En våldtäkt i kvarten i Indien, men Sverige är 30 gånger värre

BROTTSLIGHET & MEDIA. En kvinna anmäler att hon blivit våldtagen i snitt en gång var 15:e minut i Indien år 2018. Totalt anmäldes nästan 34.000 våldtäkter i landet under det året, enligt statistik från indiska myndigheter, rapporterar Aftonbladet

-Pettersson har lagt märke till att SVT, Aftonbladet med flera ofta rapporterar om fruktansvärda våldtäkter i Indien men undrar om rubrikerna inte borde handla om våldtäkterna i Sverige som är betydligt värre än Indien.

Indien med rund 34.000 anmälda våldtäkter har runt 1,4 miljarder invånare, det gör c:a 24 våldtäkter per miljon invånare.

Sverige med 10 miljoner invånare hade enligt BRÅ 2018 omkring 22.500 anmälda sexualbrott, varav 7.960 rubricerades som våldtäkt, det gör om jag räknat rätt knappt 800 våldtäkter per miljon invånare.

I Sverige är alltså våldtäkter över 30 gånger vanligare än i Indien per capita!

-Pettersson tror att Sveriges rekordhöga våldtäktsstatistik inte går att jämföra med andra länders statistik rakt av, eftersom lagar, sättet att registrera och benägenheten att anmäla säkert skiljer sig avsevärt.

Men jag är övertygad om att det finns tillräckligt med material för Aftonbladet att göra rubriker på och att skriva om i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “En våldtäkt i kvarten i Indien, men Sverige är 30 gånger värre

 1. Denna och liknande artiklar ser vi ofta på Pettersson´s förträffliga blogg. Men med endast ett minimi-mått av anständighet, vore det väl inte för mycket begärt att liknande artiklar någon gång kunde författas av de förvirrade knäppgökar som ger sig ut för att vara FEMINISTER !!! Dessa bittra varelser av ättika och taggtråd gör sig icke på något vis skäl för att ens kalla sig feminister. Så vida det inte bara handlar om någon annan sorts -ister ; Ester… Verksamheten utgör ett hån mot denna ständiga ström av offer på erat altare av förljugen präktighet. Skärp er, eller låt oss slippa den pinsamt patetiska skiten !

 2. Muslimerna håller på att ta över Indien, Indiska kvinnor utbildar sig och föder färre och färre barn, våldtäkterna kommer sannolikt att öka.

 3. Våld mellan människor i Sverige.

  Medier i Sverige och justnu, ett, av regerings-medierna Aftonbladet och som sedvanligt relativiserar om våld, ej mycket att orda om detta sätt är fullt naturligt för ett regerings-media

  Hursomhelst och regerings-medias något tröttande relativiserande betyder kort-ågott att regeringen endast meddelar via, ett, av sitt tillbedjande medie att ingen förändring kommer att ske, oavsett.
  Det är endast att luta sig tebax och begrunda vad din valsedel ska hamna vid nästa riksdagsval och kommunval.

  Håll i minnet det som hörs eller läses i regerings-medier är ej journalistik det är regeringens politik, – har regeringens politik så här långt av antalet decenier, varit lyckosam?

 4. Vad säger trygga Steffe som nu tycker att flygbranschen i Iran där s.k ensamkommande svenskar omkom är fruktansvärd om våldtäkterna på hemmaplan i Kalifatets Sverige?
  Förmodligen ingen kommentar från landsfadern.

 5. Aftonbladet
  De trodde i sin iver att det finns länder som har högre våldtäkts tal
  De trodde inte
  Att t. ex Herr Pettersson eller Svensken över lag är räknekunniga. (alltså kunna jämföra Äpplen med Päron)
  Så Aftonbladets journalister visade sin bästa sida och släppte igenom ett total fiasko till nyhet.
  går skolan/ utbildningarna lika utför som idag, så kommer de räkne kunniga vara utrotade om en 10 år, förhoppnings vis Aftonbladets journalister oxå!!

 6. Inte konstigt att “ingen” tar MSM och framförallt Aftonslasken på allvar och i förlängningen ger fan i att köpa skiten.

  Självrannsakan och egen skuld finns inte i deras språkbruk.

Kommentera