Åldringsrånare mer aggressiva senaste dagarna

BROTTSLIGHET. Polisen utgår ifrån att åldringsrånarna i Skåne – som utger sig för att vara poliser – samarbetar på något sätt. Det säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson på polisen, till P4 Malmöhus.

Det är svårt att säga om det rör sig om en liga, menar Westford, men säger att det finns en ”sammanhållande faktor” mellan rånarna som sannolikt jobbar på uppdrag. – Vi har också sett att man blivit lite mer aggressiv i sitt beteende de senaste två dagarna, säger Westfjord.

Rånvågen mot äldre i Skåne inleddes i måndags, då skedde sju rånförsök och två fullbordade rån, då en kvinna i 100-årsåldern blev lurad på pengar av falska poliser. Under tisdagskvällen kontaktades tre äldre personer i Höllviken och Falsterbo av falska poliser och en stor polisinsats genomfördes i Oxie utanför Malmö efter samtal om ett misstänkt åldringsbrott. Enligt Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg, blev ytterligare fem åldringsbrott anmälda i Malmö under tisdagen – ingen gripen.

-Pettersson konstaterar att vi inte får så mycket hjälp med signalement av media och polis, men Mary Agnes Twittrar om ett liknande fall i Tyskland där bedrägeribrott mot åldringar också ökar. Där ringde en arbetslös invandrare bosatt i Tyskland från call-center i Turkiet och lurade till sig två miljoner av godtrogen 87-årig dam.

Mer Bildt.de…

På bloggen har vi skrivit en hel del om åldringsrån och där kan man få en uppfattning om vilken sorts människor som ägnar sig åt dessa vidrigheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Åldringsrånare mer aggressiva senaste dagarna

  1. Alltså hur lågt kan man sjunka. Det här är 100% ett importerat fenomen. Return to sender tack!

  2. Rö´skrikan föreslog ju att våra kära bilgrillare skulle få jobba som poliser…
    …Vi är tydligen redan där nu. Vilket lyft för den hårt ansatta kåren.

  3. Jag utgår ifrån att åldringarna var blinda eftersom det inte finns något signalement? Det gör ju brotten ännu mer avskyvärda!

  4. Hur svårt skall det vara för polisen att informera alla personer över 90 år i regionen.

  5. År detta jobb som delvis betalas av regeringen? Det förefaller åtminstone vara ett enkelt jobb.

Kommentera