Kulturkrock i skolan: ”Jobbigt att alltid vara svensk i minoritet”

INVANDRING & SKOLAN. Det är inga särskilt positiva minnen som dyker upp när Johan, 18 år, visar upp sin gamla skolgård intill Väsby centrum där han tillbringade sex år av sin uppväxt.

Sydkoreanen Tobias Hübinette är numera en av vita svenskar skattefinansierad forskare vid stiftelsen Mångkulturellt centrum.

Som studiemotiverad medelklasskille från villaområdet och med helsvensk bakgrund stack han ut socialt och blev ständigt påmind om det.

– Varje vecka var det: ”Hahaha, Svennebanan! Jävla nörd!”. Det räckte med att man ställde en intresserad fråga på lektionen eller googlade på något akademiskt. Det blev alla mot en, just för att jag var svensk.

Johans syster Lovisa som gick i årskursen under upplevde samma sak. Lovisa får fortfarande en klump av obehag i magen när hon träffar på ett gäng ”orten-tjejer” som pratar förortsslang och uppträder på ett visst sätt.

– Det går inte att dra alla över en kam. Men det kändes som att de tittade ner på oss som var vita medelklass-svenskar och tyckte att vi behövde tryckas ner. Kanske ville de straffa oss för rasismen i det svenska samhället.

Läs vidare på StockholmDirekt.se…

-Pettersson säger att den värsta rasismen kommer med invandrarna, araber tycker inte om somalier, afghaner och araber är osams, iranier är finare än alla andra. Sunnimuslimer hata shia osv. Det håller inte stäng gränsen och börja återvandringen. Märkligt nog finns det inte, enligt PK, någon rasism mot svenskar. För inom begreppet rasism ingår en struktur i samhället som verkar förtryckande mot en minoritetsgrupp. Det tolkar PK som att svenskar inte är en minoritet i landet Sverige och således inte kan utsättas för rasism.

Varför just ett land är gränsen begriper inte jag, en person eller grupp kan vara i minoritet i en klass, på en skola eller en stad, eller i hela världen. Men den vita svensken är tydligen alltid i majoritet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Kulturkrock i skolan: ”Jobbigt att alltid vara svensk i minoritet”

  1. Har denne halvkines funderat över vem fan som ska föda o göda
    alla arbetsbefriade slashasar, ifall den vita rasen ska gå under??

  2. Den där Tobias Hübinette må vara expert på rasism men uttalar sig som en riktigt rassesvin själv.
    Om vita är underlägsna på alla tänkbara plan, varför har vi då lyckats så väl?
    Vi fungerar som magneter på alla som vill njuta av den välfärd vi jobbat samman i generationer.
    Varför tycker uppblåsta invandrare det är ok att hata vita, men själva gnälla och klaga, när någon talar illa om dom?
    Vill folk bli behandlade väl, får de för tusan först bete sig bra.

  3. Vi, som hade barn i skolan under balkaninvasionen av Södertälje
    vet vad det där betyder.

    Det var då den ”nya, svenska, ordboken” växte fram:
    Svennefitta, jag ska knulla din mamma, jag vet var din
    brevlåda bor, akta dig, jag har mina bröder här …….

    – den tiden är över nu!
    – nu bor de i marmorslott i norra förorterna till Södertälje!
    – deras banksystem har ”stöttat” dem!
    – banksystemet, ”plastkassen” och konkurssystemet har haft
    en mycket god ekonomisk utveckling!
    – det finns också en hel del andra effektiva ”ekonomiska system”,
    som visat sig ge hög utdelning!

    Övriga Sverige kommer att få ”del av dessa system”!

    ”Öppna E R A hjärtan!” ( notera ERA hjärtan!)
    – själv har väl den Alzheimersdrabbade individen
    öppnat sitt hjärta?

  4. Barnafödandet har minskat i Sverige. Ändå så ökade befolkningen med en miljon människor. VAD KAN DETTA BERO PÅ???????

  5. Jobbigt att inom kort vara i minoritet i sitt eget fosterland !
    Tack alla landsförädare och övriga femtekolonnare.

  6. I belong to the minority, I belong to the majority. Nah, who cares right? If my daughter even looked at a foreigner i would never forget, nor forgive. But she is a good girl and hate the monkeys.

    I am Swedish and Sweden belong to me and my Swedish brothers and sisters. Sweden does not belong to all these nasty arabs, negroes, gypsies and so forth.

    It’s our duty to take back what we lost during 40 years of terror-democracy. We have to fight in order to get all land back including the no go zones.

    Don’t ever mention that I am a racist, i respect gypsies in India, i respect the char coal looking guys in Africa with no hate what so ever.

    But Sweden belongs to us only. Very few others qualify to be one of us.

  7. Vem fanken tar det vinkelögat på allvar han är dömd för både ofredande och förtal.

    Ja fy fan för att vara i minoritet på en Svensk skola idag….men men dom lägger nog sin röst på ett Sverigevänligt parti i alla fall.

  8. De vita försörjer hela världen med ny teknik och innovationer som köps in eller kopieras, hur har dessa retarderade individer tänkt att försörja sig när de vita är borta??

  9. Regeringen kommer att ta a-kassornas medel i anspråk för att betala för tulle och mulle. Folk som inte på något sätt byggt upp dessa medel.

    Samtidigt som tulle och mulle tar del av pengarna för att täcka de enorma migrationsförlusterna kommer a-kassorna att skäras ner för svenskar, de som byggt upp dem.

Kommentera