Ingenting kontrolleras vid svenska gränsen


INVANDRING. Till skillnad från andra EU-länder som Storbritannien, Nederländerna och Tyskland kontrolleras ingenting vid den svenska gränsen. Det konstaterar den före detta säkerhetschefen Tom Setterwall efter en resa genom nordvästra Europa på Dagens Nyheters debatt

Settervall reste från Sverige till Storbritannien. Han fick visa passet för att komma in i Danmark. På Kastrup var det passkontroll igen för att komma till flygplatsgaten.

I London fick Settervall åter plocka fram passet för inresa i Storbritannien. Han köpte en bil och körde till färjan i Harwich där passet kontrollerades, samt bilen genomsöktes.

I Nederländerna, Rotterdam lade färjan till och åter fick han åter visa passet. Samma sak upprepades på färjan i tyska Travemünde.

När Settervall körde iland i Malmö kan jag konstatera att det var ”fritt blås” in i landet. Inte en kontroll, inte en uniformerad tulltjänsteman, ingen polis, ingen passkontroll, ingenting!

-Pettersson hör statsminister Stefan Löfven prata om restriktiv invandring och gränskontroller, han ljuger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Ingenting kontrolleras vid svenska gränsen

 • Stenbock

  Nej Abzurdiens gränser står öppna på vid gavel… I Tyskland införde Seehofer 6 november skarpa kontroller,i framför allt i söder. Och se detta betalar sig.Under den månad som gått,har 178 utvisade försökt taga sig in i landet på nytt.
  249 eftersökta kriminella med häktningsbefäl har gripits !
  Nog är väl detta ett bra resultat på så kort tid.

  Gilla

 • Tony

  Den uppenbart blinde mannen på filmen sybolicerar bra hur den Svenska gränskontrollen fungerar

  Gilla

 • MrR

  Socialister är kroniska lögnare !

  Gilla

 • gamgubben

  Det är så urbota dumt men cementerar bara misstanken om att den så kallade Regeringen inte har en aaaaning om vad att göra.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det hårdare och bättre kontroll på att få köpa några öl på Systembolaget, än att ta sig in över gränsen till Sverige.

  Det säger en hel del om läget i landet. Samt hur den politiska styrningen fungerar.

  Gilla

 • volse

  Vafan ska man kontrollera?
  Fienden finns ju redan bland oss.

  Gilla

 • Peter

  När President Trump pekar på orättvisor stirrar demokraten på hans finger och journalisten undersöker smutsen under hans nagel

  Gilla

 • Bajen666

  OT:

  En av få kvinnor som borde få ha sin rösträtt kvar i Sverige, mycket bra skrivet måste jag säga.
  http://katerinamagasin.se/nar-samhallet-forlorat-kampen-mot-de-kriminella-valjer-man-att-tyrannisera-vanliga-medborgare-att-ge-sken-av-kontroll/

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   Bajen666 skrev:
   En av få kvinnor som borde få ha sin rösträtt kvar i Sverige, mycket bra skrivet måste jag säga.

   – Jag säger emot dig.

   Alla svenska kvinnor bör ha rösträtt i Sverige. Det är inte kvinnorna som det är fel på. Felet ligger i dom ondskefulla ideologier som många kvinnor har fallit för.

   Jag tror inte att män är bättre än kvinnor på att motstå dom profeter som predikar falsk godhet. Vi måste alla vara försiktiga med att falla för dom onda predikanternas budskap. Anledningen till att fler kvinnor än män har anslutit sig till dom ondskefulla lärorna, ligger snarare i att feminismen fjäskar för just kvinnor.

   När någon har anslutit sig till feminismen, så medföljer ofta ett paket av andra ondskefulla läror. Den grupp som påstås vara förtryckt, uppmanas att göra uppror mot den grupp som utmålas som förtryckare. Denna indelning i onda och goda går under beteckningen intersektionalism.

   Ifall dom onda ideologierna istället hade fjäskat för män, så hade utfallet varit ett annat.

   Vi kan inte förkasta kvinnor enbart för att dom är kvinnor. Sverige bör förvaltas av svenska män och svenska kvinnor tillsammans.

   Gilla

   • Bajen666

    Du har din åsikt och jag min verklighet och sanning…:-)

    Ha nu en riktigt bra och trevlig Onsdag.

