Våga slåss för svenska värderingar


MEDIA &YTTRANDEFRIHET. Carolin Dahlman är politisk redaktör för Kristianstadsbladet och en av få klok journalister. I fredags publicerade Dahlman en ledare med rubriken – Våga slåss för svenska värderingar – som fortsatte med att ju fler som bosätter sig i Sverige och har en helt annan syn på jämställdhet, åsiktsfrihet, religionsfrihet eller tolerans, desto större är risken att våra friheter begränsas. Vi behöver våga vara stolta och stå starka, ha mod att fajtas och försvara det svenska.

Carolin Dahlman Pressbild

Sverige förändras. Migrationen gör att en allt större andel av svenskarna är födda utomlands, och landet är segregerat, med kulturella och socioekonomiska skillnader mellan områden.

Nationalekonomerna Assar Lindbeck och Mats Persson påpekade nyligen i en debattartikel att 13 procent av dagens befolkning i Sverige nu är födda utanför EU, vilket är den högsta siffran av alla EU-länder. En fjärdedel har utländsk bakgrund, det vill säga att de själva eller båda föräldrarna är födda utomlands. Dessutom fortsätter Sverige att ta emot fler migranter, 119 568 personer fick uppehållstillstånd förra året.

Detta kan få dystra konsekvenser. Enligt Lindbeck och Persson kan invandring utan ekonomisk och social integration leda till ”ett turbulent, segregerat och riskfyllt samhälle” (DN 5/1).

Läs vidare på Kristianstadsbladet…

Om Carolin Dahlman på bloggen…

-Pettersson säger att Carolin Dahlman säger att vi ska stå upp för svenska värderingar, jämför gärna det med majoriteten av våra så kallade journalister som inte ens erkänner att det finns något svenskt eller svenska värderingar.

Migrationen har varit och är för stor, och den hanteras dessutom vårdslöst. Det påverkar ekonomin, med höga kostnader, men det viktigaste är att Sverige, svenskheten och tilliten mellan människor förändras.

 • Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Mona Sahlin i Göteborgs-Posten den 22 oktober 2000.
 • Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka. Mona Sahlin i Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001.
 • Allt är viktigare än att någonsin ge Sverigedemokraterna inflytande. Mona Sahlin i Norska tv-kanalen NRK 1 söndagen den 8 november 2009.
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Våga slåss för svenska värderingar

 • Roland Salomonsson

  Häxan Sahlin!

  Gilla

 • gamgubben

  Det är glädjande att en ung kvinna har denna uppfattning, hon kanske t.o.m kan hålla med SD i vissa fall och erkänna att de har haft rätt under hela tiden de verkat i Riksdagen.

  Gilla

 • Tony

  Nej inget problem ifall skattefifflare och annat löst folk
  dör ut, så det är bäst att Mona passar sig.

  Gilla

 • ponnsan62

  Tack Carolin!

  Gilla

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Hon tillhör den där promillen av ärliga journalister.

  Gilla

 • Nisse

  Om vi ska tvingas acceptera invandrares syn på rättvisa, jämställdhet o s v, förnekar vi vår egen kultur och allt som gjort vårt land framgångsrikt.
  Det betyder i praktiken, att vi strävar efter sämre levnadsvillkor. Om deras kulturer varit framgångsrika, varför är de då här?
  Dessutom läggs nu enorma resurser på saker som inte borde vara problem i ett fungerande samhälle. Vi har vakter på bussar, bibliotek, varuhus, tåg o s v och stor skadegörelse, överfyllda fängelser, trots att massor får löjligt låga straff för väldigt grova brott.
  Inga insatser verkar påverka tryggheten positivt.

  Gilla

 • Maurice

  I ett normalt fungerande land är det ju fundamentalt att man värnar om sina värderingar. Sin historia.
  Mona kan inte ha alla hästar hemma. Hon är som de hon dyrkar. Korrupt. Kan inte hålla händerna från syltburken. Landsförvisning tycker jag är passande för henne.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Nej M.S som är uppfödd på öl och korv i baksätet på en raggarbil har inte inte några hästar hemma !
   När gör hon mån tro comeback igen i dagens idiot-Sverige ?

   Gilla

 • messkalle

  C.D. är en Qvinna. En lejonhona som inte tiger. Jag älskar henne för att hon är en av de få som försvarar vårt kulturarv

  Gilla

 • Mike E

  Mycket modigt av Carolin Dahlman. Hon riskerar att få det fascistoida murvelpacket med gigantiska SVT/SR i spetsen efter sig.

  Gilla

 • Weronica Selby

  vad fan sager manniskan ” svenskarna ska integreras i det ny Sverige”

  Gilla

 • Michael

  I detta må hon såklart ha rätt, men hur klok kan denna männsika vara när hon samtidigt vägrar att dejta män ifall dom röstar på SD?!?

  Gilla

 • gamgubben

  Sa inte Göran Person någonting om Mona ” att tänka är inte hennes starka sida” eller liknande. Jag tror att vi är rätt många som håller med honom i så fall.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: