Gripen E i serieproduktion


FÖRSVAR. Produktionen av Gripen E går nu in i en ny fas. Något som uppmärksammades på Saab i Linköping under fredagen.

Under dagen var bland annat försvarsmaktens flygvapenchef och Sveriges försvarsminister på plats på Saab i Linköping. Det för att uppmärksamma att produktionen av Gripen E nu går in i en ny fas. Bland annat ska de första serietillverkade stridsflygplanen testflygas – något som bland annat kommer att innebär fler provflygningar över Linköping.

– Känslan är helt enorm. Det är en blandning av naturupplevelse och enorm kraft, säger Jakob Högberg, pilot till SVT som visar en liten filmsnutt.

-Pettersson misstänker att SAAB skulle sälja många fler JAS Gripen om det bara gällde pris/prestanda men det är mycket politiska påtryckningar som avgör affärerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Gripen E i serieproduktion

 • valentin

  Släpp ut försvarsministern, han är en tomhylsa, vapenvägrare, typisk sossemerit, so en hjärnkirurg med bilmekexamen i bästa fall

  Gilla

 • Robert N.

  Men regeringen, är det eldrivet.
  För ni tänker väl inte släppa ut CO2.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: