blev lite fel med videolänken i min kommentar ovan. Hoppas denna fungerar bättre:

   Gilla

 • gamgubben

  Att ha tillstånd för ett specifikt vapen med tillbehör bör räcka.
  Du kan inte skjuta med ett magasin, har du vapen och licens men ej magasin så kan du komplettera med magasin.
  Ju fler lagar desto fler problem med att tolka dem, bättre med poliser med befogenheter än suddiga lagar.

  Gilla

 • fjölet

  det är väll självklart att de vill avväpna de som kan hjälpa till om det skiter sig i sverige.
  det är bara brottslingar som inte får några straff och ändå kommer äga vapen och magasin så det är lättare för dem att ta över landet med S gillande.
  Det är så det ser ut med deras dåliga logik i befolkningens ögon

  Gilla

 • volse

  Jävla sossesvin, hoppas de själva får smaka på sin beska medicin av kulturberikning. Riksdagsmännen och statråden och deras familjer har hittills skonats. Nu hoppas vi att bortalaget sätter in turbon och fyrhjulsdriften!

  Gilla

 • gamgubben

  Att skriva till S är meningslöst speciellt om en annan åsikt än deras egna framförs. De är sig själva de goda, alla andra har fel, eller har fel värdegrund.

  Gilla

 • Bajen666

  Hehe ja…det var väl en så där 30 år sen socialdemokraterna hade rätt om nåt överhuvudtaget.

  Gilla

 • Kent

  Nästan alla i regeringen har börjat sin karriär i SSU utan något riktigt jobb eller utbildning däremellan.
  Att de lever i en syrefattig miljö där tankeverksamheten är obefintlig och de bara bekräftar varandras stolligheter dagarna iända.
  Att det gänget av lågbegåvade stolpskott som lider av svårt storhetsvansinne parat med maktgalenhet ska lösa något av Sveriges problem är helt uteslutet.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  De laglydiga vapeninnehavarna är ett HOT mot den islamska revolutionen i Sverige, då de kan förmodas bli en del att en motståndsrörelse vid våldsamheter av typen inbördeskrig. Gängen är till stora delar revolutionärernas ”milis”.
  Regeringen stödjer genom förslaget i princip innehav av ”milisens” illegala vapen, eftersom inget görs för att plocka bort dessa och det är trots allt med illegala vapen eller stulna legala skjutningarna utförs.

  Gilla

 • Rolf

  Regeringen verkar strukturellt använda helt fel och verkningslösa metoder, för att förändra/förhindra någon/något av alla ny ”fenomen” som uppkommit i samhället, till följd av mångkulturen.
  Stora pengar och resurser kastas ut på saker som ger noll effekt.
  Vill man lösa problemen eller är allt ett spel för galleriet?

  Gillad av 1 person

 • rune

  Vapen är folkets skydd mot staten.

  Gilla

 • SVENSK

  Jägare och sportskyttar förstår nu snart fullständigt EUs och den svenska regimens agenda att avväpna befolkningen inför den slutgiltiga förslavningen. Men när ska massorna fatta vad som pågår? Genom censur och mediekontroll försöker man förhindra att det händer! Vi lever nu under en fullt utvecklad Diktatur, som man genom indoktrinering, lögnpropagana, censur och nästan fullständig mediekontroll har lyckats manipulerat folket att själva rösta för!

  Gillad av 1 person

 • Kattsand

  Är det någon som väntat sig att sossarna skall göra något som på riktigt skulle minska brottsligheten?

  Gillad av 1 person

 • Mm

  Men hur svårt är det …..
  RÖSTA bort patrasket. Sossar o resten av 7 klövern.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: