De nya svenskarna


Efter att ha bevittnat Joakim Lamottes direktsändning från Trollhättan infinner sig en rad funderingar. 

Dessa ska jag försöka återge och nedan görs detta med inslag av egna åsikter, lite ironi, kanske en del satir och förmodligen något som besökare från medier, myndigheter och intresseorganisationer kallar rasism.

”Vad gör du här om du är så jävla rädd” skrek en av ligisterna som uppträde maskerad och omgiven av 50 brorsor. Lamotte är förmodligen modigare och mer man än dessa 50 skitstövlar tillsammans.

Vill ej vara med på film. I livesändningen hördes många utrop om att ”sluta filma horunge”, ”filma inte mig”, ”stäng av kameran” m.m. Kanske kan tyckas var en märklig inställning hos människor som ideligen stack fram sina maskerade ansikten i Lamottes kamera och som var på plats för att de uppenbart ville ha uppmärksamhet.

Jobb & skola. Många som såg sändningen med mig, undrar säkert hur dessa välartade unga män klarar skolan och vilka jobb de går till på morgonen? Var det vi bevittnade unga män som på dagen sitter som tända ljus i sina skolbänkar för att lära för livet? Kan någon av er se bilden på unga män som stiger upp 05:00 varje morgon för att bege sig till ett verkstadsgolv eller en byggarbetsplats för att komma hem nio timmar senare med onda ryggar och värkande nackar? Eller kan ni kanske förnimma bilden av dessa machomän när de torkar gamla damer u rumpan på ett äldreboende?

SFI. SFI-undervisningen har ifrågasatts många gånger. Inte bara för den oerhörda kostnad denna skolform medför, utan också för dess relevans som inkörsport till det svenska samhället. När Sverige hade en stor invandring från europeiska länder fanns inte SFI, men de som då kom lyckades betydligt bättre än dagens importer. Fast nu kan jag lugna er. Det vi såg och hörde från Trollhättan bekräftar att alla de miljarder som lagts ut på SFI-undervisningen har varit och är väl investerade pengar.

Polisen som bara tittar på. Några av ligisterna på plats greps av polis under kvällen. Om det berodde på att Lamotte fick utstå både verbala och fysiska påhopp, att hans utrustning stals eller om det var den kastade flaska som en närvarande polis fick i huvudet är svårt att sia om. Det vi kunde se var ett antal poliser på plats som valde att använda silkesvantar istället för hårdhandskar. Hade detta varit i den kritiserade Trumps kritiserade USA hade förmodligen polisen sett till att Lamotte fick göra sitt jobb och att de som försökte störa fick klart för sig att man i en demokrati inte beter sig som de gjorde. Tyvärr är det så i Sverige att respekten för polisen inte är på topp hos buset och hos de som utsätts för buset börjar förtroendet tryta.

Det är de som har våldsmonopol. Polisen är den enda yrkesgrupp som har rätt att bruka våld. Är det inte så att vi fått nog av poliser som viker ned sig för att inte förarga förortens skitstövlar eller för att slippa hängas ut av media? Visa att det är ni som bestämmer och inte de som tror att de äger gatorna och torgen. Sveriges hederliga medborgare har fått nog av gemensamma korvgrillningar, pizzamiddagar och dansörer i Pridetågen. Ta nu av er silkesvantarna och trä på er hårdhandskarna. Det är vad vi förväntar oss av den svenska poliskåren. Sluta jaga 70-åriga tanter som skriver elaka saker på Facebook och bloggägare som lånat en publik bild. Lägg era resurser på att göra Sverige tryggt igen. Då lär ni återfå det förtroende som börjar naggas allt mer i kanten.

Provokationen. Det finns de som hävdar att Joakim Lamotte bara är ute efter att provocera. Polisen har också anklagats för detta och det är väl därför deras bilar vandaliseras, deras stationer utsätts för attentat och de själva misshandlas. I just Trollhättan har poliserna provocerat förortens unga män så pass att de under en hel vecka ägnat sig åt förortslekar som bilbränning, stenkastning, vandalism och angrepp på blåljuspersonal. Inte utan att man kanske anar att också rån, dödsskjutningar, sprängningar och gruppvåldtäkter försvaras med ordet provokation. Fast tanken är lite svår att ta till sig, för när NMR går till angrepp mot poliser och meningsmotståndare, är det sällan man använder förklaringen om att nynazisterna provocerats till sina handlingar.

En annan situation. Lek en stund med tanken på att NMR eller möjligen AfS skulle gå till angrepp mot David Baas, Anders Lindberg eller någon annan ”journalist” som var ute för att göra ett jobb i verkligheten. Tror ni att etablerad media skulle nöja sig med några få ord som bakades in i en ganska fåordig rapport från händelsen? Eller tror ni som jag, att media skulle lägga alla resurser på att hänga ut förövarna med namn, bild, bostadsort och andra faktorer som satte ljuset på deras tillvaro?

Integrationen, vill vi ha den? Det talas mycket om integration, eller rättare sagt, den tilltagande segregationen. Ett led i regeringens försök att mildra sin och föregående regeringars inkompetens på området och den allt för stora invandringen, är att tvinga samtliga Sveriges kommuner att ta emot människor från 3:e världen. Det har lett till att storstädernas problemområden har utvidgats till mindre städer och även små orter. Mindre städer som Ronneby, Kristianstad, Katrineholm och Strömsund har idag sina egna problemområden och mindre orter som Bengtsfors, Norberg och Hörby har inte heller de undgått det nya Sveriges baksidor. Jag är ledsen alla ni som bor utanför storstäderna. Problemen har nog bara börjat, men jag hoppas av hela mitt hjärta att jag har fel.

Invandring med olika resultat. Jag har vänner och arbetskamrater med rötter i olika europeiska länder. Jag vet vad de tycker om det nya Sverige som växer fram och de har många gånger framfört synpunkter från sina föräldrar som kom till Sverige på 50 och 60-talen då man jobbade sig in i ett samhälle som man respekterade och gjorde sitt bästa för att integrera sig i. Man blir kallad rasist om man röstar på SD, men trots det växer antalet invandrare som röstar på Åkesson & Co och detta säger nog mer än många belackare vill medge. Ni som fortfarande skriker rasist och som inte förstår hur någon kan rösta på SD, allra minst de som är invandrare. Vad tror ni är anledningen till att 23-24 procent av Sveriges befolkning väljer att lägga sin röst på just SD? Tror ni att detta beror på de invandrare som arbetar, betalar skatt, lever ett hederligt liv och gör allt för att anpassa sig till det svenska samhället? Eller tror ni orsaken är de som varken arbetar, betalar skatt, lever ett hederligt liv och som saknar allt intresse av att anpassa sig till det svenska samhället? Vore kul om just DU som är invandrare gav oss din åsikt. Inte utan att man förstår Ungern, Polen och några andra länder som inte vill se samma utveckling som i det här landet.

Vilken är den bästa lösningen? När man ser trevliga, välartade och skötsamma män som de i Lamottes livesändning, så ser man ett ljus och stora förhoppningar om ett nytt Sverige växa fram…not. Oavsett om medierna, vissa politiska partier och intresseorganisationerna ser med tillförsikt på det nya Sverige och hur många väl inövade floskler de än använder, så tror jag majoriteten av medborgarna i detta sargade land ser mer mörker än ljus i fjärran. Sverige kommer inte att bli ett bättre land om man inte förstår problemen och några av de största problemen som detta arma land brottas med är en alldeles för stor import av människor som varken vill, kan eller tänker bidra till vår gemensamma strävan att lämna över ett Sverige som våra förfäder lämnat över till oss. Jag tänker osökt på utvisning och återvandring som en lösning på problemen, en av många vill säga. Det här kallas säkert rasism i vissa kretsar, men maskerade ligister som vi såg i Trollhättan med sina dyra märkeskläder och mobiltelefoner hör inte hemma i moderna västerländska länder. De hör hemma i Afrika, Mellanöstern och andra områden där det vi fick bevittna är legio snarare än undantag.

