SFI-elever vill ha mer ledigt


INVANDRING. Svenska för invandrare – SFI, är en grundläggande utbildning i det svenska språket. I Halmstad har nästan samtliga SFI-elever på vuxenutbildningen lämnat över en protestlista till politikerna där man kräver att få fler lediga dagar. 

”Stolta invandrare” av Johnny Söderberg. Licens CC BY-NC-SA 2.0

Eleverna på SFI i Halmstad studerar fem dagar i veckan. Av de åtta timmar som varje elev ska studera varje dag spenderas ungefär hälften, fyra timmar, i skolan.

SFI-eleverna på Komvux i Halmstad tycker det är för mycket och har lämnat över en protestlista till ansvariga politiker med runt 250 namnunderskrifter, för att få fler lediga dagar. Anledningen ska vara att de vill ha mer tid till att träffa fler svenskar än bara sina lärare, rapporterar SR P4 Halland.

Då förordningen om vuxenutbildning från 2011 stipulerar att utbildningen ska bedrivas kontinuerligt över hela året får eleverna förutom lördagar och röda dagar inget extra ledigt som vanliga skolelever.

-Pettersson säger att det borde inte vara något problem, vill man inte lära sig svenska snabbt kan man åka hem. Grundläggande språkkunskaper i svenska borde vara obligatoriskt för att få permanent uppehållstillstånd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “SFI-elever vill ha mer ledigt

 • Tony

  Som alternativ finns alltid möjligheten att åka hem, och ta gärna några batikhäxor med. Det torde va lika lätt att åka härifrån som att ta sig hit,
  eller borde va i alla fall.

  Om man nu söker efter jobb, vilket man säkert gjort som skäl för att få stanna här , så bestämmer man inte själv att man bara vill jobba fyra timmar, utan då gäller 8 timmar?

  Gilla

 • Bajen666

  Tvärtom, idioterna ska sitta i sina bänkar tills ”språkkravet” är avklarat…..detta jävla tramset får mig att se ”rött”..!!

  Gilla

 • Argus

  Jag kan förstå deras upprördhet. Här har de beställt och betalt en all-inclusive för resten av livet och så när de ska njuta av ledigheten så kommer svenska myndigheter och påstår att de ska, inte arbeta men, befinna sig på vissa ställen flera timmar varje dag. Det är bara att klaga hos flyktingsmugglarnas reklamationsnämnd och begära ett annat resmål. 😉

  Gilla

 • gamgubben

  Förmodligen har någon naiv svensk uppmuntrat dem till att klaga.
  Att de inte förstår sitt eget bästa är uppenbart och kanske är styrt av att de aldrig har tänkt sig att bli svenskar.
  Att vi som betalar kalaset eventuellt skulle bli upprörda har de inte en tanke på. Vi är ju ändå bara infidels.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Mer ledighet ?
  Det får de naturligtvis.

  Gilla

 • blabaris

  dessa pengar kommer från FK.

  Ju fler får avslag på sjupenningar och assistans för att fler behöver dessa pengarna i etableringsersättning.

  Detta är vad din tvångsinbetalda arbetsgivaravgift går till.

  https://www.forsakringskassan.se/myndigheter/arbetsformedlingen/forsakring/etableringsersattning

  Gilla

 • rustibus46

  De behöver inte svenska, de lever i svenska
  Mena. Däremot vill de ha våra skattepengar. Arma
  Land.

  Gilla

 • ossie

  Skicka hem dom så kan dom ta ledigt resten av livet.

  Gilla

 • ruben

  De bör lära sig och ta kostnaden för språkundervisningen själva samt ha ordnat ett jobb, som väntar innan de kommer hit. Jag förstår inte varför deras brist på svenska språket plötsligt ska bli Sveriges problem. Så länge resurserna är begränsade ska myndigheterna lägga sin omsorg på svenskar i första hand. Bidragsturister och kriminella invandrare ska förstås utvisas. Sverige ska varken bygga eller stödja kriminellas paradis.

  Gilla

 • Kungen

  Desire : Varför blir du så arg ? Självklart ska vi ställa krav på ALLA i samhället. Att lära sig språket är nyckeln till att kunna klara sig. Dom problem vi har i Sverige beror till stor del på att många inte vill lära sig svenska. Då får vi stora klyftor och mycket utanförskap. Antingen man ska jobba eller studera MÅSTE man kunna svenska. Det borde även du begripa. Det är kravlösheten som är skulden till det vi ser i samhället idag. Det funkar inte längre

  Gilla

 • Stenbock

  Desire:
  Du tycks ha dina dagar…Annars är svårt att förstå din ilska,och än svårare att begripa varför du besöker Petterssons blogg !
  Ett gott råd,ge dig iväg in på ”huset” o spy ut din galla…..istället.

  Gilla

 • Kungen

  Dom kan få ledigt när dom lärt sig svenska språket och svenska regler. Tills dess ska dom vara nöjda att dom får vara här. Hur ska dom sen kunna jobba 40 tim i veckan om dom gnäller redan nu ??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: