119.568 personer beviljades uppehållstillstånd under 2019


INVANDRING. Migrationsverket har släppt statistiken för beviljade uppehållstillstånd under 2019. Totalt beviljades 119.568 personer uppehållstillstånd. Observera att personer från EU inte behöver uppehållstillstånd.

Antalet är lägre än de senaste tre åren. Men den 4:e högsta siffran genom tiderna. Alltså långt ifrån den restriktiva invandring regeringen påstår att vi har.

Dessutom handlar arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt.

Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

Ett exempel: En pizzeria behöver en pizzabagare och påstår sig inte hitta någon bland 400.000 arbetslösa i Sverige. Pizzzägaren hittar en ”kusin” i Bagdad, som anställs för 13.000 kronor i månadslön. Arbetet måste sökas från hemlandet. Pizzabagaren från Bagdad får arbetstillstånd och kan då komma hit med sin fru och fyra barn och eftersom inte lönen räcker så får Sveriges snälla skattebetalare betala för fru, barn och bostad. Facket ska godkänna arbetsvillkor och lön men det löser pizzaägaren genom att säga att pizzabagaren arbetar halvtid.

I ovanstående är 2272 personer från Irak som fått uppehållstillstånd på grund av ”arbete” och av dessa var 1563 anhöriga.

-Pettersson säger att det är dags att återvandra för många…

2019 hamnar på en fjärdeplats över beviljade uppehållstillstånd genom tiderna. Tror ni vi får höra någon riktig journalist fråga Stefan ”EU:s miniminivå” och ”tagit ner migrationen” Löfven eller Anders ”invandringen är en rännil mot vad den varit” Lindberg om detta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “119.568 personer beviljades uppehållstillstånd under 2019

 • 35.397 beviljade uppehållstillstånd hittills i år | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] INVANDRING. Under årets fyra första månader har Migrationsverket beviljat 32.630 uppehållstillstånd, 35.397, det motsvarar en årstakt på 97.890 personer och är betydligt fler än när den socialdemokratiska regeringen den 13 september 1989 med det som kallades Luciabeslutet stängde gränsen för att Sverige var fullt. Som jämförelse var förra årets siffra 35.397 och för helåret 2019 hamnade vi på 119.568 beviljade uppehållstillstånd. […]

  Gilla

 • Migrationen måste ha ett volymmål… | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] 119.568 personer beviljades uppehållstillstånd under 2019 […]

  Gilla

 • Morgan Johansson (S) ljuger svenska folket rakt i ansiktet och verkar stolt | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] det är fult att ljuga utan menar att det ingår i hans arbete att vilseleda det svenska folket. Under 2019 delades 119.569 uppehållstillstånd ut, det fjärde värsta året i historien och den extrema invandringen får bekostas av oss […]

  Gilla

 • Ingen särskild

  Funderar på om inte uppehållstillstånd på arbete är bättre än asyl då en kommande konservativ regering ganska enkelt kan dra in arbetskraftstillstånden och kräva att de återvänder.

  Rent lagligt är det inga problem (det görs ju redan där vissa helt absurda fall har uppstått med skötsamma arbetare) och gap-och-skrik-vänstern kan inte opponera sig eftersom det inte rör sig om ”flyktingar” som skickas till en ”säker död”. De är ju arbetskraftsinvandrare! Har man tur så ställer sig t.o.m. facken på rätt sida eftersom importerade arbetare är ett hot mot egna medlemmarna.

  Så kryphålet kan i slutändan bli räddningen. Ett litet ljus i mörkret att tänka på.

  Gilla

 • gamgubben

  Det blir bara värre med åren det svenska förfallet. Kräkreflexer aktiveras när våra s.k. ledare i form av broilerpolitiker låter oss veta ”det kommer att bli vinst i det långa loppet.” Det skulle inte vara förvånande om dessa ynkliga figurer, när nya regeringar efter 15-20 år och med många rejäla förändringar av välfärdssystemen, visar att det går åt rätt håll, utbrister ”vad var det vi sa” och försöker ta åt sig äran.
  Den dagen kommer kanske för S som då har under 15% av rösterna. MP hoppas jag då har upplösts och att C har 4,1 % L, V och M har mellan 5 och 8%. Vilket är det största och statsbärande partiet, ni får en gissning.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Suckar djupt och gråter inombords . Mvh Sjöström

  Gilla

 • D Frej

  Det är väl ungefär 1,5% av väljarbasen när de får rösträtt och vi kan kanske gissa vilket eller vilka partier de kommer klanrösta på.

  Gilla

 • Kungen

  Det är 120 tusen för många då….. 😄😄

  Gilla

 • Kent

  Detta är EUs miniminivå hälsar Stefan och Morgan med fingrarna korsade bak ryggen.
  Det är vår makt och välbefinnande det handlar om, det är dyrt att köpa Mps och Cs röster men ni betalar så vi bryr oss inte. Hälsningar Stefan Löfven

  Gillad av 1 person

 • havemydoubts

  En ny stad i staten Sverige.🇸🇪😩

  Gilla

 • Olof.p

  Eftersom många har dubbla identiteter eller trippla, undrar man hur många det är egentligen?

  Gillad av 1 person

 • age

  En av de få anledningar till att vara både glad och lycklig
  att jag är så gammal!

  D.v.s. jag kommer inte att få ”full glädje” av invällarna!
  Det jag arbetat för ett långt arbetsliv hinner jag dra nytta av!

  Jag lider med er yngre, som kommer att förlora allt till de
  ni ”Öppnat ERA hjärtan” för.

  Ni får skylla er själva – och det kommer ni att erfara – för
  Titanic sjunker snart!

  Barn och barnbarn har kanske inte förstått – ännu!

  Jag ska i alla fall njuta av mina sista år!

  //age (= ålder)

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte fler ?
  Svagt jobbat av landsförrädarna.

  Gilla

 • Bosse S

  Man märker detta när man dagtid promenerar genom ett valfritt samhälle i vårt land, så möter man nästan bara ickesvenskar.
  Politikerna har verkligen lyckats förstöra i stort sett hela landet från norr till söder.

  Gillad av 1 person

 • Klas.

  Skulle misstänka att siffrorna manipulerats liksom alla andra siffror.
  Jag tänker på Arbetslösheten, PISA-rapporten, Valresultatet.

  Gilla

 • Göte Thurgren

  Det är 119568 st för många.

  Gillad av 1 person

 • Kattsand

  Det här är bara ett av många kryphål och möjligheter till fusk som skapats genom regelverket när det gäller invandring.
  En lagom hög invandring (typ det vi har nu) verkar vara målet.
  Lagarna är som de är och fungerar som tänkt antar jag, och vi får mest höra svepskäl och bortförklaringar till varför reglerna är som de är.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: