Är Dan Park fri i Budapest eller i fängelset i Mariefred

GOTT och BLANDAT. Den 21 november 2019 skulle gatukonstnären Dan Park inställa sig för att avtjäna fyra månaders fängelsestraff för hets mot folkgrupp. Om Park åk till Mariefred eller om han befinner sig i Ungern som vykort därifrån påstår vet jag inte. Dan hade även begärt uppskov ett par dagar för att gå och se Adolphson & Falk i Lund, vilket jag tvivlar på att han fick.

Detta påminner om ett kvitto från Budapest som Dan park lagt upp

-Pettersson önskar den politiske dissidenten och kanske fången Dan Park lycka till, om han nu är i Ungern eller Mariefred och hoppas han fått möjlighet att lyssna på Adolphson & Falk.

Så här skrev Dan: “Svenska staten förbjuder mig att se Adolfon & Falk live. Var det inte kulturministern Amanda Lind som häromdagen påstod att yttrandefrihet och konstnärers rätt att verka utan statligt straff är mycket viktigt? Men det kanske bara gäller för Kina och alla andra länder utom Sverige. Hyckleri kallas det för.” 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Är Dan Park fri i Budapest eller i fängelset i Mariefred

 1. Oavsett om han är i Ungern eller sitter inne i Sverige så bevisar brevet att han är utsatt för förföljelse av svenska staten. När någon fälls för ett brott döms denne till ett straff, när straffet är verkställt borde denne någon inte behöva frukta att det senare är en belastning.
  Här framgår tydligt att hans tidigare dom ligger honom i fatet eftersom det nämns och tydligen påverkar vilken säkerhetsklass fängelset skall ha.
  Det hade varit bättre att nämna att straffet skulle förlängts om han inte infinner sig.
  Att Dan P. trodde sig kunna få ändra inställelsetid för att gå och se A&F är däremot befängt.
  Att tillämpa samma system för inkallelse när brottslingen ej är Europe blir lika absurt.

 2. Inget av Regimmedierna eller Regimtrogna medier vågar ta parti för en förföljd Svensk konstnär! Förstå vilken ohygglig diktatur “sverige” och EU har blivit! Om Dan Park har gått i exil är det bara rätt gjort! Vi är på DIN sida mot diktaturlagarna!

 3. Kunde man få Kina och USA att kräva frisläppande av Dan Park?
  Empati med brottsoffer som drivit hans ironi över Islamiseringen av Sverige är ju som bekant en grundläggande mänsklig rättighet!
  Kanske handelsbojkott mot denna lilla imbecilla kriminella korrupta bananrepubliken Sverige?

 4. När det gäller Amanda Lind, så är det inte mycket vettigt
  som finns under det skatbo hon bär på huvudet!

Kommentera