Hur kan Clark Olofsson vara tillbaka i Sverige?

BROTTSLIGHET. Sveriges mest kände rånare Clark Olofsson, 72 år, muckar efter ett långt fängelsestraff. Han har varit fängslad eller på rymmen i mer än halva sitt liv. Nu vill han leva ett lugnt liv och aldrig hamna bakom lås och bom igen.

-Pettersson har följt Clark i media sedan 1966 då han och Gunnar Norgren som sköt mördade polisen Ragnar Sandahl i Nyköping. Clarks liv både före och efter mordet har varit ett elände.

Våra myndigheter har återigen visat en otrolig flathet och inkompetens. 1983 flyttade Clark till Belgien, och bytte så småningom namn till Daniel Demuynck, blev belgisk medborgare och sade upp sitt svenska medborgarskap.

Trots att han nu var belgare så åkte han åter dit för knarksmuggling i Sverige. Dömdes till sammanlagt 14 år och livstids utvisning.

Han överfördes 2016 till fängelse i Belgien.

Och nu det otroliga. Den 30 juli 2018 släpptes Olofsson fri från fängelset i Belgien och tog genast flyget till Sverige. Han kunde återvända till Sverige sedan han återfått sitt svenska medborgarskap som han tidigare frånsagt sig, och trots att han var utvisat på livstid. 

Nu väntar vi bara på nästa brott och straff, jag har svårt att tänka mig att Clark ska klara av att leva på garantipension resten av livet, men han kanske har några miljoner undanstoppat någonstans, men att använda dem kan inte vara lätt.

SVT Play Clark – en rövarhistoria

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

https://www.svtplay.se/video/25034978/clark-en-rovarhistoria

22 thoughts on “Hur kan Clark Olofsson vara tillbaka i Sverige?

 1. Det här visar att vårt lands problem startade redan på 60-talet för att vara ökande då Norrmalmtorgsdramat utspelade sig. När Clark O. fick tillåtelse att utbilda sig till reporter var slappheten fullt utvecklad, vilket nu visas i SVT.
  Det är en skymf mot alla hårt arbetande skattebetalare att det visas en förhärligande film av en brottsling, som inte borde få någon uppmärksamhet.

 2. Lås in fanskapet ingen…
  Tycker inte den skithögen ska vara fri..
  Eller en friggibod på påskön..
  Äcklig typ

 3. Det är verkligen upprörande att SVT gör program om dessa usla kriminella gång på gång. Är det så ni ska använda våra tvångsskattade pengar? Om ni hade något förstånd borde ni skämmas ögonen ur er, tror ni verkligen att någon vill se detta? Har vi inte betalat nog för dessa brottslingar?

 4. Varför gullar SVT med grovt kriminella figurer?
  Vad finns det för anledning att göra hemma hos
  reportage hos denne skitstövel?? Likadant med
  Stjärnorna på slottet där man tar in en tidigare
  kriminell att berätta om sitt liv? Det är ju bra att
  han lämnat det tidigare livet bakom sig,, men
  han fick frågan av en av dom andra deltagarna i
  ifall han hade pengarna nergrävda i skogen, men
  den frågan förblev obesvarad, och inga följdfrågor
  om detta, det var ju ett rätt saftigt rån, och kanske
  satt dom o festade på rånarpengar.

  Ett tips till SVT kan vara att i nästa omgång ta med
  en med en fattig bakgrund, men som trots det
  skött sig, jobbat o betalt skatt hela livet, och nu blir
  belönad med epitet som att dom lever för länge, och
  att det är deras fel att Sveriges ekonomi går knackigt,
  detta trots att deras pensioner inte går att leva på¨??

  Men detta är nog inget för Gåslever proletären Hanna Stärne?

 5. Är alla verkligen lika inför lagen?

  ”Varje människa är ansvarig för sina handlingar!”

  ”Alla människor är lika mycket värda!”

  Hur mäter vi värdet?
  Vilket är mätvärdet?
  Vilket är mätinstrumentet?
  Hur kalibrerar vi mätutrustningen?
  Var finns valideringen av mätsystemet?

  Är möjligen uttrycket ett ”värdelöst” uttryck?
  Har det sin grund i religion/tro?

  Alltså ingen verklighetsförankring = skitsnack!

 6. Vänsterextrema och skattefinasierade SVT gör ett reportage om knarkhandlaren och genomkriminella Clark Olofsson som bara ställt till elände och suttit nästan hela sitt liv på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell och kostat miljontals skattekronor till ingen nytta !
  Skulle inte tro att denna vidriga brottsling ställer upp gratis i TV, där ryker ytterligare skattepengar till en kriminell.
  Efter 35 år som fångvaktare på Kumla Hilton så har man sett denna hånflinande kriminella individ från en annan mindre trevlig sida som svensk massmedia som under årens lopp alltid vurmat för och glorifierat brottslingar och särskilt s.k kändisskurkar inte sett eller vet.
  Vidrigt är ordet men inte ett dugg förvånade när det gäller vänsterextrem svensk media.

