Stäng

Feminismen

Jag är ingen feminist utan tror på kvinnors kraft att själva åstadkomma något i livet utan inkvotering och hjälp av politiska beslut. Det här får bli mitt inslag i feministdebatten. Inte min musik, men här visas hur fantastiskt trevligt man kan ha i ett modernt land (Polen i detta fall), vilka fantastiskt duktiga kvinnor det finns och hur fria de känner sig.

Samtidigt i en annan del av världen ser man med onda ögon på dekadensen i väst.

12 reaktioner på “Feminismen

 1. Stryk ordet feminism ! Finns inget gehör för den avarten av mänskligt beteende !! Mvh Sjöström

 2. Underbart att se och lyssna till de fantastiska kvinnorna i Bond-gruppen som utstrålar enorm livsglädje vid framförandet av stycket Victory i sin bejublade konsert tillsammans med den manliga musikern Andre Rieu.

  Detta stycke finns också i flera versioner på YouTube och där sägs i flera kommentarer ”It’s from the Concert New years in Vienna”. Inspelningen skall alltså ha gjorts i Wien, Österrike.

  Vid uppspelning av YouTube-videon nedan kan man vid en jämförelse se likheterna och man kan t o m tydligt se att också publiken och själva koncertlokalen i bakgrunden är densamma som i videoavsnittet i startinlägget ovan, som är nedkortat med 1 min. 12 sek. i jämförelse med YouTube-videon nedan. Jag är därför något tveksam till uppgiften i startinlägget att Polen har något med detta att göra.

  I YouTube-videon nedan introducerar Andre Rieu
  Bond-gruppen för publiken på det tyska språket vilket antyder att framträdandet i själva verket skedde i Wien, Österrike.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=kEL-4D8Bnas&w=560&h=315%5D

  Nåväl, den sprudlande livsglädjen och friheten hos de talangfulla kvinnorna i Bond-gruppens framträdande och publikens entusiasm går inte att ta miste på.

  Däremot, de tre kvinnorna klädda i niqab uttrycker med sina sorgsna och själsdöda blickar att de kuvats att leva sina liv under en förtryckande ideologi utövad av det muslimska manssamhället. Kvinnornas hopplösa tillstånd av ofrihet, vanmakt och bråddjup sorg framgår ju tydligt av fotot. Mycket, mycket sorgligt, Tyvärr!

  1. Tillägg:

   Bond (musikgrupp)

   Bond är en brittisk-australisk stråkkvartett med en repertoar bestående av huvudsakligen klassisk musik, folkmusik och populärmusik arrangerad för stråkkvartett och stödjande instrument. Den klassiska musiken är i allmänhet omarrangerad med influenser av bland annat hiphopmusik. De spelar inte på klassiska stråkinstrument utan elektroniskt förstärkta varianter, vilket ger en särskilt ljudklang.

   Läs mer på:

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Bond_(musikgrupp)

 3. Som fanatiskt troende verkar glädjen försvinna, ju mer extrem du blivit, ju tråkigare blir livet.
  Det finns alltid något som håller tillbaka solskenet i livet, för förbuden är så många och tokiga.

 4. Wow vilka tjejer otroligt snygga och framförallt begåvade, bilden nedan får en att kräkas lite i munnen.

 5. Tack Stefan att du visar Polen. Deras Operahus i Warszawa är snyggt renoverat och det ger mycket bra valuta för pengarna att besöka en Opera som presenterar de gamla mästarna.
  Kvinnorna är för det mesta bra utbildade och berömda för sin starka vilja att
  ta kommandot.

  1. Bara en liten påminnelse,kvinnorna som spelar Fiol
   tillsammans med Andrei Rieu är inte Polska, utan
   Irländskor tror jag.

 6. Ifall kroppen skulle vara täckt med fula klädesplagg så
  hade dom nog blivit födda med kläder? Felet ligger ju
  inte hos dem som tvingas bära kläderna, felet ligger
  hos dessa män som inte tål att se kvinnohud.
  Det är upp till var och en att välja hur dom klär sig.
  Religiös idioti

Kommentera

%d bloggare gillar detta: