83 kriminella invandrare i Danmark riskerar att bli av med sitt danska medborgarskap


DANMARK. Förra året införde det liberalkonservativa partiet Venstre, de konservativa, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance och Socialdemokraterna en skärpt lagstiftningen som gör att brottslighet i samband med ansökan om medborgarskap ska vara anledning till att inte utfärda medborgarskap.

Pettersson minns en episod för en del år sedan på en krog i Danmark. Jag beställde en liten gammel dansk, men nekades av krögaren med att vi serverar inte svenskt brännvin här. Danskarna var sura för att i nådens år 2001 så köpte AB Vin & Sprit de både Gammeldansk och Aalborgsdestillerierna. Idag är det ändå värre, från och med år 2015 tillverkas de danska klassikerna Gammel Dansk och Aalborg Akvavit i Norge. Ägare är den norska Arcusgruppen som i sin tur ägs till 83 % av svenska Ratos. Alltså danskt brännvin tillverkas i Norge av svenska ägare. Ur led är tiden.

Nu har danska myndigheter gått tillbaka till 2014 och granskat 21.000 utdelade medborgarskap. Detta för att se om några sysslade med kriminella aktiviteter under tiden de ansökte om medborgarskap. 83 av dessa personer ägnade sig åt kriminalitet och riskerar nu att bli av med sina danska medborgarskap.

Fallen är för närvarande under ytterligare undersökning. 18 ärenden har överlämnats till polisen.

”Att bli tilldelad medborgarskap är en gåva, kanske en av de största gåvorna som någonsin har givits, så det är viktigt att vi ställer strikta krav och också ser till att människor som försöker fuska genom systemet inte tillåts att göra det”, säger liberalkonservativa Venstres partiledare Dahlin.

Brottslighet som kan leda till indraget medborgarskap är allt ifrån trafikböter till grövre brott.

-Pettersson säger att i Sverige är det tvärtom. Här motsätter sig regeringen att det ens utreds att medborgarskap ska kunna dras in, ens om de är grovt kriminella eller terrorister, eller att de ljugit, mutat eller hotat sig till medborgarskap.

Jag undrar om Stefan och Morgan är rädda för att få sina medborgarskap indragna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “83 kriminella invandrare i Danmark riskerar att bli av med sitt danska medborgarskap

 • Kenth Andersson

  Blir svenska medborgare istället !

  Gilla

 • Hans Backlund

  Mycket bra! Ut med dom bara, men för helvete inte till Sverige.

  Kan inte Sverige få bli en del av Danmark?

  Gilla

 • gamgubben

  Ja Danmark har fortfarande politiker som förstår att deras agerande skall vara landet till gagn, inte som i Sverige där det tenderar att vara media till lags.

  Gilla

 • Göran

  Bravo Danmark!
  Enligt PK-cancerns Sverige:
  ”Går inte att göra någonting!”
  Därefter inte en enda spaltmillimeter om varför i H-E det inte skulle gå?
  Strider mot allas lika värde att inte tillåta massmord på otroga?
  Eller tusentals bidragsförsörjda våldtäktsmän, rånare, misshandlare, utpressare och bidragsfuskare som när det passar kallar sig ”soldater” men inför Domstolarna bedöms som ”barn”… med nära noll i straff!

  Gilla

 • Stadshuset i Minsk

  Medborgarskapen borde aldrig ha utfärdats från början. I så fall hade man sluppit besväret att återkalla medborgarskapen.

  Att utfärda medborgarskap till utomvästliga invandrare innebär att man inbjuder till kolonialism. Européer borde ha samma rätt som afrikaner att slänga ut kolonisatörer. Att Europa förväntas välkomna kolonisatörer bryter mot principen om alla människors lika värde.

  Gilla

 • Bajen666

  Man kan inte annat än imponeras av vårt broderfolk, förbannat synd att inte Blekinge fick fortsätta att tillhöra Danmark en gång i tiden.

  Gilla

 • Blodsven

  Med en feminiztisk regering, så kan det inte bli annat än ett hönshus av hela skiten…

  Gilla

 • Nicklas

  Danmark visar var skåpet ska stå annat är det med den fjolliga och supermesiga sjuklövern. Alltså man skäms. 2 år till av förnedring sen vänder vi på skutan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: