Salim Mustafa åtalas misstänkt för tre mordförsök i Eksjö


BROTTSLIGHET. Salim Mustafa, med tolkbehov på arabiska och hemmahörande i det så kallade Palestina åtalas för bland annat mordförsök efter att en kvinna och två barn attackerats i en bostad i Eksjö i somras, enligt pressmeddelande från åklagaren

Det var ett barn som slog larm om händelsen och när polis kom fram hittades de tre personerna svårt skadade. Mannen som nu åtalas greps senare samma dag.

Han misstänks även för våldtäkt, stöld, misshandel och olovlig identitetsanvändning. Han erkänner att han varit vid bostaden men nekar till brott.

Rättegången inleds i Eksjö tingsrätt på fredag. Målnummer: B 1465-19.

-Pettersson tycker i sådana här fall att det är synd att Anders Gustaf Dalman har slutat arbeta…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

Tidigare 2019-08-16. Salim Mustafa häktad för tre mordförsök

BROTTSLIGHET. Lätt mörkhyad man gripen för våldsbrott i Eksjö, skrev vi på bloggen igår, när en kvinna och två barn fick livshotande skador efter ett våldsdåd i Eksjö. Nu häktas Salim Mustafa, född 1991, för tre mordförsök. 

Idag, fredag hölls häktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt mot herr Mustafa och han häktas såsom på sannolika skäl misstänkt för tre fall av försök till mord.

– Tingsrätten har, precis som jag, gjort bedömningen att bevisläget är i det skicket att det finns sannolika skäl att det är det är den här mannen, säger kammaråklagare Frida Noldin. Mannen nekar till brott.

De tre skadade opererades akut och skadorna betecknades initialt vara livshotande. Under fredagen meddelade Höglandssjukhuset i Eksjö att läget är fortsatt allvarligt men stabilt.

-Pettersson säger att Salim Mustafa behöver tolk på arabiska och saknar de fyra sista siffrorna i personnumret. Motiv och relation är ännu oklart.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Salim Mustafa åtalas misstänkt för tre mordförsök i Eksjö

 • ruben

  Mordförsöken följer väl den händelseutveckling, som samhällsarkitekterna bäddar för. Några har inte förstått att Sverige behöver inte importera mördare eller i övrigt kriminella.

  Gilla

 • Göran

  Om han påstår sig vara ”barn” kommer han undan…
  Om han säger att röster tvingade honom kommer han undan…
  Om han påstår sig blivit tvingad av någon han inte vill uppge namnet på kommer han undan….
  Kommer han inte undan så yrkar den i vanlig ordning Vänster-kriminella Åklagaren på ett straff på en mikroskopisk bråkdel av minstraffet enligt Svensk lag.
  Inom kort kan han fortsätta och förstöra livet på ännu fler med ”fel” Svenska rastillhörighet!
  Hans identitet skyddas av PK-cancerns media, men har någon skötsam synpunkter på det så blir det en stor bild med hemadress och kallad ”Nazist”!
  Ett riktigt sjukt & kriminellt ockuperat land där rätt och fel sitter i rastillhörighet, religion och partibok!

  Gilla

 • Kungen

  Om han är hemmahörande i palestina – vad fan gör han då i Eksjö ?? UT MED HONOM

  Gilla

 • Stadshuset i Minsk

  Petterssons blogg skrev:
  Pettersson tycker i sådana här fall att det är synd att Anders Gustaf Dalman har slutat arbeta…

  – Anders Gustaf Dalman kan få vila i frid. Vi behöver inga bödlar. Vi behöver utvisningar.

  Bödeln utför sitt arbete, först efter att ett grovt brott har begåtts. Utvisningar bör göras mycket tidigare i den kriminella karriären, innan det har hunnit begås något alltför allvarligt brott.

  Gilla

  • Tore

   Om vi ska återinföra dödsstraff behövs bödlar i högsta grad.
   Mördare ska utvisas, ja i zinkkista.

   Gilla

   • Stadshuset i Minsk

    Tore skrev:
    Om vi ska återinföra dödsstraff behövs bödlar i högsta grad.

