Kulturprojekt läggs ned

Kulturprojektet Speldags som i femtio års tid gjort spelningar på äldreboenden i Göteborgsområdet, läggs nu ned.

Orsaken är de besparingar som kommunen tvingas göra på alla områden.

I välfärds- och högskattestaten Sverige görs nu besparingar på alla håll och det görs inga undantag för vare sig sjuka, gamla eller barn. Speldags finns med på listan av projekt som kommunen ska se över och eventuellt avveckla. En besparing på knappt 3 miljoner under de kommande två åren, skulle en nedläggning av projektet innebära. Det är givetvis svårt att mäta glädje och lycka i pengar, men varför är inte våra äldre värda mer än de får? Det är ju trots allt de som på allvar byggt upp välfärdsstaten Sverige genom hårt arbete och höga skatter.

GP

En av de som reagerat är profilen Harald Treutiger som gjort ett antal spelningar på äldreboenden under etiketten “Låtarna som byggde Folkhemmet”. Med andra ord de låtar som våra gamla växte upp med och som de tog till sina hjärtan. “Det är tragiskt om de snålar in på grejen” menar Treutiger och tillägger att dessa spelningar är meningsfulla och skänker glädje.

GP

Tyvärr Harald Treutiger, så handlar politik om prioriteringar. I välfärds- och högskattelandet Sverige räcker inte längre våra skatter till det de en gång var ämnade till. De pengar som de gamla har avvarat under hela sitt yrkesliv går allt oftare till annat än det som ni utlovades när ni var unga. Hur dagens unga kommer att prioriteras på ålderns höst ska vi nog inte tänka på så här veckorna innan julen kliver in över tröskeln.

Läs mer om Speldags här

7 thoughts on “Kulturprojekt läggs ned

  1. Besparingar på alla områden” Nä nä det finns ett område som det inte sparas på, men spara på gamla går bra för fega kommunalkärringar av båda könen.

  2. Det går bra att höja arvoden för de värdelösa politiker packet. Det gör de för övrigt själva tjuvarna. Det är dessa vi skall rikta ansvaret för detta kaos, de skapat. De har gett bort pengar som de inte har fått mandat att använda. Tjuvpatrask är vad de är.

  3. Inte sparas det på alla håll.
    Jag är övertygad om att det finns så det räcker till studieresor i fjärran länder för tjänstemännen och chefer.

  4. Är helt övertygad att det finns annat att spara in på. Asylboenden, bidrag, sfi. för att ta några exempel. Hur var det med allas lika värde. De som idag sitter på äldreboenden är dom som har byggt upp landet sedan 13-14 års åldern

  5. Självklart måste allt det som innebär en mindre och skälig kostnad tas bort från de som byggt vårt land (!) Allt som skänker glädje och positivitet för äldre svenskar måste tydligen förintas och pengarna skall ges åt otacksamma snyltare som hånar och smädar oss svenskar som betalar deras bidrag. År det satan själv och hans parti som styr Sverige?

Kommentera