“Dödliga vanföreställningar”: Europas avradikaliseringsprogram

av Giulio Meotti • 19 december, 2019

 • Den senaste attacken i London var en dödlig blandning av religiösa föreställningar och västerländsk naivitet. Den begraver också alla de brittiska illusionerna av att avradikalisera jihadister, kan man hoppas. Som Times rapporterade hade Behavioural Insights Team (BIT), den så kallade “nudge unit” som tidigare var en del av kabinettet, undersökt 33 avradikaliseringsprogram över hela Storbritannien och kommit fram till att endast två var framgångsrika.

 • Frankrike hade redan provat det. En partiöverskridande rapport i den franska senaten hade fördömt det franska avradikaliseringsprogrammet som ett “fullständigt fiasko” …
 • En färsk brittisk regeringsrapport varnade för att brittiska imamer på 48 islamistiska skolor har främjat våld och intolerans. Det är det brittiska samhället som måste avradikaliseras, inte jihadisterna.
 • Usman Khan såg tydligen Jack Merritt och Saskia Jones som “otrogna”, inte som “rehabiliterare”. Om vi inte ändrar våra insatsregler så kommer det att komma mera.

Det var en tragedi av goda avsikter. “Jack Merritt dog i attacken på London Bridge. Glöm inte vad han stod för”, skrev Emma Goldberg i New York Times. Merritt var en av de två personer som föll offer för Usman Khan, en islamistisk terrorist som slog till på London Bridge den 29 november. Det andra offret var Saskia Jones, en student vid konferensen som var jihadistens måltavla. Båda två drömde om att arbeta för att rädda och skydda sin mördare.

Läs vidare

6 thoughts on ““Dödliga vanföreställningar”: Europas avradikaliseringsprogram

 1. Om det inte fungerar i UK så hur skulle någonting liknande kunna fungera i vårt nu så dysfunktionella samhälle.
  Undrar hur länge våra myndigheter i EU ska orka fortsätta att ständigt stryka dessa huliganer medhårs?

 2. Det går inte att avradikalisera religiösa dårar, precis
  som det inte går att få gravt sinnessjuka att bli
  helt friska.

 3. Det är nog tyvärr bara talande exempel om ett stort djävla isberg. Många myndigheter har undvikit att ta konflikterna. BRÅ, som ska servera fakta om brott styrs av vissa politiska intressenter för att frisera rapporter. Företeelser, som fräter sönder nationen inifrån. Sverige måste börja laga sitt egna samhälle medan det finns något kvar att laga. Ingen nation mår bra av okontrollerad mångfald. Pistolstölderna på regeringskansliet tycker jag symboliskt vittnar om den totala bristen på kontroll.

 4. I sverige är mer intresserade av “sverige bilden” utrikes än sverigebilden inrikes…..

  SI – svenska institutet – myndigheten som håller koll på sverige bilden utomlands….

  Ny rapport:
  Bilden av Sverige i Förenade Arabemiraten och Saudiarabien

  “”Det som respondenterna anger är mest intressant med Sverige är natur och utomhusaktiviteter, utbildning och det svenska välfärdssystemet.””

  Mest delade artiklar i sociala medier mellan 1 juli och 30 september 2019, arabiskspråkiga medier

  På Arabiska:

  Svenska kungens barnbarn föreläsare om islam* albayan.ae – 9 200 delningar

  Ung asylsökande har gift sig med en rik 79-årig svensk kvinna aksalser.com 5 900 delningar

 5. Vi styrs inte av naiva ledare , vi styrs av onda . Och vi som försöker stå upp vi är chanslösa . Det här jihadist spåret som vi går på är garanterat ett blindspår . Klimmathotet är det dom tar makten med . Och vi förlorar . För Globallisterna spelar det ingen roll vilken religion som styr Globalisterna styr och dom styr religionen . Går allt som Miljöpartiet vill igen till 2050 så är vi under 4 miljarder på den här planeten . Och ingen kommer veta 2050 om historien bakåt . Och det finns spår vilka som står bakom . http://pharos.stiftelsen-pharos.org/om-man-vill-forfora-2-med-klimathotet-som-lockbete/

Kommentera