Vad har järnvägar och tåg för värdegrund?

INRIKES. Socialdemokraterna och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) fortsätter med sin gamla taktik, att stänga ute Sverigedemokraterna. En taktik som inte fungerat sedan SD kom in i riksdagen 2010, tror S att det ska fungera nu?

“– Utgångspunkten för oss är att vi inte förhandlar med dem. “

Albert Einstein lär ha sagt att en idiot är en person som gör samma sak om och om igen och förväntar sig olika resultat.

-Pettersson noterar att herr Einstein hade rätt…

UPPDATERAT: Moderaterna och Kristdemokraterna har tackat nej till inbjudan om samtal.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Vad har järnvägar och tåg för värdegrund?

 1. Vad ha järnväg med värdegrund att göra, få det att tågen komma i tid?
  ännu en droppe som få SD att växa ännu mera, tack för det 🙂

 2. Dåren tror väl att han kan övertala M, KD om det förträffliga.
  Det var bättre att få den järnväg vi har att fungera.
  80% av pengarna till underhåll går till administration så den järnväg vi har kommer aldrig att fungera Varför då bygga ny?

 3. Bra citat om Einsteins kommentar . Det verkar som om upprepningar är tvångsföreställningar oavsett om det gäller vetenskap eller politisk inriktning. Alla vi som är underställda politisk makt och dess fejk news bör ta all info med en stor portion nypa salt. Oavsett om info kommer från höger eller vänster. Eftersom höger och vänster i Riksdag är i symbios vad gäller fortsatt EU – medlemskap. Det verkar som om riksdagspartierna ( även SD ) lever i ett tvång att acceptera vårt medlemskap i EU . En s.k tvingande gemenskap i det att behaga godheten att vara internationalister. Hur låånngt ska det sträcka sig att i ekonomiskt egenskap ( i dess godhet och i dess internationella egenskap att vara en social nation till andra länder ) plundra sitt eget folk i det att vara föredöme internationellt. Att nedprioritera sitt eget folk ekonomiskt i det att skatteplundra sitt eget folk för att belysa sin internationella stolthet är ur ekonomisk synpunkt irrationellt. Nationalismen för att prioritera sitt eget folk i första hand är som ” egen härd är guld värd ” . På så vis initieras / förstärks svensk cirkulationsekonomi . Svensk cirkulationsekonomi är prioritet nr 1 vad gäller svenskhet , oavsett ursprungssvenskar eller nysvenskar. Sverige ut ur EU är detsamma som att bejaka svensk cirkulationsekonomi. Ingen svensk medborgare vill dränera sin privata ekonomi . Varför vara med i EU i det att dränera varje medborgares skatt ? För övrigt är jag antirasist om nu någon ville klistra på mig tanken nationalist = rasist ! Ty , att vara nationalist är en enkel egenskap , nämligen att bejaka nationellt självbestämmande och att bejaka nationell cirkulationsekonomi , vilket gynnar svenska medborgare. Varför dränera miljarder utomlands ? Att dränera miljarder utomlands skapar inga lönearbetare i Sverige !

  • Gunnar Eriksson skrev:
   Att nedprioritera sitt eget folk ekonomiskt i det att skatteplundra sitt eget folk för att belysa sin internationella stolthet är ur ekonomisk synpunkt irrationellt.

   – Att vilja hjälpa andra folk är fint. Men det ska göras på ett sätt som lindrar nöden, inte skapar mer nöd.

   Västvärldens bistånd till fattiga länder, har gått till att kraftigt öka dessa länders befolkningar. Biståndet borde istället ha gått till att minska antalet fattiga människor. Detta är ett stort svek mot bidragsgivarna.

 4. Jag hade av någon anledning fått för mig att Thomas Eneroth var en av de något klokare av de utvalda i sossehierarkin. Jag tyckte till och med att det var positivt när han togs in i regeringen.

  Nu inser jag att jag hade fel. Han är antingen en korkad elev med rötter i Bommersvik eller en elak hatare.

  • Det var Enerot som, tillsammans med Damberg, uppträdde i knytblus för något år sedan. Alltså superfeminist.

 5. Sossesvinen gör sig alltmer omöjliga inom svensk politik. Bura in packet så kan de sitta och utreda menskonsten på kåken.

