Kritik mot Jomshof (SD): Utesluter medlemmar som hämnd


INRIKES. Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof får hård kritik i en hemlig grupp på Facebook där man hävdar att han utesluter partimedlemmar som personlig hämnd, skriver Aftonbladet.

 

Richard Jomshof, Sverigedemokraternas partisekreterare. Bild från Wikipedia

Beslut om uteslutning eller avstängning av medlemmar ska fattas i SD:s medlemsutskott, som ska vara fristående från partiledningen. Kritikerna hävdar dock att Jomshof har stort inflytande.

Konflikten ska ha startat efter att SD-ordföranden i Uppsala, Simon Alm, stängdes av från partiet. David Perez, som är vice ordförande i Uppsala, misstänker att Jomshof låg bakom beslutet.

”Nu infinner sig känslan att det kanske handlade om någon maktstrid eller personlig vendetta mellan Richard och Simon”, skriver han i gruppen.

Jomshof förnekar att en personlig vendetta skulle ligga bakom avstängningen. I gruppen skriver han att beslutet fattats på god grunder i SD:s verkställande utskott.

-Pettersson är inte politiskt aktiv eller medlem i SD eller något annat parti, men jag tycker, även om Sverigedemokraterna växt fort, och fått in några rötägg att dessa uteslutningsärendet är för vanliga.

Sedan kan man fundera på hur Aftonbladet vet vad som står i en hemlig grupp på Facebook? Vem har läckt?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Kritik mot Jomshof (SD): Utesluter medlemmar som hämnd

 • villervalle03

  Splittring pågår, så de grönröda socialisterna får fortsätta föröda landet. Som i alla företag, som vill vara vinstdrivande, måste alla försöka dra åt samma håll, annars väntar konkurs eller sämre arbetsmiljö och sjunkande vinster. Därav antar jag att vissa, -hur duktiga de än ter sig för utomstående-, vill dra partiet åt eget håll, utan styrelseförankring, vilket kan vara orsak för uteslutning. Vi har orsaken till Ny Demokratis uppgång och fall, i ännu gott minne. C-H Hermansson VPK, sa en sak som var vettigt,
  Nån jävla ordning måste det vara, även i ett parti.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  AFS vill även ha Swexit !
  Samma här.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Med all respekt för SD:s väljarkår men för egen del blir det definitivt en röst på AFS det enda parti som idag verkligen driver en återvandringspolitik och säger sanningen om dagens mångkulturella och kriminella träsk som Sverige tack vare 7 klövern befinner sig i även i valet 2022 precis som i valet senaste EU-valet och i riksdagsvalet 2018 !

  Gilla

 • eugenecork


  För att få en uppfattning om solens storlek och avståndet till jorden kan man göra följande jämförelse i mindre skala. Om solen motsvarar en ordinär fotboll med en diameter på cirka 22 cm, är jorden en kula med diametern 2 mm, som befinner sig på ett avstånd av 24 meter från fotbollen.[17] Månen är i denna skalmodell bara 0,5 mm i diameter, det vill säga som ett mindre sandkorn

  …den vetgirige kan på Wikipedia-länken här under läsa mer fakta som bara ett fåtal har kläm på, el är insatta uti…i mitt tycke otroligt intressant läsning

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Solen

  Gilla

 • Guest

  Vem vet kanske blir det så att Mattias Karlsson hinner lämna landet före dig. Vad jag förstår är han ihop med en person med icke västerländsk bakgrund. Jag har ingen åsikt om det men i framtiden kan det bli så att han väljer skapa en ny framtid i ett annat land om skottlossningar, explosioner och bilbränder ökar. SD:are har som bekant till exempel flyttat till Ungern. Häromdagen läste jag att det var 320 skottlossningar förra året. Minns en kollega som gick i pension förra året och kollegan valde flytta hem till Finland. I till exempel Finland och Ungern för man en helt annan politik än det man gör i Sverige.