Ett negativt avslut. Tyvärr för landet Sverige och oss som bor här, tror jag det är kört…tvärkört. Vi har passerat den gräns där inga av dagens åtgärder är behjälpliga. Tro inte en sekund att 10 000 nya poliser fram till 2024 kommer att lösa de problem som uppstått i ett land där befolkningen kommer att öka mångdubbelt mer under samma tidsperiod. Låter jag som en dysterkvist? Ja, det gör jag och detta är något som växt fram genom åren. Det land där jag är född, växt upp i och läst mig älska, är idag bara ett minne blott. Mest dyster blir jag när jag tänker på barn och barnbarn som tvingas växa upp till en framtid som är så pass oviss att det i vänkretsen talas om en utlandsflytt. I Sverige är svenskar redan i minoritet i ett antal kommuner och med den bosättningslag som regeringen i panik tillsatt, lär dessa kommuner bara bli fler och fler. Med tanke på att vita ses på med avsky i vissa kretsar, så kan våra barn och barnbarn gå en trist framtid till mötes. Dysterkvisten har talat….om vi nu inte får en regering som inser faran, som inte lyssnar på intresseorganisationer och utländska makter och som för en politik där ingen ska kunna komma till Sverige för att utnyttja, för att begå brott, för att förändra eller för att hata. I den regeringen får varken C, V eller Mp ges något inflytande, men hur är det tänkt att en sådan regering ska kunna formas om makthavarna fortsätter att ta intryck av signaler från utländska dignitärer och en slapphänt politik?

Det finns en rad filmsekvenser från Trollhättan på Joakim Lamottes Facebooksida.


17 responses to “De nya svenskarna

 • D Frej

  Vi måste skapa medborgargarden och göra det jobb som polis och regering inte vill göra.
  en svensk sammansvetsad grupp som har vett att hålla käften när myndigheterna försöker stävja och förstöra all form av opposition.

  Gilla

 • HB

  Valresultat 2018, Kronogården = + 53% Socialdemokrater

  Gilla

 • Tony

  >Tror att en rätt stor andel av dessa tuffingar inte ens
  har tillstånd att befinna sig här?

  Gilla

 • Nosferatu

  Hundra riktiga svenska män med varsitt basebollträ. Tyvärr var det bara en dröm

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ja bara en dröm, vi riktiga naiva och konflikträdda svenskar idkar icke basebollsträn utan skriver bara arga insändare knyter näven i fickan och gnäller hemma runt köksbordet och förväntar oss att J.Å och SD ska fixa biffen !
   Som majoriteten av svenskarna röstat och bäddat de senaste dryga 40 åren får vi idag ligga mycket obekvämt !

   Gilla

 • sambo

  Hej, kommer från Tyskland och vi har funderingar att lämna Sverige. Problemet är att vi har samma situation i Tyskland om några år.
  Så måste man väl ställa up och visar gränsen.
  Slut med bidrag. De som kommer hit får säng, mat, kläder, lite fickpengar.
  Ingen särbehandling mer.
  Om man vill ha mer: varsågod – det finns hela dagen att lära sig svenska och sen börjar att jobba eller utbilda sig.
  Om man ställer inget krav, blir man blåst.
  Det är oftast också en mentalitetsfråga.
  När vi kom till Sverige (vårdpersonal) fick vi inget utan har betald allt själv.
  Vi var inte ens berättigad för en SFI-kurs men fick gå med ändå pga två trevliga SFI lärare. Efter ett halvt år, började vi att jobba.
  Det går.

  Gilla

 • Olof.p

  Mins ni EUtoppmötet i Göteborg? Polisen höll sig undan för att inte provocera demonstranterna. Demonstranterna blev provocerade ändå och slog sönder hela Avenyn. Det måste vara slutlekt nu. Sätt emot våld mot våld.

