Iran slog till mot amerikanska baser i Irak

UTRIKES. Iran har i natt avfyrat dussintals raketer mot amerikanska mål i Irak i natt, skriver bland annat CNN. Militärbasen Ayn Al-Asad utanför Bagdad, där såväl amerikanska som norska och brittiska soldater finns stationerade, har träffats. Även en amerikansk bas i Erbil i norra Irak har träffats.

Iran har bekräftat att ballistiska robotar har avfyrats. Hittills finns det inga uppgifter om att någon dödats i attackerna. En amerikansk militärkälla uppger för CNN att man varnats i tid så att anställda kunnat söka skydd.

I iransk media hävdar man att minst 80 ”amerikanska terrorister” dödats, men amerikanska och irakiska källor uppger att man ännu inte upptäckt några dödsfall.

Irans revolutionsgarde ska ha genomfört anfallet för att hämnas USA:s attack på iranske militär/terroristen Qassem Soleimani. Man hotar nu med att rikta in sig på mål inne i USA samt att rikta attacker mot Dubai och Israel om USA besvarar attacken.

-Pettersson undrar lite om bakgrunden i närtid

 • Iran skadar och kapar sex oljetankers i på internationellt vatten i Hormuzsundet. Trump gör inget.
 • Iran skjuter ner en av USA:s spaningsdrönare i Internationellt luftrum. Trump gör inget.
 • Iran ligger bakom attacker på Saudiarabiens oljeindustri. Trump ligger lågt.
 • Iran attackerar USA:s ambassad i Irak.
 • Nu blir Trump förbannad och dödar den ansvarige Qassem Soleimani på Irakisk mark.
 • Västvärlden går i taket över avrättningen och för att den skedde på Irakisk mark och beskyller Trump för att vara krigshetsare.
 • Hittills är det tyst över att Iran attackerar på Iraks territorium

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Iran slog till mot amerikanska baser i Irak

 1. Är det någon som vet om muslimjävlarna i Iran spekulerar på amerikanska börsen? Varje gång dom attackerar sjunker börsen.

 2. Vad USA/Israel gör i Irak ?? De exploaterar oljan !! Enda skälet att de är där . Någon demokrati att erbjuda syns inte .Mvh Sjöström

  • Är Israel i Irak? Det visste jag inte. USA är världens största producent av naturgas och olja, och bland de största också i fråga om kol och är i princip självförsörjande, så jag tror inte det är anledningen till USA:s närvaro.

   • ”Raketer”? Alltså inte missiler, robotar etc. Alltså finns avskjutningsplatsen inte i Iran, så hur kan attacken komma från Iran. I o f sig finns det shia-milser i Irak, som med tanke på parlamentets uttalande om att amerikansk trupp skall ut ur Irak, kan tänkas agera. Men alltså INTE Iran som avsändare.

   • Roland, om det är raketer, robotar, missiler eller något annat vet jag inte. Det är vad media använder och den tekniska benämningen kan inte jag. Raketer går rätt så långt när vi talar om rymdraketer eller V2-raketer under kriget men du kanske säger rymdmissiler.

    Missiles skriver CNN och det översätts med missiler, robotar eller raketer.
    Andra vanliga benämningar är luftvärnsrobot och V2-raket. Vill du ha de rätta tekniska beteckningarna i alla lägen får du nog läsa någon annan blogg. Jag vet också att det är skillnad på detonation och explosion men inte exakt vad som är vad i alla lägen.

    Men jag tror de flesta läsare förstår innebörden och Iran har erkänt att pjäserna vad de nu ska kallas kom från dem.

    Översättningar av missile
    SubstantivFrekvens
    missil
    missile
    robot
    robot, missile, automaton, guided missile
    kastvapen
    missile
    raketvapen
    missile
    raket
    rocket, skyrocket, missile

 3. Hehe hämnd….inga döda inga skador…t om blattarna i Sverige med sina sprängningar gör mer skada än dessa Iranska dårar.

 4. Jag tycker det är märkligt att vår vänstermedia med SVT i spetsen inte nämnt med ett ord att Iran är en diktatur. Annat är det när de benämner Åkesson och Sverigedemokraterna, frälingsfientlga, nazister, farcister eller extremhöger.
  Jävligt trött på gammelmedia.

 5. Båda länderna har hittills varit rätt lågmälda vad gäller kommentarer, Iran har naturligtvis skrutit för hemmafansen att de dödat 80 amerikanska terrorister. Det har sagts att 14 missiler sändes men de ryska gamla vapnen i kombination av iranskt kunnande är undermåligt så skladorna är begränsade.
  Vad gäller SVT’s reportrar så finns de väl som vanligt på behörigt avstånd och kan väl som vanligt endast rapportera vad de hört av andra.

  • Precis samma vad gäller Iran som Sverige, de smartaste har så klart redan dragit.. 🙂 Varför skulle de riktigt bra vara kvar i länder där vänster skithålsmänniskor tar över och förvandlar länderna till skithålsländer?

 6. Ja så går SVT s enfaldiga reportrar på, inte ett ljud om att
  det var Iran som någon dag innan gick löst på USA s
  Ambassad i Irak,, En Iransk Mulla till och med skröt
  om att man förnedrat USA genom attacken , men sådana

  händelser uppfattas givetvis inte av SVT s alltid Seriösa?
  enfaldiga reportrar,, istället ställer man frågor till sig själva
  vad som syftet var med USA s attack påTop diplomaten,
  som sen blivit degraderad till Topp general???
  Har aldrig hört detta uttryck, betyder det att man blir
  topp general ifall man dödat ett antal tusen Människor????

  Terrorrist i stor skala är nog en bättre benämning..

Kommentera