  Gilla

 • Guest

  SD är en kraft att räkna med men efter SD uteslöt sitt eget ungdomsförbund så höjde nog många ögonbrynen. SD behövs i svensk politik men för egen del så ser jag gärna Afs också kommer in i riksdagen.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  SD ledning måste se över interndemokratin. Åtskilliga har uteslutits för att de hävdat politik, som just då inte var SD-PK. Några år senare går SD ut med att just den politiken är nu SD:s. Har de tagit tillbaks de uteslutna? Alfsson uteslöts av några skäl, han är anti-islam (vilket jag anser sympatiskt), han var ett hot mot den nya länsordföranden, han var drivande och fick många i SD med sig. Liksom alla partipolitiker i Sverige, vill även SD styrelse tysta alla demokratiska tendenser. Alla skall bara vara ja-sägare – OCH ANTIDEMOKRATIN ÄR AVGÖRANDE ORSAK TILL VARFÖR SVERIGE IDAG SER UT SOM DET GÖR.

  Jag vill dock klargöra att oavsett SD demokratibrister, så har de 5 kommunistiska Riksdagspartierna ÄNNU större demokratibrist. I nästa val måste rösterna främst ges åt något av de 3 konservativa partierna. Det viktiga måste vara konservativ makt och att t v lägga missnöje med SD åt sidan. Jag kommer därför som minst dåliga alternativ lägga min Riksdagsröst hos SD.

  Gillad av 2 personer

  • Stenbock

   Roland S:
   instämmer i dina rader…
   Förvånades tidigare i dag när SD´s kommunalråd,M Rosenqvist i Helsingborg,uttalar sig inför stadens folkomröstningen i HD på Söndag,om Öresundskraft.
   Här går han på Ja-sägarnas sida !!!
   Alltså vill SD sälja bort ett företag som inbringar staden miljardvinster årligen.
   Detta för att finansiera alla parasiter man mottagit,och nu föder i mång-tusenden !! Förr misstänkte man att sådana uttalanden var av korrupt art,i detta fall misstänker Stenbock saknad av vanligt sundt bonn-förstånd !

   Gillad av 1 person

   • Roland Salomonsson

    Alla de kommuner som sålt ut sina el-bolag har bittert ångrat detta. D v s gräsrötterna får bittert ångra politikernas grava misstag. Även kommunens kostnader ökar enormt.
    Politiker skall inte blanda sig i ekonomi och förhandlingar. Förhandlingar på ideologisk bas blir förrödande – se vad kommunisterna i Europa samlat lyckades sluta avtal med islam, där islam icke förpliktigade sig till något alls. Alltså Barcelona-avtalet. Eller senast Marakeshavtalet (Global Compact).
    Några löften om att inte höja avgifter de närmaste 10-15 åren är verkningslösa, då bolagen inte har något problem med att vänta med höjningarna och sedan ta igen vad de anser sig ha förlorat. Dessutom kan de skapa vredgade konsumenter vid ”kriser” som tvingar politikerna att besluta om undantag för avgiftshöjning.

    Gilla

  • Bosse S

   Det är precis som i arbetslivet. Om en person gör bra ifrån sig, gör ett bra jobb och är omtyckt av kunder och medarbetare, så finns det alltid en avundsjuk kollega som ser en fara i att bli utkonkurrerad och omsprungen i lönen eller missa de bättre mer lönande arbetsuppgifterna.
   Denna i eget tycke missgynnade person startar så alla möjliga åtgärder, förtal och sabotage av den andras arbetsuppgifter.
   Det fungerar säkert på samma sätt i en partiorganisation, där man konkurrerar om få bäst position i hirearkin.
   Av egen erfarenhet har jag upplevt att det oftast är en medelmåtta som isensätter förföljelsen av sina mer begåvade arbetskamrater.

   Gilla

  • Onkel Björn

   Håller med. Och eftersom jag också har följt Toralfs blogg och det hela från hans synpunkt, måste man ju bara tycka att det hela är väldigt besynnerligt. Att sen utesluta honom efter valet, för något han gjort långt tidigare är även det besynnerligt Men det kanske är så att han sågs av vissa innom SD som en farlig konkurent. Och att vänta till efter valet, gjorde man säkert av taktiska skäl, då man var medvetna om att han la ner mycket egentid och kraft på valkampanjen för SD. Känns bara fult.

