I februari 2014 dömdes somaliern Abdi Hakim Ali till fem års fängelse och utvisning men han är fri och begår nya brott i Flathetens land

BROTTSLIGHET. Somaliern Abdi Hakim Ali våldtog en sovande man och en döende kvinna i Sheratongaraget i centrala Stockholm och dömdes till fängelse och utvisning. Ändå kunde han vara kvar i Sverige och begå nya brott.

Jag får inget socialbidrag – shit happens, säger Abdi Hakim Ali som förklaring till att han fortsätter begå brott i Sverige. Bild från Polisen

Utvisningsdömda kan smita undan genom att dribbla med Migrationsverket och domstolar och myndigheterna har ingen koll. När kriminella har avtjänat sitt allt för korta straff, släpps de och ett meddelande skickas i bästa fall till gränspolisen att nu är herr Ali ut så leta upp honom om ni orkar och har lust. Gränspolisen har minimal kontroll på utvisningsdömda, skriver Expressen bakom betalvägg. Just nu har vi minst 700, det kan vara betydligt fler, ingen har koll, grovt kriminella som dömts till utvisning som går lös och begår brott i vårt.

-Pettersson säger att i ett land med ett fungerade rättssystem skulle en utvisningsdömd naturligtvis aldrig släppas. Den kriminelle skulle transporteras direkt till Arlanda och sättas på ett plan hem. Myndigheterna skyller på att vi inte har något återtagandeavtal med Somalia och det är inte ett lätt land att verkställa beslut till. Det är svepskäl av syltryggar, tusentals somalier reser regelbundet hem på semester och det är inte förbjudet att lämna Sverige, håll de kriminella inlåsta tills de reser frivilligt.

TIDIGARE 2017-05-19. I februari 2014 dömdes somaliern Abdi Hakim Ali till fem års fängelse och utvisning men han är fri och begår nya brott i Flathetens land

BROTTSLIGHET. Somaliern Abdi Hakim Ali, 38, våldtog en sovande man och en kvinna som dog i samband med våldtäkten. Herr Ali dömdes till fem års fängelse och utvisning år 2014, men redan i januari 2017 släpptes han och nu har han dömts för nya brott.

– Det finns inget återtagandeavtal med Somalia och det är inte ett lätt land att verkställa beslut till, säger Emelie Lindvall vid gränspolisen.

Förra veckan dömdes somaliern till 8 månaders fängelse för stölder, han förekommer 26 gånger i belastningsregistret men får ändå gå lös.

-Pettersson föreslår att om inte herr Ali återvänder hem frivilligt så ska han hållas inlåst tills han ändrar sig och kostnaderna för detta ska belastas på Somalias bistånd.

Vi kan inte ha grovt kriminella springa lösa bara för att det inte finns något avtal med Somalia. Tusentals somalier som bor i Sverige åker hem på semester så då duger landet åt Ali också.

TIDIGARE 2014-02-19. Hovrätten fastställer domen mot somaliern Abdi Hakim Ali

INVANDRARVÅLD. Den 35-årige somaliern Abdi Hakim Ali som i höstas våldtog en sovande man och en döende kvinna utvisas. Det blev klart idag när Svea hovrätt avslog Abdi Hakim Alis överklagande av den fällande domen mot honom.Hovrätten fastställer tingsrättens dom, vilket innebär att Hakim Ali ska utvisas på tio år efter att ha avtjänat ett fängelsestraff på fem år för de båda våldtäkterna, den grova stölden och ett antal andra smärre brott – framförallt stölder och snatterier.

TIDIGARE 2014-02-17. Den 34-årige somalier som i september våldtog en döende kvinna i ett parkeringsgarage och därefter dömdes till utvisning hade en lång rad brott på sin meritlista. På videon ovan syns 34-åringen försöka råna en sovande man på McDonalds — men då ingriper Britta, 67, och skickar ut våldtäktsmannen från restaurangen.

Tidigare om somaliern Abdi Hakim Ali som Britta 67, med visst fog kallar avskum och jävla äckel HÄR.

Att kalla Abdi Hakim Ali för avskum och äckel är ändå rätt lindrigt, han våldtog en döende kvinna i Sheratons garage och en sovande berusad man på ett natthärbärge…

Fria Tider 

Abdi Hakim Ali fick fem års fängelse för stölden på McDonalds, de båda våldtäkterna och ett stort antal andra brott. Somaliern har befunnit sig i Sverige sedan 2006 och har hunnit etablera sig under hela 25 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes även till utvisning i tio år efter överklagande. Åklagaren tyckte först att han kunde stanna kvar i landet men ändrade sig senare. Abdi Hakim Ali överklagade till hovrätten där dom faller på onsdag den 19/2.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “I februari 2014 dömdes somaliern Abdi Hakim Ali till fem års fängelse och utvisning men han är fri och begår nya brott i Flathetens land

 1. Av vilken anledning skall han flygas till Somalia?
  Han kom inte med flyg från Somalia, skicka honom över Öresundsbron samma väg som han kom.

 2. I Flathetens land låter man brottslingen gå fri tills han ska
  utvisas, istället för att hålla fanskapet inlåst tills utvisning sker
  tacka fan för att dom tar chansen att hålla sig undan.

  Det enda Svenska byråkratiska myndigheter bryr sig om
  det är så att skatteslavarna inte råkar dra av något lite
  mycket i självdeklarationen? Det är dom duktiga till,
  men det har dom också tränat på i många år.

  Svensken vågar dom att hålla efter, men med importerade är det tvärtemot, där gäller låt gå metoden.!

 3. I flathetens land har kriminella större rättigheter än hederliga skattebetalande svenskar. Vänsterflummet talar om att höjda straff inte hjälper. Vafan, har straffen höjts? Nej rejäla o långa straff. Inte på hotell som idag. Fritidshus med låsta dörrar. Vem avskräcks? Dödsstraff vid försäljning av droger. Även vid mord. Det är mycket som måste göras. Ligisterna i Trollhättan (och från andra liknande områden) ska deporteras). Vad gör svetsaren? Bara avgå f-f!

  • Kastrering innan ev. utvisning (den blir alldrig av – det är så synd om honom, tänk om det hände honom något dåligt i Somalia). Han flydde säkert för liiiiivet från Somalia, medan klanen åker dit på semestern. Fy……

 4. Petterssons blogg skrev:
  Pettersson föreslår att om inte herr Ali återvänder hem frivilligt så ska han hållas inlåst tills han ändrar sig och kostnaderna för detta ska belastas på Somalias bistånd.

  – Bra förslag. Men jag har ett bättre förslag:

  Inga medborgare borde släppas in i Europa från länder som inte tar tillbaka sina medborgare.

  (Undantag behöver göras för diplomater, för att det ska vara möjligt att förhandla fram återtagandeavtal)

  • Suck! Sverige hade naturligtvis kunnat vara ett fungerande land om det inte hade suttit vänsterblivna skadedjur inom olika myndigheter och förstört.

Kommentera