 7. Det är inte alls konstigt. Han återfick sitt medborgarskap eftersom han förlorade det pga att Sverige tidigare inte tillät dubbla medborgarskap.
  Sedan dess att vi började tillåta dubbla medborgarskap så infördes även en lag som innebär att de som förlorade sitt Svenska medborgarskap pga dubbelt medborgarskap återfår sitt medborgarskap vid anmälan till Migrationsverket.

  Vår grundlag är även mycket tydlig med att en Svensk medborgare ej får utvisas därmed blev utvisningsbeslutet ogiltigt i den sekund Olofsson återfick sitt svenska medborgarskap.

  Så för att sammanfatta, lagen ger honom rätt att återfå sitt medborgarskap(4. Den som förlorat sitt svenska medborgarskap enligt 7 § lagen (1950:382) om svenskt medborgarskap återfår detta genom anmälan till Migrationsverket.)
  Lagen gör det inte möjligt att neka honom Medborgarskap.
  Grundlagen(7 § Ingen svensk medborgare får landsförvisas eller hindras att resa in i riket.

  [S2]Ingen svensk medborgare som är eller har varit bosatt i riket får fråntas sitt medborgarskap. Det får dock föreskrivas att barn under arton år i fråga om sitt medborgarskap ska följa föräldrarna eller en av dem.)

  Innebär att utvisningsbeslutet är ogiltigt och Olofsson får ej hindras att flytta hem till Sverige.

  Det är alltså inte på något sätt märkligt att Olofsson kan återvända till Sverige.

  • Leif, du tycker inte det är märkligt men det tycker jag vad än lagen säger. Clark har lämnat Sverige frivilligt, nu fick han rätt att återvända med garantipension och bostadstillägg. Det är mycket konstigt tycker jag.

   • va är det för konstigt med detta?…då 10 dubbla bovar som går under täckmantel med att vara ”politiker” lurar folket (inte banker) på i många fall 8-9 siffriga belopp under sina karriärer utan å anstränga sig ett dyft…Clark är en liten småhandlare i jämförelse och har gjort rätt för stålarna, om du frågar AB å Expressen !..,))

   • Jodu, Clark var full av självförtroende i programmet och sa att han aldrig stulit något från svenska staten. Frånsett allt lidande Clark orsakat så har hans 30-40 år i fängelser, svenska, danska och belgiska inte varit gratis, plus utredningar, polisjakter, osv. Jag förstår att du är ironisk men Clark går nog att jämföra med de dyraste politikerna ooch det är obegripligt att han nästan framställs som hjälte i media.

    Clark var i ungdomen sjöman i ett år och arbetade i hamnen några månader. Det är allt.


   • …som sagt, fråga dina buddys på Slaskmedia…
    bara skatteintäkterna därifrån kvittar lätt de
    sattyg Clark åstadkom under sin karriär…

  • …i synnerhet då våra värsta gangsters försett sig själva med skyhöga pensioner efter att de avgått, ända upp till 30 år efter reträtten

 8. Förr kunde fångar studera utanför murarna, gissar att det säker är likadant även idag. Vill minnas att Clark/Daniel också gjorde så. Vill ninnas att han bla gick på journalusthögskolan och att han även tog flygcertifikat!! under sin fängelaetid.
  Den mannen har kostat det svenska samhäller och medborgarna otroliga summor och lidande. Tack Sverige för att han får komma tillbaka och fortsätta tära på samhäller. Vi skattebetalare gillar skatter : (

 9. Att ha ett fulltecknat brottsregister tycks vara en merit när man ansöker om att bli svensk medborgare. Är man dessutom muslim, blir man hämtad med regeringsplanet.

 10. Ja det är verkligen synd om honom.
  Han har ju inte gjort något.
  Det är alltid nån annans fel.
  Eller samhällets fel.

 11. För mordet så skulle han blivit donator så länge det fanns något att plocka Resten kunde bli katt eller hundmat. Samma gäller för alla efterkommande Finns ingen anledning ha dessa individer inlåsta i tron att de ska bli bättre och kunna skapa något för det gemensamma samhället.
  Jorden är överbefolkad

 12. Får pension och gratis sjukvård för lång o trogen tjänst. Kom överens med svetsaren att rösta rött. Då öppnades dörren för råttan.

  • folkhemsdespradon . en produkt av socialismen vars uppgift var att förse krigsmakten med soldater.

  • Tro mig, han och övriga kriminella vill inte leva ett s.k vanligt Svensson-liv som de totalt föraktar !

Kommentera