  Gilla

 • rune

  ”Tyvärr är det så i Sverige att respekten för polisen inte är på topp hos buset.”
  Nej så är det nog och förtroendet för polisen bland allmänheten är snart lika med noll.

  Gilla

 • Aki

  Jag är invandrare från en f.d. muslimskt, men sedan många år ett sekulärt land. Jag är ateist, svensk civilingenjör, anställd, bisysslare. Röstar numer på SD – vill inte att Sverige kulturrelativiseras och islamiseras, vill ha ett tryggt Sverige – mitt forna hemland är idag betydligt tryggare än Sverige, vill att ansvaret för ”integration” läggs på den enskilde som ska ”integreras”, vill att invandring från problematiska kulturer/religioner upphör till den grad att assimilering är det enda utfallet vid permanent invandring, medborgarskap tilldelas endast assimilerade som är självfördörjande och skötsamma, obligatorisk repatriering av grovt kriminella och notoriska brottslingar – alt. upphandla uppehålltillstånd och vistelse hos tredje land lång bort från Sverige, nej till asylinvandring från icke-närområden – stöd på plats istället, ja till högkompetent arbetskraftsinvandring vid behov, utvisning till tredjeland för frihetsberövande vid asylbedrägerier, hårdare straff vid brott, livstidsstraff för gängvåldtäkter och grova oprovocerade brott mot blåljuspersonal, etc, etc… jag antar att jag är ”rasistnazistfascist”, enligt gängse norm.

  Gilla

 • Cinna

  De står och skriker om ”sina områden och svenska områden”, vilket säger en del om hur de ser på svenska samhället.
  En av dem sa att ”om han kom till ett svenskt område skulle svensken knulla honom” -Eh, va? Vad tror han?!

  Verkar som vänstern (?) underblåser en känsla hos dessa av att de är förtyckta.
  -När de i själva verket är i ett samhälle där de har alla chanser, men de VÄLJER att bete sig så här.

  Mycket myter såg jag i kommentatorsfältet på Lamottes Facebook; vänsterfolk och mena-invandrare som sprider myter tex att invandrare i skolan får mindre skolpeng -när det är precis tvärt om!

  Gilla

 • Maja 2

  SFI har skapats bara för att dölja arbetslösheten ! Det tjänar inte till något syfte. Är bara kostsamt för oss.

  Gilla

 • Maja 2

  Och så var det en afrikan som sade till mig ; ”All we are sisters and brothers”

  Jag svarade att om det vore så skulle vi inte ha våldtäktsmän här. Således gäller inte din teori.

  Gilla

 • Nicklas

  När jag såg den sändningen så kom jag att tänka på AFS återvandringsturné. De där oförskämda babbarna ska utvisas till varje pris tycker jag. Vi har fått nog!!

  Gilla

 • Hanna

  Det enda som hjälper nu är att dra in försörjningsstöden och uppehållstillstånden vid första kriminella gärning. De ska inte vara här.

  Gilla

 • Maya

  Som vanligt mycket bra skrivet av Stefan.Speciellt den sista meningen.Vi är i klorna på samhällsförstörande globalister.Hur ska man bli av med det inflytandet som nu genomsyrar det mesta ?

  Gillad av 1 person

 • Ahmed Efendi

  Du har rätt Stefan,för Sverige är det redan kört frågan är när folket börjar vakna och vill ha mer ordning??????.Sedan måste vi bli av med Svetsarn för att han gör ingen glad.SVETSARN AVGÅ FORT SOM F-N!!!!!!!!

  Gilla

 • gamgubben

  Tyvärr Stefan K så har du rätt. Det är kört eftersom det fortfarande finns en stor del av svenskarna som fortfarande tror på vad vissa politiker säger, mångkultur är bra för Sverige.
  Det vore bra om alla som kom hit verkligen ville etablera sig och försöka bli svenskar men verkligheten är tyvärr en annan. Allt för många har målet utstakat, det här skitlandet skall lära sig att ”det är vi som har rätt, ni är bara hedningar som vi kan leva förutan.”

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: