Rapparen Yasin Byn, häktad misstänkt för mord på sin vän


BROTTSLIGHET. Yasin Abdullahi, 21, även kallad Yasin Byn och känd rappare har häktats tillsammans med två andra invandrare misstänkta för mord på sin vän Vincent Tchakoute Mbinkeu. 

Rapparen Yasin Byn, 21, från Rinkeby i nordvästra Stockholm släpptes den 3 november 2019 villkorligt från fängelset där han avtjänade ett straff på två år och tre månader för grovt vapenbrott. Mindre än två månader efter frigivningen greps han på nytt.

Nu sitter han häktad som misstänkt för att ha mördat en tidigare vän, Vincent. Vincent är samme person som 2018 begick grovt vapenbrott samtidigt som Yasin Byn. Ytterligare två personer har häktats som misstänkta för mordet.

Yasin rappar om vapen, dödsskjutningar, droger och nätverket Shottaz. Om polishat och våldsromantik. Företeelser som har präglat hans uppväxt och liv i förorten Rinkeby.

Så här rappar han i en av sina låtar: ”Om jag sitter i en bil, minst två Glocks där bak, Yasin Byn svår att döda” Glock är en pistol som ofta används av polis och militär – och som blivit vanlig bland kriminella gäng.

TIDIGARE 2020-01-02. Vincent Tchakoute Mbinkeu hade kontakt med socialtjänsten sedan han var sex år…

BROTTSLIGHET. Den 26 maj 2011 beslutade förvaltningsrätten i Stockholm att Vincent Tchakoute Mbinkeu omedelbart skulle omhändertas på grund av brottsligt verksamhet och social nedbrytande beteende. Då var Vincent drygt 11 år och hade haft kontakt med socialtjänsten sedan han var 2006.

Vincent Tchakoute Mbinkeu. Bild från pappans Facebook.

Den första anmälan mot Vincent kom 2006, som sju-åring var Vincent aggressiv, trotsig, inblandad i mycket bråk och använde ett mycket grovt språk mot vuxna och kamrater. Vincent klarade inte av sin undervisning, inte ens med individuellt stöd, han hade kraftiga humörsvängningar, spottade och sparkade sina lärare samt slängde möbler omkring sig.

Vincent placerades tillsammans med moder och systern på utredningshem men det fick avbrytas, Vincent utbrott kunde pågå flera timmar om dagen och varken modern eller personalen kunde lugna honom.

Han placerades då på behandlingshemmet Oasen, det blev något bättre, men han lyssnade inte på instruktioner, blev ofta arg och hotade att slå och döda.

2008-2009 flyttades han till Norrgården och blev dagelev och bodde hemma hos mamma. Vårterminen 2010 är Vincent nio år, då kom rapporter om ökad våld mot andra elever och en stöld av 1500 kronor från en lärare.

Under en hajk planerade han att tända eld på två andra elevers tält nattetid och hade ställt mobilen på larm 02:00.

Under våren 2010 gav mamman upp, hon orkade inte. VVincent ljög, höll inte tider, snattade och hade olämpliga vänner. Han hade också skaffat en bultsax.

Det blev värre och värre, personal måste vakta honom hela tiden, en dag när han bara skulle springa in och hämta en jacka så tände han eld på en gardin. Det var planerat för Vincent hade kastat ut alla brandsläckare tidigare.

Den 26 mars 2011 meddelade behandlingshemmet att de inte kunde ha honom kvar, han var för hotfull både mot personal och andra elever och spred rädsla omkring sig.

Vincent fick flytta hem till mamma, och det var inte bra, mamman orkade inte och i bostadsområdet fanns olämpliga kamrater, han åkte på några månader dit för snatteri, misshandel, försök till rån, misstanke om skadegörelse och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Han har ännu inte fyllt tolv år och det ovan är förkortat.

Så fortsätter det med grövre och grövre grejor tills Vincent Tchakoute Mbinkeu född den 11 oktober 1999 sköts i huvudet den 30 december och avled dagen efter.

-Pettersson säger att det är tragiskt, så mycket vård och kostnader till ingen nytta. Mamman är svenska och pappan från Afrika, de separerade när Vincent var ett år och vad jag ser i förvaltningsrättens papper verkar mamman ha försökt medan pappan hållit sig borta…

Sju personer är anhållna misstänkta för inblandning i mordet på Vincent meddelar åklagaren i ett pressmeddelande.

TIDIGARE 2020-01-01. Vincent Tchakoute Mbinkeu blev nummer 41 som fälldes 2019

BROTTSLIGHET. Vincent Tchakoute Mbinkeu, född 1999, blev nummer 41 att skjutas till döds under 2019. Vincent satt i en bil i Rinkeby och bar skottsäker väst, men blev enligt uppgifter träffad i huvudet.

Den mördade Vincent pappa Severin Tchakoute Mbinkeu berättar att han vid 04-tiden på morgonen väcktes av att telefonen ringde. Det var släktingar som berättade att sonen var skjuten och låg på Karolinska universitetssjukhuset.