    Gilla

 • Käpphäst

  En till skitmyndighet i den långa raden. Livsmedelsverket har numera blivit aktivister och ljuger om kött. Stäng skiten. Nytt folk måste in i myndigheterna och de gamla måste hoppa ut.

  Gilla

  • Stadshuset i Minsk

   Livsmedelsverkets fadäs var betydligt större än du antyder.

   Livsmedelsverket
   Män och killar äter mest kött, det är varken bra för hälsan och miljön. Hur kan köttnormen ändras? Man behöver inte äta mycket kött för att vara manlig eller bygga muskler?

   – Livsmedelsverkets stora fel, är att dom gör detta till en könsfråga.

   Jag ser inget märkligt att Livsmedelsverket har åsikter om köttets hälsoegenskaper. Huruvida Livsmedelsverket har rätt eller fel beträffande köttets näringsinnehåll, överlåter jag till andra att avgöra. Jag invänder inte heller mot att Livsmedelsverket diskuterar hur miljön påverkas av livmedelsproduktionen.

   Det som är riktigt galet, är att göra matvanorna till en fråga om kön. Matvanorna används som ammunition i könskriget. Livsmedelsverket ställer sig på feminismens sida i könskriget, genom att skuldbelägga män för deras matvanor.

   Är kön på något sätt relevant? Har kött mindre påverkan på miljön ifall köttet äts av en kvinna, jämfört med ifall köttet äts av en man?

   Dessutom använder sig Livsmedelsverket av ordet ”köttnormen”. Detta språkbruk är hämtat från feminismens terminologi.

   Gilla

 • SVENSK

  Ett mycket allvarligt brott mot den SVENSKA befolkningen som till majoriteten lurats att rösta för detta vansinne.

  Gilla

 • Avmaskad

  Klart vi inte kan kontrollera effektivt vid gränserna.
  Det skulle innebära att vakterna riktade intresset mot de som inte ser västerländska ut och det skulle vara främlingsfientligt.

  Gilla

 • Lellego

  Jodå. Det kollas som tusan vid gränsen. Hörde någon som skickat efter en billig pryl från Hong Kong. Värdet var minst sagt ringa. Det blev tullmoms och deklarationsavgift som var mer än dubbelt så hög som priset på prylen.
  Tullen gör som alla andra myndigheter – plockar de låga frukterna och ser mellan fingrarna med de stora grejorna, Svensson är en lättplockad gås.

  Gilla

 • Per Molin

  Och skulle mot förmodan någon polis stå vid gränsen, släpper de ju in alla ändå. Så vad fasen ska vi slösa pengar på gränsbevakning och tull för ?

  Gilla

 • Peter

  Gammalt djungelordspråk: När Trump pekar på orättvisor i USA ser demokraterna på hans finger – och journalisten undersöker smutsen under hans nagel

  Gilla

 • Peter

  Fixade just denna:

  Gilla

 • blabaris

  som bilden på de där 3 aporna där en apa inte ”ser” – en apa inte ”hör” och en apa inte ”talar”.

  Om man varken ser – hör eller pratar med någon kan heller ingen åka fast.

  För vad skulle hända om hela balkan maffian åkte fast för vapen och granat och knarksmuggling? tja…..det hade varit rasism och etnisk profilering och gränspolisen hade åkt dit för hets mot folk grupp

  Gilla

 • Maurice

  Kontroll kostar ju massa pengar! Bättre att åka till FN o prata o tycka att man är sååå jävla duktig! Jag slänger 5 miljarder till FN:s klimatfond också. Precis vad svenska folket vill.
  Avgå för fan!

  Gillad av 1 person

 • Cirkusen fortsätter.

  NI VET VEM SOM BÄR ANSVARET FÖR ATT VÅLDTÄKTSMÄN, MÖRDARE, PEDOFILER, KNARKLANGARE, TORTERARE, RÅNARE, BIDRAGSTJUVAR VÄLKOMNAS TILL SVERIGE !

  Vill ni ha mer av detta ?
  Fortsätt då att rösta för Socialdemokraterna ( Stefan Löfven) som står med öppna armar och ropar i kör:
  EN VINST FÖR SAMHÄLLET !!!

  Det är du som avgör ditt barns framtid !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: