S-politikern Rashad Alasaad gripen misstänkt för människosmuggling

BROTTSLIGHET. Vid 9-tiden i morse besökte ett tiotal poliser S-politikern Rashad Alasaads hus i Ljungby.  Nu sitter han anhållen misstänkt för människosmuggling. – Personen är hämtad till förhör och sedermera anhållen. Misstanken är människosmuggling, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford, enligt Expressen. Nu sitter han anhållen misstänkt för människosmuggling

Rashad Alasaad (S) borde ha stannat i Syrien. 

-Pettersson säger att det är fina människor, först tar han 20-30 tusen per person, givetvis oskattat, sedan lär han sina “kunder” att lura systemet.

TIDIGARE 2019-10-03 Förundersökning inledd mot S-politikern Rashad Alasaad

BROTTSLIGHET. Polisen har inlett en förundersökning mot den socialdemokratiske kommunpolitikern Rashad Alasaad från Syrien men boende i Ljungby efter avslöjandet om misstänkt människosmuggling, rapporterar Expressen.

– Han är misstänkt för människosmuggling, säger Ulf Haugen, gruppchef och polisiär förundersökningsledare vid gränspolisen region Syd.

– Han är misstänkt för människosmuggling nu, men det finns olika grader av människosmuggling: människosmuggling, grov människosmuggling och den grövsta varianten – grovt organiserande av människosmuggling. Det är detta vi ska utreda nu, säger Haugen.

-Pettersson säger att den förundersökningen kan nog byggas på med åtskilligt annat, exempelvis skattebrott, förfalskande av urkund, tagande av muta, utnyttjande av tjänsteställning med mera.

Justitie- och migrationsminister samt socialdemokraten Morgan Johansson har fortfarande inte kommenterat partikamratens eskapader.

TIDIGARE 2019-10-02. S-politiker smugglar människor till Sverige för pengar

BROTTSLIGHET. Rashad Alasaad, 27, är socialdemokratisk kommunpolitiker i småländska Ljungby och smugglar människor för pengar.

Han filmas av Expressen med dold kamera när han erbjuder vårt team att smuggla ett fyra år gammalt barn från Grekland till Sverige, med hjälp av ett lånat pass.

Alasaad skryter om att han smugglat mängder av flyktingar till Sverige och hans taxa är 20 000 kronor för ett barn, 30 000 för en vuxen.

– Jag gör det här för pengar, jag vill ha pengar, säger kommunpolitikern i det smygfilmade samtalet.

Se filmen och läs mer på Expressen…

-Pettersson är inte förvånad, många socialdemokrater gör mycket för pengar, hoppas han betalar skatt för extrainkomsterna. Det bästa vore att han fick åke hem i morgon.

Rashad Alasaad har själv kommit hit illegalt för 5,5 år sedan, fått uppehållstillstånd, säger att han smugglat hit hela sin familj och arbetat bland annat på Arbetsförmedlingen där han ägnat sig åt bisysslor som ger extrapengar, det kallas på svenska att ta mutor för tjänster och är normalt i Mellanöstern.

Ett kvitto som hittades i en uttagsautomat i Ljungby. Personen bakom kvittot får en hel del i bidrag som nyanländ. Samma dag ersättningen betalats ut har personen Swishat halva beloppet till en handläggare på Arbetsförmedlingen och numret tillhörde i maj vår man Rashad Alasaad. Det kan vara en tillfällighet, men jag tvivlar. Det är korruption på hög nivå.

Migrationsminister Morgan Johansson (S) som brukar vara snabb med tunga och tangenter, avböjer att kommentera det faktum att en socialdemokrat livnär sig på att smuggla människor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

22 thoughts on “S-politikern Rashad Alasaad gripen misstänkt för människosmuggling

 1. Han blir garanterat friad med ett fett skadestånd !
  PK-media SVT verkar vara nycket bekymrad över svenskarna som omkommit i flygbranschen, även Karl Bildt är ledsen i SVT.

 2. När jag hör/läser ”jag svär på gud”, blir jag omedelbart misstänksam. Det beror på s.k. beprövad erfarenhet.

 3. “Misstänkt människosmugglare från Småland anhållen”

  Så rubricerar svinen på SVT den här historien.

 4. Hur kan man få 4900 i bostadsbidrag när taket för bostadstillägg för våra egna pensionärer är 2500 kronor?
  Dagersättning, 11900 för vad då ? Från Riksdagen , nej, men varför får han det ?

  • Dom säger nog:

   Riktigt bra blivande ämne för högsta ledningen inom socialdemokraterna, väldigt exemplariskt beteende, Han skulle även kunna leda landet inom en snar framtid

 5. Ingela , han är misstänkt för brott ! Han bryter mot svensk lag ! Det kan vara felet ! Annie Lööf har sagt att det är kriminellt att vara kriminell i Sverige . Är Ingela bekant med Annie Lööf . Mvh Sjöström

 6. Han är Sosse och samhälls förstörare varför begärs inte
  misstrrende votum mot idiotregeringen som gett sig fan
  på att köra landet tillbaks till armod ?

 7. Nu är det huggt i sten att Socialdemokrarin importerar röster och bidragstagare. Nu är det tid att öppna stenhuggeri där intagna ska arbeta stenhårt. Resultat ska exporteras till MENA med konstruktören.

 8. Det kanske ändå finns en strimma av hopp om att rättvisans tjänare äntligen börjar vakna. Tänka sig de tar en S märkt som tillhör den nya adeln.

Kommentera