Sonen hade mycket svåra skador i huvudet. Han var aldrig vid medvetande medan pappan var på sjukhuset, och vid 07-tiden tog de anhöriga beslutet att avsluta den livsuppehållande behandlingen.

– Vi bestämde att man skulle stänga av eftersom han inte kunde överleva, säger pappan, enligt Expressen.

Vincent Tchakoute Mbinkeu, tillhörde den inre kärnan i det kriminella Rinkeby-nätverket ”Shottaz”. Vincent är dömd för flera brott, senast till ett fängelsestraff för några månader sedan. Blannat har han dömts för narkotikabrott vid ett flertal tillfällen, rattfylleri, grov olovlig körning, grovt vapenbrott och våldsamt motstånd.

Fem misstänkta invandrare anhölls på nyårsafton. Två av dem är på sannolika skäl misstänkta, vilket är den högre misstankegraden. De övriga tre är skäligen misstänkta.

Statistik per år.

-Pettersson tycker det är tragiskt när människor dör, speciellt unga, men undrar vad föräldrarna gör, unge Vincent blev inte skjuten från klar himmel, han har bäddat för det, liksom de unga män som gripits som misstänkta. De och föräldrarna har gjort ett val, struntat i skolan och blivit kriminella i stället.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


12 responses to “Rapparen Yasin Byn, häktad misstänkt för mord på sin vän

 • SVENSK

  Black Crimes Matter!

  Gilla

 • Maurice

  Att Yasin är en populär rappare är ett tecken på ett sjukt samhälle. Rappar om kriminella, droger, dödsskjutningar, polisförakt.
  Skärpta straff: Dödsstraff vid försäljning av droger. Deportation utan återvändo. Då får vi hederliga skattebetalare det samhälle vi vill ha. Vi som bygger upp och följer lagar. De som inte passar in kan dra.

  Gilla

 • Maja 2

  Sverige har verkligen lyckats pricka in alla blivande läkare med flera som är intresserade av att engagera sig till Sveriges bästa.Samtidigt som de kastar ut vettigt folk, kvinnor som är gifta här och har etablerade familjer och män med egen försörjning och skeppar in onyttiga idioter
  .Vem behöver hans ”rapp”.
  Ut för gott. Sänk åldersgränsen till 12 år och utvisa dem som inte arbetar och åker dit för våldsbrott, skärpta straff. Men vem lyssnar på oss?

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Håller med om att det blev dyrt , mycket dyrt . Pengar som vi kunnat använda till det som Gunnar skriver . Mvh Sjöström

  Gilla

 • blabaris

  Om gyllene tider var mördar gangsters…….

  – Jag vill känna ditt mord mot mitt och höra hjärtat sluta slå……

  – Sommartider hej hej sommartider
  Ge mej din plånbok, ge mej din guldkedja
  Ge mej allt du vill och allt du kan

  – Jag går och fiskar
  Och tar en tyst ljuddämpare med mig ut
  Åker ut, ut och fiskar fiender
  En chans att andas in, andas ut

  Gilla

 • blabaris

  Florence Nightingale syndromet när man blir kär i den brottslingen man kommer i kontakt med via sitt arbete.

  Tror dagstidningarna – #jagärKÄR – domstolen – regeringen – polisen har drabbats av detta.

  INGEN verkar tycka att dessa är hemska – elaka – hänsynslösa – psykopater…..

  Bara massa gull och hyllningar och ”se personen bakom” tortyrmordet – gängvåldtäkterna – äldrerånen……

  Jag har aldrig hört talas om honom eller sett honom eller vet ens vem denna är och då är ”JAG” onormal som inte ser en liten gullegris……

  Vägrar gå med på detta.

  Gilla

 • age

  – och Ulf Kristersson tar ändå inte avstånd från uttalandet,
  ”Öppna ERA hjärtan”, av den Alzheimersdrabbade (?)
  Reinfeldt.

  Det kommer att kosta M många röster.
  – men det förstår nog inte Kristersson?

  Gilla

 • SVENSK

  Konstigt att någon köper och går på ”konsert för att” uppleva sådant här SKIT! Har hört ett rykte att SR stödköper dyngan, skulle inte förvåna mig om det är sant!

  Gilla

 • Bajen666

  Det märks att dessa knallkorkar inte har en IQ över 35, man undrar ju lite smått om föräldrarna är syskon….tro fan är det är så.

  Gillad av 1 person

 • Klas.

  Hans liv som svensk blev ett dyrt kalas.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson

   Inte bara hans liv !!

   Det finns hundratusentals arbetsvägrande parasiter som kostar ofattbara summor för de svenska skattebetalarna.

   Dessa gigantiska belopp skulle på ett dramatiskt sätt kunna förbättra den svensk sjukvården, skolan och äldreomsorgen.

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: