Morgan Johansson (S) vilseleder och ljuger igen


INVANDRING. Morgan Johansson (S), Sveriges justitie- och migrationsminister samt statsministerns ställföreträdare vilseleder allmänheten som vanligt. Nya anlända kommer allt snabbare i arbete skriver Morgan. 

-Pettersson skulle mycket hellre vilja veta hur många av dessa som är självförsörjande.

I svensk statistik räknas människor som sysselsatta om de under en  vecka har arbetat minst en timme! Det har inget med varken arbete eller självförsörjningsgrad att göra.

I arbete är räknas också de som är oanställningsbara på arbetsmarknaden om inte staten gick in och betalade en stor del av deras lön. Läs Funktionshindrade trängs ut av nyanlända.

Arbetskraftsinvandring är också en katastrof. Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav. Hur många kan försörja sig själva och en familj på 13.000 brutto Morgan? 

Så Morgan hur många är självförsörjande, med minst 20.000 kronor i månadslön utan subventioner av de utomeuropeiska ”nyanlända”?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


45 responses to “Morgan Johansson (S) vilseleder och ljuger igen

 • OnkelTom

  Detta får mig att tänka på en gammal axa gröt reklam:
  -Står du där å ljuger nu igen Gunde!

  Morgan ”Bagdad Bob” Johansson förnekar sig inte.

  Gilla

 • Notimam

  Man läser så mycket siffror så det är lätt att blanda ihop fakta men jag har för mig att det räcker med en timmes jobb i månaden för att räknas som sysselsatt. Ingenting information kommer över en sossar läppar utan att vara lögn eller manipulerad.

  Gilla

 • Erling

  Uttalande från en regeringsföreträdare är meningslöst och totalt ointressant.

  Alla vet förmodligen, även om ngr inte vill erkänna det, att det inte är annat än lögner.

  Låt oss hoppas på ett nyval under året!

  En efterkrigsrättegång likt Nürnberg mot de ansvariga för förödelsen vore en nåd att stilla drömma om.

  Landet har inte råd att ruineras ännu mer!

  Gilla

 • Kungen

  Sanningen är nog att max 10 % av dom som drällt in här de senaste 5 åren får jobb.
  Resten kommer aldrig att jobba här.
  Dom kom hit endast för att leva gott på oss…

  Gilla

 • Klas.

  Menar Morgan att de är självförsörjande när de klär ut sig till poliser och avtvingar 90-åriga pensionärer konto uppgifter och smycken.

  Gilla

 • Gringo

  Vad förväntar ni er!! En socialdemokrat som talar sanning finns inte. Allt handlar om makt och åter makt. Den första paragrafen i partiboken är, en socialdemokrat ska lära sig är att ljuga och föra folket bakom ljuset allt för att socialdemokraterna ska få makten.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tänk nu till, när ni läser inlägget från Morgan Johansson.

  För det första är det en TT-nyhet, som kablas ut. Den är även skriven så att man ska luras att tro att något är mycket bättre, än vad det egentligen är. Hänvisningar till källuppgifter och länk finns inte. Utan en generell antydan att SCB står för någon enstaka uppgift.

  Det handlar alltså om halva gruppen invandrare som har fått sysselsättning. Som jämförs under olika perioder. Tidigare tog det 7 år för halva gruppen, 50% alltså, för att vara i arbete. Efter 15 år så var cirka 60%, sysselsatta i någon form av anställning.

  Nu jämför alltså TT/ Morgan Johansson med de som kom från 2014. Då har hälften, 50% kommit i sysselsättning på drygt 4 år. Då under en tid då vi har vräkt ut integrationspengar under en högkonjunktur, samt skapat projekt med statliga och kommunala skattepengar.

  Men fortfarande är hälften av människorna, 50 %, inte i arbete, av de som totalt har kommit till Sverige. Precis som förut alltså. Den halvan Morgan eller TT inte redovisar eller pratar om.

  De plockar alltså enbart ut halva gruppen nyanlända i jämförelsen.

  Sedan är inte 4 år, hälften av 7 år. Om nu Morgan ska räkna ordentligt. Det borde han väl göra som statsråd i regeringen.

  Gilla

  • Göte Thurgren

   2019 kom en miljon invandrare till Sverige. Hälften av dessa alltså 500 000 saknar arbete.

   Gilla

  • Tanten_2

   Tino Sanandaji utredde för ett antal år sedan på sin blogg vad som gällde mediantiden för att komma i arbete.

   Tiden räknas från det man fått uppehållstillstånd. Det som räknas är att man haft sitt första arbete inte att man arbetar.

   Genom att subventionera många tillfälliga jobb påverkas alltså
   tiden, men inte verkligheten i någon större grad.

   Om alla skulle få tillfälliga, subventionerade jobb skulle alla kunna
   vara i arbete omedelbart efter uppehållstillståndet!

   Gilla

   • Peter Skoglund

    I november 2015 sa Tino Sanandaji så här i Aktuellt.

    Det innan han skrev sin bok Massutmaning. Där man kan läsa ut mycket av det som Morgan Johansson och den regering han sitter i. Har missat mycket av.

    Gilla

 • Kenth Andersson

  Ljuger igen ?
  Kroniska mytomaner ljuger alltid.

  Gilla

 • Nisse

  Morgan Johansson har ju en arlvarlig mental störning. Han behöver ju söka vård istället för att hålla på att ljuga inför svenska folket hela tiden. Men det tragiska är ju att många tror på vad han säger, och det säger ju allt om tillståndet på Sveriges befolkning. Mentalsjukhusens nedläggning var ett stort misstag, och dom behövs mer nu än någonsin.

  Gillad av 1 person

  • Bosse

   Ja Morgan är en sjuklig lögnare.En super mytoman.Det är precis tvärtom mot vad han säger.I december 2019 kom en ny rapport som säger att det tar minst 15 år innan häften av invandrarna har jobb.

   Gilla

  • Göte Thurgren

   Återinför mentalsjukhusen igen, TACK

   Gilla

 • rustibus46

  Ja Morgan Johansson allt är bra. Kommuner,
  sjukvård, skola, polisen etc.Invandrararna har jobb. Att påståka nåt annat är Fake News. Att kronan faller 25%, kommuner som vägras
  ytterligarelån betyder inget.Det viktiga är
  självrisken. …Arma land

  Gilla

 • ståfräs

  Bara en helt vanlig äcklig ljugande sozze.

  Gilla

 • Per Molin

  Glöm inte att om man ”jobbar” EN timme i veckan, så räknas man som ICKE ARBETSLÖS !

  Gilla

 • Maja

  25% av flyktingar får heltidsarbete efter 8 år med uppehållstillstånd enligt rapport från Regeringens utredningstjänst ( RUT)
  http://staffandanielsson.blogspot.com/2016/02/rut-rapport-25-av-flyktingar-har.html?m=1

  Gilla

 • Maja

  Begreppet NYANLÄNDA inkluderar också ARBETSKRAFT som får jobb från dag 1 per definition, EU- medborgare som folkbokförd när de har redan jobb dvs räknas som arbetande från dag 1 också samt de som kom på familjanknytning ( blanda inte ihop med anhörigsinvandring!)
  Så separera nyanlända flyktingar från oss andra invandrargrupper… Ingen vågar göra det. Det är direkt vilseledande att klumpa ihop oss i tron att svenskar inte vet att nyanlända inte bara flyktingar utan ALLA SOM FÅTT UPPEHÅLLSTILLSTÅND OCH HAR BOTT I LANDET UPP TILL 2 ÅR

  Gilla

 • turrim

  Juristutbildade Annie Lööf sa att i Sverige är det förbjudet att vara kriminell. Hon borde säga åt icke juristutbildade Morgan Johansson att som justitieminister är det förbjudet att ljuga.

  Gilla

 • Olof.p

  Han ljuger, Morgan. Det är skillnad på arbete och sysselsättning som staten betalar. Det nämner han inte.
  Mitt förslag är att vi skickar alla till Sandviken. Där är dom så lönsamma så kommunen tjänar 500 000 000kr/ år på dom.

  Gilla

 • blabaris

  Sveriges justitie- och migrationsminister ska inte han stå för ärlighet och rättsstat och hög moral ?

  Företräder han inte svensk lagstiftning och svenska medborgare`?

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Tyvärr vet inte en sosse vad det är för något, det enda dom vet är att desto mer lön desto större lögner. Dom tror att det är samma sak bara för att det stavas nästan lika, det blir så när tvångssteriliseringen togs bort och det kom fram sosseinavel som fick röra sig fritt i samhället. Enda som saknas är att svetsarn och hans gelikar sitter med banjo i regeringsdebatterna, det kanske dom gör också men MSM har klippt bort det

   Gilla

  • ståfräs

   Nix, han företräder äckliga ljugande sozzar.

   Gilla

 • Olof.p

  Här får ni något att fundera på ni som röstar på sjuklövern.

  Jag läste en seriös rapprort om flyktingkostnader för Sverige sedan 90-talet. Redan då beräknades kostnaderna vara 10 miljarder om året och sannolikt en ökning med 5-10% om året. Lägg därtill att vi kastar bort 3% av statsbudgeten på bistånd.

  Hade vi som norrmännen investerat dessa pengar på börsen hade vår fond varit större än världens största fond som norrmännens är. Förra året gav den avkastning motsvarande Sveriges årsbudget.

  Är valet svårt, leva skattefritt eller ha inavlade araber och afrikaner som våldtar, mördar och inte tillför vårt land något?

  Sjuklövern verkar föredra det senare alternativet.
  Så det finns bara alternativet att låta Sverigedemokraterna regera Sverige i fortsättningen.

  Gilla

 • Inger

  Vem är det du försöker lura? Underskatta inte vår intelligens, vi är inte riksdagsmän.

  Gilla

 • ruben

  Statliga bärare av vilseledande budskap måste avslöjas och prickas för framtida uppdrag. De bör avslöjas dömas för tjänstefel mot nationens medborgare och stängas av inför nästkommande val exempelvis. Nu får de även god hjälp av vissa skamlösa aktivisttidningar, som också borde få bestraffningar när de ljuger eller undanhåller information, som riskerar sina läsares säkerhet.

  Gilla

 • blabaris

  regeringen och dess ministrar skriver varje år ett ”regleringsbrev” till alla statliga myndigheter. Regleringsbrevet beskriver vad myndigheterna ska göra under ett år och vad de särskilt ska fokusera på.

  ALLA regleringsbrev de sista 5 åren innehåller denna punkten:

  ””Praktik för nyanlända arbetssökande – xx har i uppdrag att under tiden den 1 januari 2019 – den 31 december 2020 ställa praktikplatser till förfogande åt Arbetsförmedlingen och ta emot nyanlända arbetssökande från Arbetsförmedlingen för praktik. ””

  Sök vilken myndighet du vill i vilket regleringsbrev du vill så återkommer ”sysselsättnings” punkten…….Tryck in så många nyanlända ni kan…..

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Jag ställer mig väldigt frågande till att han använder ordet ”arbete” !

  På andra håll står det sysselsättning! Vi har alltså i verkligheten fått in dom på SFI och regeringen gör vågen!

  Gilla

 • Mera Kärnkraft

  Censuren är fördjävlig. En person sa att vindkraft ger högre koldioxidutsläpp än kärnkraft. Detta var alltså allt han sa.

  Twitter uppger att detta var ”känsligt material” och la bakom en varningstext.

  Fina tag i Sverige. Frihetens land,

  Gilla

 • Tony

  En vaneljugare kan inte helt plötsligt ställa om och börja
  prata verklighet, omgärdad av så många lögner genom
  åren som Sossarna är. Inte ens katastrofsiffrorna för
  dem verkar att nå in, man bara fortsätter i samma hjulspår

  Kanske ett misstroendeförklaring mot hela regeringen skulle
  få in dem på andra spår!?

  Gilla

 • Rolf

  När pk för statistik på detta sätt, blir den totalt värdelös och berättar inte sanningen.
  Det viktiga är att deras politik framstår som lyckad, trots den är totalt fiasko.
  Att betala hitte på jobb skattevägen, ökar bara på skuldberget. Det hjälper dom inte till jobb och bli självförsörjande. En sorts betald terapi.
  Istället drabbas våra egna utsatta, när deras hjälp försvinner och de kastas ut från sina jobb.
  Hur tusan kan man hata sitt eget folk så mycket?

  Gilla

 • gamgubben

  Som om 4 år innan de kan få arbete, oftast där lönen är subventionerad av staten, är bra.
  Förr när arbetskraftsinvandringen var nödvändig, kom mannen bodde många gånger i en barack och så fort han hade tjänat tillräckligt med pengar skaffade sig lägenhet och kunde köpa biljett till resten av familjen. De blev en bra kugge i samhällsmaskineriet. Men på den tiden hade vi förstås klokare och mer handlingskraftiga politiker, inte som nu då en person utan examen kan nå en ministernivå.

  Gilla

 • Bajen666

  Får man verkligen ljuga och bedra hur mycket som helst som minister…kanske dags för misstroendeförklaring för vilseledande och lögnaktig politik…….HALLÅ SD.!!!!

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Det är sorgligt, sådan statsminister sådan regering ,målgan som justicie minister,en vapenvägrare till försvarsminister,socialminister ardalan en ekonomisk flykting, kulturminister kläd med skatbo på huvudet .AVGÅ SOSSAR AVGÅ FOLKET VAKNAR NU OCH FOLKETS DOM BLIR HÅRD MED RÄTTVIS.AVGÅ SVTESARN AVGÅ.

  Gilla

 • G Nordström

  Låtsas jobb i kommunerna tills de är berättigade till a-kassa så de för tillfället inte ska belasta kommunen
  Bedrägeri som går under radarn

  Gilla

 • SVENSK

  Men det är inte bra att de kommer i subventionerade arbeten (jag gissar att i stort sett INGEN av dem kan få ett riktigt arbete i konkurrens med rätt kompetenta SVENSKAR), de tränger undan SVENSKAR! Det enda som är bra är om så många som möjligt skickas hem!

  Gilla

 • Kent

  Med statestiken vriden några varv så kan man få det resultat man önskar.
  Sen undrar man vilken tror på en storlögnare som Morgan Johansson?

  Gilla

 • Nicklas

  Borde förhoppningsvis vara klart som korvspad för lejonparten av befolkningen till 2022 att de blivit grundlurade och att en bredare insikt om att detta storskaliga multikultiprojekt/experiment knappast kan sluta väl.

  Gilla

 • rune

  Hur många av dessa som ”kom i arbete” går idag arbetslösa ?
  Med statistik kan man ”bevisa” vad man vill.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: