Idag kom domen mot Åsa Westerberg

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Idag kom domen mot Åsa Westerberg. Hon döms för förtal, grovt förtal och hets mot folkgrupp. 

Påföljd: Villkorlig dom, och dagsböter 80 á 130 kr = 10.400 kronor. 

Åsa Vesterberg ska betala skadestånd till näthatsgranskaren Tomas Åberg med 25000 kr. Åberg har stora skulder och jagas av kronofogden. Skadestånd får dock inte mätas ut och är skattefritt.  Läs: Idag sitter näthatsgranskaren i tingsrätten och försöker tjäna pengar

Södertörns Tingsrätt Dom – Åsa Vesterberg

Om Tomas Åberg på bloggen…

TIDIGARE 2019-12-19. Den svenska grundlagen och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna gäller inte i svenska domstolar

ÅSIKTSBROTT. Swebbtv närvarade vid rättegången där Åsa Westerberg åtalades för Hets mot Folkgrupp. Åsa påstås ha skrivit ett antal kritiska inlägg om Islam på en social mediaplattform som heter Mewee. Hon anklagades även för att ha förtalat den statligt finansierade Näthatsgranskaren Tomas Åberg.

På grund av misstankarna blev Åsa utsatt för ett brutalt gripande av polisen som bröt sig in i hennes hem och misshandlade henne vid gripandet. Sedan fördes hon till häktet för förhör och isolering i flera dagar där hon pressades att genomgå att en dna-topsning med hot om ytterligare isolering.

Vid rättegången presenterades det inte några som helst tekniska bevis såsom IP adresser eller dylikt för att det var Åsa som låg bakom profilen.

Åsa nekade till att hon låg bakom profilen. Hon menade dock oavsett vem skrivit kommentarerna att människor har rätt att yttra sig och att kommentera hemska övergrepp på människor, djur eller olika ideologier i ett land som har yttrandefrihet.

Rättegången hölls på Södertörns Tingsrätt den 12 december 2019. Dom kommer att avkunnas den 23 december.

Swebbtv

-Pettersson säger att det börjar bli otäckt, att kritisera eller för den delen hata en ideologi som islam leder idag till åtal för hets mot folkgrupp trots vår grundlagsskyddade rättighet:

1 § Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad rätt enligt denna grundlag att i ljudradio, tv och vissa liknande överföringar, offentliga uppspelningar ur en databas samt filmer, videogram, ljudupptagningar och andra tekniska upptagningar offentligen uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt lämna uppgifter i vilket ämne som helst.

Yttrandefriheten enligt denna grundlag har till ändamål att säkra ett fritt meningsutbyte, en fri och allsidig upplysning och ett fritt konstnärligt skapande. I den får inga andra begränsningar göras än de som följer av denna grundlag. Lag (2018:1802).

FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19:

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

38 thoughts on “Idag kom domen mot Åsa Westerberg

 1. Klart skrämmande men jag tror de flesta inte förstår detta då de menar att det inte skulle drabba dem eftersom de inte skriver om sådant som numera är förbjudet, eller i allafall inte än.
  Ungefär som när de säger att FRA mfl kan göra vad de vill eftersom de inte har något att dölja. Men är det rätt för det?
  När kommer dagen t.ex. SD sympatisörer fängslas?

 2. Var håller djurrättsaktivisterna hus De kan väl besöka den där djurplågaren. De brukar inte vara sena.
  Den idioten måste stoppas innan fler oskyldiga drabbas.

 3. Åsa det är inte bara i Sverige demokratin är i fara. Neomarxismen som skapat detta är exakt vad 2019 års mest inflytelserika person Jordan B Petersson satt sig upp emot.. i Canada. Detta gäller hela västvärlden. Vänstern har en identitetskris och detta är ett uttryck för deras desperation. Ta kontakt med internationella debattörer!

 4. Herr Åberg får egentligen inte skadestånd, utan det är förmodligen en förtäckt lön.
  Skulle tro att domstolarna har fått order från högre ort att tilldöma herr Åberg lön för sitt svekfulla arbete.
  Tycker att han inte är ett dugg bättre än en känd norrman, Quisling.
  Men jag kan inte erinra mig att Quisling var djurplågare….

 5. Du har rätt
  det är ju ingen som nämnt Åberg någonstans, hur all världen skall han då få ersättning rakt in i hans plånbok
  det här är ju sinnes sjukt.
  vi kanske skall börja med samma verksamhet och stämma Åberg för sina så kallade övertramp????

 6. Jag fattar inte det här, varför ska Tomas Åberg ha 25000 kronor? Det var väl inte honom hon skrev om (hoppas jag)

  • Men varför ska Åberg ha skadestånd! Sen skulle Åsa ha förnekat hela tiden. Men det är ju lätt för mig att säga som har erfarenhet. Det är i vilket fall en märklig dom och en väldigt hård dom.

