Nya siffror: tusentals somalier och syrier lyfter inte ett finger, de får bidrag och begår brott

INVANDRING & ARBETSKRAFT. I Danmark liksom i Sverige finns det folk som vill öppna upp för arbetskraftsinvandring även av låg- och outbildad arbetskraft. I Sverige är villkoret att du har en arbetsgivare som betalar 13.000 i månadslön så får du arbetstillstånd, sedan får du ta hit familj och barn på skattebetalarnas bekostnad. 

I Danmark har fem grupper en arbetslöshet på långt över 50 procent, i Sverige får inte sådana siffror tas fram.

De grupperna är syrier, somalier, afghaner, irakier och libaneser. Av dessa stod exakt 32.486 utanför arbetsmarknaden 2018. Syrier och somalier stod ensamma för inte mindre än 13.624 arbetslösa under 2018.

Efter dessa fem grupper kommer sex icke-västerländska nationaliteter, där mellan 40 och 50 procent står utanför arbetsmarknaden.

De kommer från Jugoslavien, Marocko, Iran, Bosnien och Hercegovina, Turkiet och Pakistan och utgör tillsammans 32.154 personer som inte är relaterade till arbetsmarknaden.

Enbart i denna grupp, bara 2018, utgör turkarna enbart 11.509 personer som saknar kontakt med arbetsmarknaden.

En klok person inser att pratet om många flyktingar som arbetar är en myt.

Regeringarna i Sverige och Danmark sjösätter projekt efter projekt för att få fler i arbete men det blir snarare färre.

När det gäller brottslighet är siffrorna inte upplyftande.

Libaneser, av totalt 11.175 libanesiska män dömdes 20,8 procent eller totalt 2.328 dömda enligt strafflagen, speciallagar och vägtrafiklagen år 2018.

Somalier, av totalt 7.501 somaliska män dömdes 17,3 procent, eller totalt 1.295, enligt strafflagen, speciallagar och vägtrafiklagen.

Turkarna, av totalt 27.656 turkar dömdes 13,4 procent eller totalt 3.693 enligt strafflagen, speciallagen och vägtrafiklagarna.

Irakierna, av totalt 13.569 irakier 12,9 procent, eller totalt 1.753, enligt strafflagen, speciallagen och vägtrafiklagen.

Syrierna, av totalt 14.862 syrier dömdes 11,8 procent, eller totalt 1.754, enligt strafflagen, speciallagen och väglagarna.

Läs mer på Den Korte Avis…

av Gerd Altmann. Pixabay

-Pettersson säger att det är danska siffror och danskarna har tagit emot betydligt färre “flyktingar” än vad vi gjort. Undrar varför regeringen vägrar ta fram siffror för Sverige? Märkligt nog är det muslimer som mest arbetslösa och brottsliga, det är helt enkelt skillnad på folk och folk…

Mina förslag:

 1. Stäng gränsen för asyl, anhörig, och arbetskraftsinvandring av lågutbildade.
 2. Sänk bidragen.
 3. Uppmuntra frivillig återvandring, vänligt men bestämt för icke självförsörjande.
 4. Utvisa alla grova brottslingar, eller upprepade småbrott.

Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det och protesterar är obegripligt. Sverige är ensamt i västvärlden om att välkomna lågkvalificerad arbetskraft från länder utanför Europa med öppna armar. Detta faktum i sig borde få någon att reagera.

Dagens regelverk innebär att en arbetstagare kan komma till Sverige för ett jobb med en lön på 13.000 kronor i månaden och ta med sig familjemedlemmar utan försörjningskrav.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Nya siffror: tusentals somalier och syrier lyfter inte ett finger, de får bidrag och begår brott

 1. Av någon anledning har man satsat stort på bidragsinvandring, som man till och med gör reklam för. Så det är ju vad våra politiker strävat efter.
  Kvalificerad arbetskraftsinvandring vill man ju helst inte ha, de utvisar man för minsta lilla teknikalitet så fort det dyker upp en chans.

 2. Petterssons 2:a förslag:
  Sänk bidragen.

  – Mitt förslag:
  Behåll bidragen för flyktingar.

  Men:
  Bidragen ska endast gälla för dom familjemedlemmar som själva anlände till Sverige. Flyktingar ska inte få skaffa ytterligare barn under tiden i exil. Befintliga barn kan få barnomsorg och utbildning. Inledande av ny graviditet innebär utvisning av föräldrarna i god tid innan barnet föds.

