Förtroendelista toppas av Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor

INRIKES. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson toppar listan över vilken partiledare som har högst förtroende bland väljarna för första gången, enligt en opinionsmätning från SVT/Novus.

Jimmie Åkesson licensed under CC BY 3.0

Första platsen är delad med Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, som backar med 4 procentenheter. 31 procent av de svarande uppger att de har ganska stort eller mycket stort förtroende för Åkesson respektive Busch Thor.

Samtidigt tappar statsminister Stefan Löfven (S) mest av alla partiledare. Han faller 6 procentenheter och får en siffra på 23 procent.

I botten finns Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Per Bolund samt Liberalernas Nyamko Sabuni.

  • Jimmie Åkesson (SD): 31 procent (+2)
  • Ebba Busch Thor (KD): 31 procent (-4)
  • Jonas Sjöstedt (V): 28 procent (+2)
  • Ulf Kristersson (M): 25 procent (-4)
  • Stefan Löfven (S): 23 procent (-6)
  • Annie Lööf (C): 22 procent (-1)
  • Isabella Lövin (MP): 12 procent (+1)
  • Nyamko Sabuni (L): 10 procent (+/-0)
  • Per Bolund (MP): 9 procent (+1)
  • Källa: Novus/SVT

-Pettersson tycker det är otroligt att 23 procent har ganska stort eller mycket stort förtroende för Stefan Löfven (S).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Förtroendelista toppas av Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor

  1. Roligt för J.Å att leda i denna poängtävlingen men på vilket påverkas Folkhemmet positivt av alla mätningar siffror och tävlingar som politiker och partiledare glänser med och frotterar sig i ?

  2. Tror att Löfven gjort två långt gående utfästelser, dels till globallisterna att han ska göra allt för att köra landet i botten, troligtvis mot ett fett arvode,
    och dels har han lovat Muslimerna att med alla tillbuds stående medel förhindra andra att komma till makten, det senare är jag ganska säker på,
    för om man kan stå inför Sveriges befolkning att utlova att aldrig kritisera muslimer, alltså oavsett vad dom företar sig, det är mer än lovligt skumt??

  3. Svetsarn står där som den idiot han är och anklagar alla o allt o i synnerhet SD för det mesta, samtidigt som en Mördande Irakisk försvarsminister lyfter socialbidrag i Sverige, hur tänker sossar egentligen så korkade är Ni inte ens själva att Ni kan tro att ingen tycker det är så fel, allt för några muslimska röster, kan Ni inte bara sluta andas, så vi normala Svenskar för ro i själen.

  4. Undrar om något politiskt parti i Sverige blivit så Hatat, så Motarbetat,
    så Isolerat, så Bespottat, så Mobbat, så Brunsmetat, så Föraktat, så Nedvärderat av andra partier, journalistkåren, SR/SVT, ja, hela etablissemanget.

    Lögner, kampanjer, manipulationer, ”överenskommelser”, allt med fula motiv har använts för att utestänga och helst döda partiet.

    Och nu har ledaren för detta parti det högsta förtroendet hos den svenska väljarkåren!

    Med tanke på ovanstående är detta Dramatiskt. Det är långt mer än en knäpp på näsan, en skymf, en förödmjukelse, en skam, en vanära för
    initiativtagarna och deltagarna i den massiva, mångåriga smutsiga ”behandlingen” av ett demokratiskt riksdagsparti och dess väljare!

    Otvivelaktigt avslöjas här den avgrund, de ljusår som skiljer etablissemanget från svenska gräsrötter. Hur liten förankring de förstnämnda har i den svenska väljarkåren.

    För mig en hoppfull påminnelse i mörkret att syn, hörsel, tanke- och reflexionsförmåga fortfarande existerar på gräsrotsnivå. Till skillnad från de ansvariga!

  5. Förstår det enda parti som kan rädda oss från muslimer och nazister…
    Nazisimen sitter i sossarnas blod !
    Det finns bara två partier att rösta på och det är AfS och SD om vi ska få tillbaka vårt land.

  6. Åkesson är den ende partiledaren som inte svamlar utan håller sig till fakta och säger som det är. Han är dessutom den ende som inte bidragit till kaoset i vårt land. Alla de andra är medskyldiga och därför opålitliga med sitt tomma svammel

    • Blabaris och 179% !

      Liiite lurigt dock som jag uppfattar %-saken i uppradad %redovisning blir att %fördelningen är basserad av två frågor med två svar i en soppa.
      De bägge frågorna, ”stort eller mycket stort”, är vilka är beskrivna i petterson-texten,
      -” de svarande uppger att de har ganska stort eller mycket stort förtroende”

    • … svenska skolan visar sina offer…

      Folk kan ha förtroende för fler än en person. Vissa har förtroende för Åkesson och Busch Thor, andra kanske för Sjöstedt och Löfven, det verkar även finnas de som har förtroende för Bolund och Lövin…

Kommentera