 6. Den svenska sossestyrda regeringen samarbetade mycket med nazityskland under kriget. Vår nuvarande s.k. statsminister hade en morfar som var nazist. Jag tycker att dagens sossar ska sopa rent framför egen dörr innan man ger sig på andra med falska anklagelser. Sverigedemokraterna har inget med nazismen att göra överhuvudtaget

 7. Alla vet att våra tåg transporterade trupper under andra världskriget, NAZISTER som hindrade finlands befrielse från kapitalismens ok.

   • Han anser nog att det var synd att Stalins medlöpare i Finland hindrades från att göra landet till en sovjetisk satellitstat.

 8. Men det är bara att konstatera att Sverige är ingen Demokrati längre, det har landet för övrigt inte varit på länge, det tog slut redan på Reinfeldts andra period då fanskapet gav sig på att straffa folket för att dom inte röstade som han ville, det följdes sen upp av figurerna som ska föreställa regering idag, som så totalt skiter i sin egen befolkning, som öser
  förmåner över importerade, och låter skatteslavarna betala inte bara
  sina egna kostnader för sjukvård o Tandvård, utan även dessa, som tackar med att begå skändliga brott mot vår befolkning, och detta drabbar även den skötsamma invandringen som valt att jobba hederligt.

  Nej Sverige är ingen Demokrati, däremot en DEMOKRATUR och
  styrs av syltryggar som saknar Moral!

 9. Sandlådan fortsätter.Sedan kan man ju tycka att man bör rusta upp befintligt tågnät som är farligt och föråldrat i första hand innan man börjar diskutera behovet av höghastighetståg.Har vi ett behov av det överhuvudtaget ? För vem och för vad ? Att spara en timme här och där kan knappast motivera detta.Blir tågen trots allt verklighet så lär dom inte gå på Norrland.Att åka tåg dit kan jämföras med en tågresa i gamla Sovjet åtminstone ovanför Sundsvall. Lägg ner detta projekt nu och börja bete er mot SD på ett anständigt sätt som det anstår vår sk.demokrati.

  • Jag reste med tåg i Sovjet i början på 1980-talet. Bl.a. tåget från Moskva till Irkutsk, 3 dygns resa i januari – det funkade bättre än i Sverige, både då och nu. Ingen försening alls, sköna och bekväma vagnar (tillverkade i DDR) och gott om personal samt mycket billig och bra mat i två (!) restaurangvagnar på tåget. Biljettpriset var också betydligt lägre än i Sverige.

 10. Det är slut med både uteslutning och socialdemokratin den dagen Sveriges statsminister heter Jimmie Åkesson.

 11. Socialdemokraten Tomas Eneroth saknar värdighet.

  Han är ingen god representant för demokratin i Sverige.

 12. I vilket annat land som har parlamentarisk demokrati vars partier utesluter ett parti som motsvarar SD? Även andra länder som har en PK-maffia utesluts inte partier som motsvarar SD. Var någon annanstans utanför Sverige utesluts ett parti när de andra partierna skall ta upp gängkriminalitet och snabbtågens framtid? I vilket annat land utesluts ledaren för ett parti motsvarande SD att bjudas in på en tillställning/fest liknande Nobelfesten?

 13. Rubrik:
  Vad har järnvägar och tåg för värdegrund?

  – Förr i tiden så fanns en värdegrund som handlade om att resenärerna betalar korrekt pris för sina biljetter.

  Nutidens värdegrund handlar om att försvåra för hederliga resenärer att betala för sina biljetter, eftersom det har blivit farligt att hantera kontanter.

 14. Förstår S inte att deras taktik är felaktig? Varför ska de envisas att tro SD är ett farligt parti för Sverige. Tror de att en miljon följare är national sozialister eller i vanligt tal nazister? Om så har de ju själva varit ett parti med många nazistsympatisörer eftersom flertalet SD’are härstammar från S.
  Det finns väl inget i stadgarna för S att ledningen inte får tänka. En liten travestering, “att tänka S är stort, men att tänka SD är större.”

 15. M och KD borde bojkotta tågsamtalen om SD är uteslutna.
  Det är en skam att SD behandlas på det här sättet.
  Vi är över 1 miljon som valt SD.

Kommentera