    Sverige har under lång tid klarat sig utan dödsstraff. Och likväl så har Sverige haft låg brottslighet. Sveriges har satsat på vård snarare än hårda straff. Och den strategin fungerade utmärkt så länge som fängelserna beboddes av svenska fångar.

    Sveriges milda straff fungerar däremot uselt på individer med annan mentalitet än den svenska mentaliteten. Detta avspeglas i straffen i exempelvis många delar av Mellanöstern. Med den mentalitet som råder i Mellanöstern, så krävs brutala straff för att uppnå ett lugnt samhälle.

    Slutsats: Låt Mellanöstern ha det rättssystem som fungerar där. Och låt Sverige ha det rättssystem som fungerar här.

    Tore skrev:
    Mördare ska utvisas, ja i zinkkista.

    – Ännu hellre bör mördare utvisas redan innan dom har hunnit bli mördare. På så sätt kan vi minska antalet mordoffer i Sverige.

    Vi behöver helt enkelt genomföra utvisningar i ett tidigt skede av den kriminella karriären. Med gedigna gränskontroller kan vi tillse att ingen utvisad utlänning återvänder till Sverige.

    Därutöver behöver vi stoppa inflödet av nya stökiga utlänningar. Vi kan överväga att stänga gränsen för all utomeuropeisk invandring.

    Jag tror att denna strategi kan minska kriminaliteten mycket mer än några skarprättare kan uppnå.

    Gilla

   • Ranco

    ‘Utvisningar i ett tidigt skede av den kriminella karriären’ räcker inte. De ‘gedigna gränskontroller’ du skriver om ska används för att stänga gränsen helt. Och återkalla medborgarskap på falska grunder.

    Gilla

   • Ranco

    Men nu råkar vi ha Mellanöstern här, därför funkar inte svenska rättssystemet här längre.

    Gilla

   • Stadshuset i Minsk

    Skribenten Ranco:
    Men nu råkar vi ha Mellanöstern här, därför funkar inte svenska rättssystemet här längre.

    – Ja. Du har förstått precis vad jag säger.

    Eftersom Mellanösterns mentalitet har infekterat Sverige, så har vi att välja mellan 3 alternativ:
    1: Vi anpassar oss efter Mellanöstern. Vi förkastar allt som fungerade tidigare, när Sverige beboddes av svenskar.
    2: Vi låtsas om som att allt fungerar lika bra som tidigare. Samhället förfaller medan vi blundar för orsaken.
    3: Vi kastar ut Mellanöstern, och upprätthåller det samhälle som utformades av våra förfäder.

    Vilket alternativ är mest tilltalande?

    Gilla

   • Ranco

    Vilket alternativ är mest realistiskt?

    Gilla

   • Stadshuset i Minsk

    Ranco skrev:
    Vilket alternativ är mest realistiskt?

    – Det beror helt på debattklimatet i samhället. Den offentliga diskussionen har styrts av en journalistkår som ljuger allmänheten rakt i ansiktet.

    Med en ärlig journalistkår så hade alla svenskar varit överens om att invandringen har skadat Sverige. Det hade varit uppenbart att vi inte hjälper omvärlden genom att försöka svälja vissa länders ständigt växande överbefolkning. Det hade varit självklart att kasta ut utlänningar som missköter sig.

    Dom ljugande journalisterna försöker utmåla återvandring som ett orealistiskt förslag. Men ifall svenska allmänheten tappar tilltro till journalisternas lögner, så kommer storskalig återvandring att vara ett högst realistiskt alternativ.

    Att förflytta stora folkmassor från Sverige till Mellanöstern, är knappast mindre realistiskt än att flytta stora folkmassor från Mellanöstern till Sverige. Eftersom folkvandring ena vägen uppenbarligen har varit möjlig, så är folkvandring åt andra hållet lika möjlig.

    Gilla

   • Ranco

    Ok, lycka till med din strävan att försöka tvinga ut 1,5-2 milj. menaiter.

    Gilla

   • Stadshuset i Minsk

    Skribenten Ranco skrev:
    De ‘gedigna gränskontroller’ du skriver om ska används för att stänga gränsen helt.

    – Åtminstone i riktning in till Sverige. Inga gränskontroller ska stå i vägen för återvändare att resa hem.

    Skribenten Ranco skrev:
    Och återkalla medborgarskap på falska grunder.

    – Väl talat.

    Jag vill påpeka att det inte är jag som har tryckt tummen ner på dina inlägg. (Såvida jag inte av misstag har råkat komma åt någon knapp när jag har citerat dig. Annars har jag aldrig använt betygsättnings-funktionen till någon kommentar.) Jag applåderar dina åsikter.

    Gilla

 • Ståfräs

  Vi bara älskar dej, hälsar FI, Metoo, regeringen och i synnerhet MP i Kil.
  För vi hatar bara SD.

  Gilla

 • rune

  ”Salim Mustafa, med tolkbehov på arabiska och hemmahörande i det så kallade Palestina.”
  Och där borde han stannat !!!

  Gilla

 • blabaris

  varje dag läser vi om hur ociviliserade människor utan impulskontroll skapar kaos i landet.

  För att funka i en demokrati måste man uppnå en viss nivå av kunskap och förståelse och mognad annars funkar det inte.

  Intoleranta människor blir inte toleranta av sig själva. Själva måste våra barn gå i skola fram till de är minst 18 år för att fungera någorlunda i ett fredligt och demokratiskt land där hela välfärden och tryggheten bygger på samarbete och kunna kontrollera sina känslor och begär.

  enligt demokrati index 2019 så minskar demokrati – fred och trygghet för 13 år i rad. Det finns endas 20% av alla världens länder som uppnått en högre nivå av demokrati.

  så 80% av världen visar oss varje dag att det är lättare att bruka våld – och råna och lura varandra för personlig vinning. Samma 80% vill fly från sina länder pga av våld – korruption och väpnade konflikter.

  Vi är i minoritet. Det är ingen självklarhet med fred – demokrati och samarbete. Det är ett jävligt tufft jobb som man måste kämpa för varje dag.

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   blabaris skrev:
   Intoleranta människor blir inte toleranta av sig själva. Själva måste våra barn gå i skola fram till de är minst 18 år för att fungera någorlunda i ett fredligt och demokratiskt land där hela välfärden och tryggheten bygger på samarbete och kunna kontrollera sina känslor och begär.

   – Utbildning är viktigt. Men: Skolan har svårt att kompensera där föräldrarna har misslyckats.

   Titta på alla problemförorter. Det har satsats stora pengar på att hjälpa utlänningarnas barn att uppnå bättre resultat. Likväl så består problemen i kulturberikade förorter.

   I barnets uppväxt, så har familjen störst betydelse. Förklaringen till invandrarnas misslyckanden ligger hos föräldrarna, och inte svenska samhället. Invandrarna är helt enkelt usla föräldrar.

   Invandrarna skaffar många fler barn än dom klarar av. Därefter klagar invandrarna på att ”socioekonomiska faktorer” missgynnar deras barn. Men det är invandrarna själva som har skapat dom missgynnsamma socioekonomiska faktorerna.

   Afrikaner och muslimer behöver helt enkelt upphöra med sina stora barnfamiljer.

   Ifall afrikaner och muslimer hade hejdat sin överdrivna reproduktion, så hade dom inte ens behövt fly från sina överbefolkade hemländer. Dom stora barnfamiljerna är grundorsaken till fattigdom och konflikter i afrikanska och muslimska länder.

   Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   blabaris skrev:
   varje dag läser vi om hur ociviliserade människor utan impulskontroll skapar kaos i landet.

   – Det kan finnas en förklaring som är mycket tabu-belagd. Prova att söka information angående genen för Monoaminooxidas A (MAOA). Den genen påverkar impulskontrollen.

   Det finns ett tydligt samband mellan olika varianter av MAOA-genen, och benägenheten att hamna i kriminalitet. Prova att söka information om hur MAOA-genen varierar mellan olika delar av Världen. Du kommer att bli skrämd.

   Kunskapen om detta finns. Men det är en extremt känslig fråga.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: