Försöker staten strypa mångfalden som de gjort förr?

MEDIA. Konflikten mellan TV4 och Com Hem fortsätter och det är fortfarande svart i rutan på TV4 hos 1,6 miljoner Com Hem-kunder runt om i landet. Under eftermiddagen idag har partnerna suttit i möte, men inget nytt avtal har skrivits och dödläget fortsätter.

– Pettersson leker med tanken på att om detta hänt i Polen eller Ungern som svenska politiker och journalister kritiserar för minskad frihet för media på grund av statlig kontroll.

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) som är ansvarig för de statliga företagen vill inte lägga sig i, ju fler kockar desto sämre soppa säger han, men jag undrar om staten vill ta kontroll över fria medier.

Tänker er att polska/ungerska staten ägde SVT och Telia/TV4 och att staten genom dessa företag hindrade privata Tele2/Com Hem att sända till 1,6 miljoner kunder.  

Vilket liv det skulle ha varit om pressfrihet? 

Det skulle aldrig hända i Sverige tänker ni, men minns att Socialdemokratiska kulturarbetarföreningen och kvinnoförbundet 1980 röstade för att parabolantenner skulle förbjudas i syfte att hindra utländsk kulturpåverkan. Man ville värna svenskheten och skydda svenskarna från yttre, skadlig påverkan. Då rörde det sig om tysk och engelsk kultur.

I början på 1960-talet var det likadant, man förbjöd privat radio och efter många om och men startades P3 som sände musik för att ge sken av verklig konkurrens, med TV2 var det samma sak, SVT låtsades som två kanaler var konkurrens.

Reklamfinansierade TV3 startades 1987 av Jan Stenbeck som sände från London för att kringgå lagstiftningen, det kom sossarna inte åt, därav förslagen på parabolförbud.

Kapitalet till TV3 kom från Kinnevik, idag är Kinnevik och familjen Stenbeck storägare i Tele2 och Com Hem. Historien går igen.

Vänstern försöker stoppa fria medier igen eller en mansålder med vänsterbliven censur

Du Gamla Du Fria Du Radio Nord – Det artistiska Sverige protesterade så här mot den nya piratradiolagen. Den Dödskallemärkta ”Du Gamla Du fria Du Radio Nord”. Inte ens Radio Syd vågade spela den. Vila i frid Radio Nord från sista dagen den 30 juni 1962.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

24 thoughts on “Försöker staten strypa mångfalden som de gjort förr?

 1. Istället för PK-kanalerna tv4 och 7:an samt kanal 12 fick jag National Geographic, History Channel och Paramount Network och jag tänker inte klaga….kanon ju.

 2. Tydligen är det så att mångkultur är bra, men mångfald dålig. Innerst inne drömmer väl många sossar om att få över 50% i valen igen men inser att det kanske är lättare att få igenom en diktatur.

 3. Varför betalar folk för att titta på TV4, när det krävs en ortodox tv antenn för att titta gratis.
  Samma sak med en egen, enkel parabol kan du titta gratis på hela världens TV.
  Är dom lurade?

  • Alla har inte möjlighet till gammal antenn eller egen parabol. I många flerfamiljshus ingår ett basabonnemang i hyran som Telia, Com Hem eller någon annan levererar. Där kan man sedan köpa till sportkanaler, filmer, internet, med mera.

   Sedan statliga Telia köpt TV4 gruppen av Bonnier Broadcasting så levererar inte Telia TV4 med flera kanaler till Com Hem. Vems felet är vet jag inte men troligen vill statliga Telia minska konkurrensen om streaming-tjänsterna. Alltså då du tittar på TV när du vill och inte är beroende av tider och en TV-tablå. Allt fler främst ungdomar tittar så, de kan då titta i TV:en, datorn, paddan eller telefon när de vill och det står stora reklampengar på spel.

 4. Folk i allmänhet vill tro att Staten vill väl, MEN….
  DDR året före kollapsen 1989 och de Vänster-kriminella i “Svenska Staten” jobbar på samma sätt!
  Kraftigt ökad censur och “Fake News”.
  Fängslande av oliktänkande kritiker via påhittade “brott” som HMF eller annat påhittat som för Assange.
  Åtgärder för att sugar ut de allra sista pengarna av fattiga skötsamma Svenskar. (Skattetryck nära 100%)
  När makthavarna sen börjar att göra långa utlandsresor med påhittade svepskäl. Då är slutliga konkursen i “Skalbolaget” Sverige nära!
  Då först inser den hjärntvättade PK-Svensken att det är för sent att påverka…
  Framtidens generationer kommer att kasta pil på foton av PK-cancerns makthavare!
  Inte ens Hitler eller Stalin når upp till det hat som komma skall!

 5. Comhem ägdes väl ursprungligen av Televerket som tvingades göra sig av med det av konkurrensmässiga skäl, när man blev Telia.
  Märkligt att det helt plötsligt gick bra att köpa TV4. Undrans hur det gick till att ändra på konkurrenssmässiga skäl. Det luktar mygel lång väg.


 6. Storebrors (Telias) vilja rår…inga gudar
  utöver de vi godkänt har någon talan!
  DDR i en mjuk skepnad är den som ännu
  rår och accepteras till 78% av folket
  …när skall denna majoritet bli myndig?

 7. Så löjligt att höra att julen hotas om inte TV4 kan ses. De flesta av deras skitprogram kan man gott vara utan och det lilla som är av intresse kan man plocka hem på nätet.

 8. Doften av DDR blir allt mer påtaglig för var dag. Endast regim-vänliga media kommer att tillåtas. Censuren är redan ett faktum.
  Börja istället med att stänga ner propaganda-organet SVT !

  • Exakt min tanke… frågan är vilka konkurrenter statsmedia har…. Folk som kan tänka själva men som tvingas betala.

 9. Tv 4 är verkligen en kanal man kan klara sig utan så jag förstår inte problemet. Dessutom om nu någon ändå vill titta så finns den ju i det markbundna nätet som vi alla MÅSTE betala

  • Kungen, bor man i ett hyreshus som har avtal med Com Hem är det nog svårt att klättra upp på taket, montera en antenn och dra kabel, kanske flera våningar för att se på markbunden TV4.

   • Räcker med att dra en vanlig antennkabel från väggen in i TV’ns antenningång, sätt source till TV istället för HDMI och låt TV’n hitta alla markbunda kanaler. 4 st SVT, TV4, TV6 och FOX.

   • Om du har ett vanligt, gammalt antennuttag i väggen och bostadsrättsföreningen eller hyresvärden har en antenn på taket vilket inte alla hus har.

   • Behövs ingen antenn på taket, Comhem som alla andra har en skyldighet att distribuera de markbundna kanalerna analogt, har du ett antennuttag i vägen skall det fungera, om det är så pass nybyggd att antennuttag saknas blir det värre.

   • Det finns ingen som har skyldighet att leverera någon tv till någon.

    Problem är att staten, som redan äger SVT, genom Telia har köpt Bonnier Broadcasting där TV4 ingår och att Telia och Com Hem nu är direkta konkurrenter. Allt fler vill titta på TV genom streamingtjänster och nu hindrar staten/Telia konkurrenten Com Hem att sälja dessa tjänster.

    Många har idag Internet genom leverantörer som Telia, Com Hem eller något annat bolag. Vad händer om staten/Telia köper upp konkurrenter och bestämmer vad som ska distribueras till vem?

   • Upptäcker att Comhem har lagt National geographic på TV4’s kanalplats analogt, får bli TV4 Play för enstaka program.
    Vidaresändningsplikt kan man läsa om hos Myndigheten för press, radio och Tv, där hade jag fel, gäller enbart SVt’s kanaler.

Kommentera