Det rasistiska i sociala medier

Lokaltidningens favoritskribent har fått ännu en insändare publicerad och återigen på samma tema. Att personen ifråga inte anställs som krönikör kanske förvånar, men där är vi kanske snart.

Det senaste alstret behandlar ”rasismen” i sociala medier och denna ”rasism” gör skribenten väldigt sur.

Insändaren kan läsas nedan och vill ni se bättre kan ni klicka på bilden.

Nedan två exempel på den rasism som frodas i sociala medier och det är väl detta insändarskribenten menar med att förskjuta gränser och normalisera rasism?

De som utsatts för denna rasism och detta hat är Hanif Bali respektive Joakim Lamotte. Utfärdare är två personer med bakgrund i utomeuropeiska länder, men hat och rasism känner väl inga nationsgränser? Det måste väl även en socialdemokrat som insändarskribenten hålla med om?

”Om du har en annan åsikt haglar personangreppen”

Sant och det tror jag Jimmie Åkesson, hans partikamrater och den 1/4 av svenska folket som röstar på SD kan intyga. Man kan t.o.m. förlora jobb, förlora uppdrag i föreningar och utsättas för både verbala och fysiska hot om man inte delar samma syn i vissa känsliga frågor.

”Lägg sedan till trollfabriker som medvetet sprider fake news så har du ett inferno som är direkt skadligt för vår demokrati”

Trollfabriker som är skadliga för demokratin. Jodå, inför valrörelsen 2018 avslöjades att Socialdemokraterna (insändarskribentens eget parti) hade en egen trollfabrik som spred lögner om Sverigedemokraterna i sociala medier. T.o.m. den egna partitidningen Aftonbladet tog upp detta tillsammans med en rad etablerade nyhetsmedier.

Rörande ”fake news” så har Dagens Nyheter blivit påkomna med detta vid flera tillfällen. Exempel på detta är de ”rasistiska brandmännen i Boden”, den beryktade ”Sandvikenrapporten”, när man anklagade Jimmie Åkesson med en felaktig tolkning av verkligheten och som senast när man ljög om vad som sades under samtalet mellan Ulf Kristersson och Hédi Fried.

Visst finns det personer med utländsk bakgrund som jobbar hårt för att landet Sverige ska stå stadigt på fötter igen, för att Sverige ska återta sin plats i toppen på välfärdslistan och för att människor ska känna sig trygga på gator, torg och i sina egna hem. Många av dessa invandrare representerar idag Sverigedemokraterna, Sveriges största parti.

Fast visst det personer med utländsk bakgrund som jobbar hårt för att göra Sverige otryggt, som medvetet raserar vår välfärd genom att bidragsfuska bort miljarder eller som medvetet undanhåller staten skattemiljarder varje år. Eller varför inte nämna alla de med bakgrund i andra länder som livnär sig på att göra andra människor illa, oavsett om det är den hederliga företagaren, butiksbiträdet, poliskvinnan, den unga flickan som är på väg hem, 10-åringen som rånas på mobil och kläder eller pensionären som misshandlas och rånas på de futtiga kronor han/hon hämtat ut i bankomaten.

Insändarskribenten hör till den grupp av medborgare som försvarar stadsdelen Brandkärr och dess nyanlända invånare. Själv bor hon långt från detta mångkulturella område, vilket i.o.f.s. inte är ovanligt när det gäller dessa områdens främsta förespråkare.

Johan Westerholm är, eller har åtminstone varit partikamrat med insändarskribenten och visst vore det intressant att läsa hennes reaktion på hans inlägg från i fredags.

https://ledarsidorna.se/2019/12/stats-och-foreningsbidrag-finansierar-forstatt-religios-radikalisering-av-brandkarr/

Rapporten som Johan Westerholm hänvisar till är denna (pdf-fil) och den är inte framtagen av de grupper som insändarskribenten påstår sprider ”fake news” i ”trollfabriker”, utan av bl.a. polisen, det kommunala bostadsbolaget och ett antal kommunala instanser.

Min gissning är att de som fortfarande läser lokaltidningen snart får sig till dels en insändare som beskriver hur personen ifråga känner sig utsatt för personangrepp från diverse ”hatbloggar” på nätet. Minns att ni läst detta och var.

 

9 thoughts on “Det rasistiska i sociala medier

 1. Apropå att generalisera bäst………

  ” Lokaltidningens favoritskribent” är väl den som tillsammans med sitt eget parti, socialdemokraterna. Är de som är klart duktigast på att generalisera om andra partier, politik, människor och samhällsutvecklingen i Sverige. Det är väl den senaste insändaren ett tydligt bevis på.

  Man har själva mycket svårt för att komma till den uppenbara självinsikten.

  Betydligt lättare har många av socialdemokraternas tidigare väljare haft för det. Vilket naturligtvis borde ha väckt upp ledarskapet i socialdemokraterna. För mycket länge sedan.

  Fast när debatten inte tillåts internt av konflikträdsla, på bekostnad av att ”tycka lika”, nepotism och fasadpolitiska förslag och utspel, utan folklig förankring. Då kan det bara bli sämre.

  Tyvärr för socialdemokratins framtid, låts de enfaldigt tänkande och trogna partiföreträdarna, få fortsätta att propagera för en politik. Som har havererat sedan länge, enligt en majoritet av medborgarna och en stor del av socialdemokraternas egna kärnväljare.

  Socialdemokratin är ingen folkrörelse längre med förankring i arbetarklassen. Utan man är idag ett trögt ingrott propaganda och maktparti. Där man skyddar och belönar sina egna i partiet och de paraplyorganisationer man styr.

  Man befäster och driver en politik, som inte har det majoriteten av medborgarna önskar, åberopar och förväntar sig. Sakpolitik utifrån verklighetens vardag. Istället fortsätter socialdemokraterna med ”fasadpolitiskt snack utan fungerande verkstad”.

 2. Ett gott råd till alla som är känner sig utsatta för rasism
  Åk dit du kom ifrån så slipper du obehaget

 3. Vänstern ser det som en mänsklig rättighet att hata Sverige och alla svenskar. Och vi är så vana vid att det är så att vi inte längre tycker det är något konstigt.

 4. Jag vill bara påminna om att det finns strömbrytare på telefon, läsplatta och dator för den som är för känslig för sociala medier. Själv läser jag sällan, bara Pettersons blog.

 5. Det är inte bara rasism utan sexuella hot.Börjar man hota barn då är man ute på mycket hal is.PK media tyst som graven om albanen som hotade Lamottes barn om mycket grova hot.Han skulle lagföras om inte vi hadde idioter i ledningen.Shyfert kompis özz nyen har inte heller blivit lagförd för hans stöd för terrorism som kostade lilla Ebba livet.VAD HAR VI FÖR LAGAR OCH VAR ÄR LANDET PÅ VÄG???.BUNTA IHOP LANDETS REGERING OCH TVINGA DOM AVGÅ,SÅ ATT VI FÅR LITE MER ORDNING.!!!!

 6. Och det är väl en gammal tradition här i Sverige att maskerade
  skitstövlar siktar och skjuter raketer mot folk. Nej visst, Sverige
  har ju inga traditioner, men då måste det ju vara importerade
  skitstövlar som siktar på människor på ren jävelskap.
  eller hur Sossar o övriga kräk vänstern???

 7. Två 90åriga damer rånade I sina hem I limhamn I natt. Man måste väl göra så när folk inte längre vågar gå ut.

Kommentera