 7. Har någon startad en Swish-insamling till Åsa?
  Jag bidrar gärna.

  Sedan borde något (= lagligt/juridiskt!) göras åt den där Tomas Åberg.
  Vi kan inte hålla på att samla in skadeståndspengar åt Åbergs offer, som sedan hamnar i Åbergs fickor.
  Är beredd att investera en slant där med, om det får stopp på fanstyget.

  • Någon som startar upp en insamling till Åsa? Att svenska rättssystemet brister så här är en katastrof.

   Någon som känner Åsa?

   Medkännande svensk kvinna
   Katarina

   • Olle, vilket nummer menar du?

    Om du menar Petterssons, så bör det finnas en instruktion med en Swish-beteckning samt en förvissning om att pengarna går till Åbergs justitiebrottsoffer i allmänhet eller till Åsa W. i synnerhet.

 8. Gränsen är nu så nära….

  Åsa…du är rak och ärlig, du är allt som de ljugande, feministiska, knähundar till ynkryggar som agerar på detta sätt inte är…HEDERLIG !
  De komme bli dömda, som alltid skett i historieböckerna.

  Åsa 👍👍👍👍👍

 9. Nu önskar man ju bara att fri press i andra länder får kännedom om detta.Man döms alltså för ett åsiktsbrott på väldigt lösa grunder.DDR upplöstes men har nu återuppstått i f.d.Sverige.Men,Åsa knäcker man inte så lätt om nu Herr Åberg och Herr Aschberg hade den förhoppningen.

 10. Sverige är sjukt, mycket mycket sjukt! och ännu sjukare
  när en djurplågare sitter och leker åsiktspolis? Fy fan
  vad ruttet!

 11. Ifall en medborgare vill stämma någon för förtal, är det då normalt att anklagande individ får hjälp av åklagare, alltså staten, att driva ärendet? Förutom åklagarens medverkan, så har Tomas Åberg även haft tillgång till målsägandebiträde. Är detta normalt vid förtalsmål?

 12. Jag förutsätter att detta kommer att drivas så långt det går att driva om inte längre. Fr. Westerberg verkar vara en dam med skinn på näsan så det lär hända.

  Förövrigt anser jag att HMF är ett brott inte bara mot grundlagen och ser fram emot att medlöparna ställs inför riksrätt för brott mot grundlagen och medhjälp till brott mot grundlagen. Mistande av medborgarskap, uppehållstillstånd och förmögenhet inklusive intjänad pension verkar rimligt sedan lämpligaste straffet numera inte existerar.

 13. Så det står nu alltså helt klart att yttrandefriheten i Sverige är död och fascisterna har kontrollen.

  • Ja. Lagen om hets mot folkgrupp är icke förenlig med yttrandefrihet. För att svenska folket ska få yttrandefrihet, så måste hets-mot-folkgrupp-lagen bort.

   • Du har rätt , men det är ju omvänt, det är ju hets mot svensk befolkning som sker idag och vi har inte rätt att försvara oss inte ens med ord.

  • Svar till skribenten Fjölet:

   Ja. Vita människor skuldbeläggs med den ständiga arvssynden ”rasism”. Vita människors ondska anges som förklaring till alla möjliga plågor som drabbar andra folk.

   Vita människor beskrivs som onda, och värdelösa. Invandrare från andra kontinenter beskrivs som frälsningen som ska förbättra Europa genom sin närvaro. Invandrarna ska berika. Dom ska förbättra ekonomin. Och dom har alla möjliga överlägsna egenskaper. Européernas egna barn anses inte duga till att bygga vidare på Europas samhällen. Europas ursprungsbefolkning anses vara så underlägsen att dom förtjänar att bytas ut mot kolonisatörer.

   Det är den bild som ”antirasisterna” förmedlar.
   (Jämför med den bild som beskrivs ligga bakom europeisk kolonialism i andra delar av Världen.)

 14. Skulle näthatsgranskaren Tomas Åberg bott i sydliga Europa och agerat likadant där som i Sverige hade han inte överlevt en vecka. Där vet dom hur man tar hand om skitstövlar och asgamar.

 15. En skandaldom som heter duga…clownerna i våra rättssalar har ännu en gång visat sitt Sverigeförakt och slickat islamröv…..fy fan säger jag bara.

 16. Svensk ”rättvisa” är en stor skam. Våra domstolar är nedlusade av vänsteraktivister. Tror knappt DDR var värre.

  • Och dom statligt godkända medierna älskar att titulera sig ”fri och oberoende journalistik”. Dom anser sig själva vara demokratins fundament.

   Ifall vanligt folk, utanför journalisternas skrå, utrycker oppositionella åsikter, så blir journalisterna arga. Vanligt folks åsikter utmålas som hot mot demokratin.

Kommentera