  Med ett sådant system, så kan flyktingarna själva avgöra hur länge dom behöver skydd i Sverige, och när det är dags att återvända till hemlandet för att bilda familj.

 3. Petterssons 1:a förslag:
  “Stäng gränsen för asyl, anhörig, och arbetskraftsinvandring av lågutbildade.”

  – Jag vill göra ett tillägg: Stäng gränsen för högutbildad arbetskraft från fattiga länder.

  Denna högutbildade arbetskraft behövs i hemländerna för att dessa länder ska ha en möjlighet att bygga upp sin egna ekonomi, till glädje för alla invånare i hemlandet.

  Ifall Sverige behöver fler ingenjörer och läkare, så får Sverige utbilda dessa själva. Det är absurt att Sverige ska förlita sig på fattiga länders universitet för att utbilda den arbetskraft som Sverige behöver.

 4. Flera myndighetsanställda har sett detta komma, de senaste 20-åren och larmat. Tyvärr, för döva öron mild sagt😱!

 5. Ja inte gör de många knop. Vi lär ju alla snart få panta tomburkar när vi har sådana fripassagerare i vårt land.

 6. Petssonsblogg är läsvärd. Mycket tydlig redovisning av antal som inte borde ha invandrat. Bra förslag till handlingsprogram. MYCKET ANMÄRKNINGSVÄRT att inte den politiska oppositionen inte reagerar samlat och offensivt på den ansvarslösa och tydligen delvis hemligstämplade invandringen!

 7. Aktuellt 21.00, rasmus i ling onskogen muppar runt om mp politiken kring arbetskraftinvandring, vad missade han i förskolan,,,?

 8. Så här trixar migranter med s k “spårbyten” för att utnyttja svagheterna i Migrationsverkets regelverk, vilket i slutändan leder till att de “nyanlända” får stanna i Sverige och i nästa steg tar hit sina familjemedlemmar ofta till livstids försörjning finansierat med våra skattepengar.

  Ledare av Anna Dahlberg- Expressen

  Delcitat

  Ensidigt fokus på asyl förvillar debatten

  Ansökningarna om spårbyte har mer än tredubblats.

  En särskilt intressant kategori är så kallade spårbyten. Det handlar om asylsökande som har fått nej på sin asylansökan och i stället får stanna i landet på grund av arbete. Denna möjlighet var rimligen tänkt som en ventil i systemet att bruka i enstaka fall – inte som ett utbrett sätt att kringgå utvisningsbeslut.

  En person kan på så vis växla mellan asyl- och arbetsspåren åt båda hållen – exempelvis börja med ett arbetstillstånd, få avslag, söka asyl, få avslag och sedan söka ett arbetstillstånd igen. (Publicerades 21 sep 2019)

  Slut delcitat

  Läs hela debattartikeln på:

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ensidigt-fokus-pa-asyl-forvillar-debatten/

  • Sverige är förlorat! Tacka anna dahlberg med flera sluskjournalister som gått pk-vägen och jobbat fram denna situation, glöm aldrig expressens löpsedel från förra valet!

 9. Bidrag för flera falska identiteter!
  I synnerhet om de är Islamister!
  Islamister med en politisk agenda att dominera Sverige med “Herrefolkstatus”!

  Ingen pratar om hur dessa med flera identiteter påverkat och påverkar Riksdagsvalet i Sverige!

  Av befintliga källor att döma har de samma agenda med Sverige som Nazityskland hade med Östra Europa!
  Att suga ut landet, förslava och terrorisera folket!

  I precis alla andra länder så kan man med befintlig teknik säkerställa att inte en person röstar för flera falska identiteter MEN i Sverige “så går det inte att göra någonting”…
  Ständigt samma mantra år efter år!

  Däremot går det att kriminalisera grundläggande mänskliga rättigheter för fattiga skötsamma människor. Det är aldrig några problem!

  • Göran skrev:
   I precis alla andra länder så kan man med befintlig teknik säkerställa att inte en person röstar för flera falska identiteter

   – Muslimernas höga födelsetal gör att dom kan utöva inflytande via valurnorna, utan att behöva utnyttja falska identiteter. Kolonisatörernas stora barnfamiljer är ett mycket större hot än eventuellt valfusk.

  • Göran skrev:
   Av befintliga källor att döma har de samma agenda med Sverige som Nazityskland hade med Östra Europa!
   Att suga ut landet, förslava och terrorisera folket!

   – Muslimerna erövrar inte med stridsvagnar, utan med barnvagnar.

 10. Där jag bor finns en familj med 4 barn som lever exakt på samma sätt på bidrag,möjligen går frun på Svenskutbildning tar bussen til centralorten 3-4 timmar om dagen, kommunen ligger 30 mil back för nästa budgetperiod, ja ja varför arbeta om man inte behöver.

  • Utlänningarnas höga reproduktionstakt är ett mycket större problem än att dom får bidrag.

   Flytta fokus från bidragen, och fokusera mer på att kolonisatörerna försöker tränga undan ursprungsbefolkningen med höga födelsetal.

   Ifall utlänningarna avstår från att skaffa stora barnfamiljer, så sparar samhället dessutom stora pengar. Samhället sparar pengar, utan behöva utestänga utlänningarna från socialförsäkringarna. Och vi motverkar problemen med alla stökiga 2:a generationens invandrare.

 11. Sanslöst att vi andra skall bet för dessa stolpskott! Vad bidrar de med till samhället annat än elände?

  Jag för ett lågintensivt krig med SL om bristande städning i t-banan hemmavid. Det är fågelbajs, fågelfjädrar m m. Det har sett ut så här i över 2 mån! Har haft kontakt med SL och de har tackat för medd, men sedan händer inget!!! Pratade med ett stolpskott i fred som sv ung “än sen då, vad skall jag göra åt det”? I sönd påpekade jag för ytterligare en och fick till sv, “städa själv”! Skr och frågade vad de anställde för stolpskott? Påpekade att det finns duvor i Kungstr g, men där var det rent i rulltr. Frågade om det var för att det var i city och det inte spelade någon roll eftersom det här var i förorten? Inget svar hittills!! Jag är jättefrb över nonchalansen! De påstod att stationsvärdar skall rapportera dyl. Upplyste dem om att under mina 17år här har jag aldrig sett en stationsvärd och ingen annan heller!!

  Kollade “Vår tid är nu” igår, missade avsnitt! Väldigt obehagligt med de där vänstermänniskorna, fick obehagliga vibbar från min skoltid. Inte för att jag råkat illa ut, men minns sådana som jag mycket väl kunde tänka mig skulle representera samma attityder! Väldigt obehagligt, tror tyvärr Du kan hitta samma stuk inom den militanta miljörörelsen!! Fattar inte vad som drar vissa i andra fall normala människor till dessa uppenbara psykopater, för det är de!

  Nu skall jag snart se nästa avsnitt, sedan tidigt i säng! Sov dåligt i natt. Mina fötter kändes som is trots sockar på fötterna. Har känt mig rätt mör hela helgen, hade ont i hela kroppen i lörd. Hade problem varje gång jag skulle sätta mig, för inte tala om att gå på toa. Fick hålla i mig för att klara mig! Vet inte vad det var? Trodde jag var på väg få influensa? Känt mig bättre de 2 sista dagarna! T&L!

  Fridens liljor!!! K 🌺🌺

  ________________________________

 12. Har migrationsverket en aning om att klaner från Somalia och övriga länder i menaområdet skramlar ihop pengar och ser till att personer som är för galna och ej bidragande till försörjning får en resa till bidragsparadiset Sverige ??

 13. Se Migrationsverkets reklamfilm för flyktingar rymliga lägenheter med lyxsäng och sminkbord

 14. Bidrag ska utbetalas ENDAST till svenska medborgare. Kraven för att bli det ska vara höga. Dessa två enkla saker skulle minska intresset att komma hit med 99 % garanterat. De gökar som redan är här skulle snabbt hitta nåt annat land att lägga sina ägg i………..

  • Stoppade bidrag skulle medföra att vi får en fattig underklass, där desperation och kriminalitet frodas. Arbetsgivare skulle kunna utnyttja utlänningarnas fattigdom till att erbjuda anställning under usla villkor. Detta skulle medföra att svenskar förlorar sina arbeten.

   Jag har ett motförslag: Stäng gränsen för invandring, och behåll välfärden.

 15. jämför du deras boendemiljö – sjukvård – utbildningsmöjligheter – inomhus el och toaletter etc i hemlandet vs i sverige så har de gjort en klassresa från slum till övferklass i sina mått mätta.

Kommentera