   Gillad av 1 person

 • blabaris

  Någon hade lagt till mig på feministiskt initiativs sida på fb och jag blev utesluten jäkligt snabbt.

  #jagärINTEkär…..

  Gilla

 • SVENSK

  Om det är en ”hemlig” grupp bara för uteslutna partimedlemmar så kan t ex någon på aftonbladet ha spelat SDare och gått med i gruppen efter uteslutning, eller också har någon svikare eller annan infiltratör fått en bra ersättning från AB för ”nyhetstips”!?

  Gilla

 • Stenbock

  Jo Stenbock var sedan jag återvände till landet,medlem i SD. Fortsatte betala avgiften fram tills i fjol.Även om jag tidigare märkt hur just detta förfarande,som de nu anklagas för förlöpte.Många duktiga medlemmar som arbetat aktivt sedan långt innan SD kom in i Riksdagen,uteslöts helt på löjliga grunder.
  Så som talesättet säger,” kan man spotta på en sten,till den är blöt” !
  Detta skedde hos mig när Thoralf Alfson sparkades ur partiet. Med detta beslut i s.k. ”medlemsutskottet”,tappade SD troligen fler,än övertecknad ?
  Nåväl vill SD inskränka sig till en grupp jasägare,som stryker ” de fyras gäng” medhårs,så utan min medlemsavgift,

  Gilla

  • Guest

   Jag håller med dig. När Thoralf blev utesluten så var det droppen för mig. Betalade inte medlemsavgiften efter det. Röstade dock SD i kommunalval och landstingsval men på riksplanet så fick Afs min röst. Vissa personer talade förut mot etablisemanget, enligt egen utasago. Idag är vissa en del av etablismanget. Åsiktskorridoren är smal och taket är lågt. Migrationen måste för övrigt stå för sina egna kostnader och migrationsverket ska ersättas av återvandringsverk. Afs2022

   Gilla

   • Svensk lösen

    Exakt som jag! Kommer att fortsätta rösta med både hjärta och hjärna så Alternativ för Sverige är det parti som gäller fortsättningsvis.

    Gilla

 • Maja 2

  Tyvärr tror jag att det här stämmer.Trodde inte det om Jomshoff.
  Linus Bylund förr var den som bestämde uteslutningar. Undrar vad den fan sysslar med nyförtiden.

  Gilla

  • Guest

   Är åsiktskorridoren smal och taket är lågt så är Afs det enda partiet idag utanför rikadagen som vågar stå upp mot etablissemanget. Där vissa numera är en del av etablissemanget. Jag har för övrigt aldrig aldrig att SD vill att migrationen ska stå för sina egna kostnader. I till exempel Schweiz får migrationen själva står migrationen. 15 000 franc eller 10% av lönen i 10 år har jag för mig det var. Afs2022

   Gilla

 • LinaP

  Återvandring = AfS, förespråkare inte längre välkomna i SD.

  Gilla

 • Bajen666

  Jag betvivlar inte detta ett ögonblick SD har blivit ett toppstyrt parti med godtyckliga uteslutningar av kompetenta partimedlemmar som följd……tyvärr.

  Det som fick min bägare att rinna över var uteslutningen av Thoralf Alfsson i Kalmar, sen dess är det AfS som gäller.

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson

   Bajen666, delar till 110% vad du skrivit. Uteslutningen av Thoralf är ett av mest skumma fallen i SD:s historia, om inte det mest skumma..

   Mattias Karlsson lovade, för över ett år sedan, att skicka ett brev och förklara de ”riktiga” skälen för uteslutningen, om jag förstått det rätt så väntar Thoralf fortfarande på detta brev.

   Och dessa pajasar i SD:s ledningsgrupp siktar på att leda en Regering som skall styra Sverige, djä… tur att man lämnat landet !!

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: