Folk och Försvar 2020, vilken försvarsminister ska representera Sverige?


FÖRSVAR OCH DEMOKRATI. Folk och Försvars Rikskonferens 2020 genomförs den 12-14 januari på Högfjällshotellet i Sälen. I fokus står världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap. Konferensen uppmanar till möten mellan politiker, aktiva inom organisationer i civilsamhället – inte minst ungdomsorganisationer – samt representanter för fackliga organisationer, näringsliv och myndigheter. 

Pettersson undrar vilken av försvarsministrarna i Sverige som ska vara med på Folk och Försvar. Här träffar NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg, Sveriges ena försvarsminister Najah al-Shammari i Irak. Foto: Capt William Pugh (CAF), NATO

Det är utmärkt att olika delar av samhället träffas och diskuterar dessa för Sverige otroligt viktiga områden, dock finns det demokratiska problem.

Det är märkligt då SD är det enda parti som under alla år hållit en rak och konsekvent linje i försvars- och säkerhetspolitiska frågor, medan samtliga andra partier varit med om att slakta försvaret.

Under konferensen i Sälen 2019 medverkade representanter från samtliga andra riksdagspartier under minst en punkt, vissa i så många som fem punkter. Av totalt 18 framträdande politiker var Sveriges tredje största parti inte med en enda gång.

Dessutom har Folk och Försvar år efter år hittar nya svepskäl för att inte låta SD:s ungdomsförbund bli medlemmar, vilka då som enda ungdomsförbund följaktligen inte kan delta på konferensen.

-Pettersson säger att Folk och Försvar rikskonferens nästan uteslutande finansieras via offentliga medel via de ganska tilltagna deltagaravgifterna, om de så kommer från riksdagen, regeringen eller andra statliga myndigheter. Det kanske är dags att se över pengaflödet när organisationen Folk och Försvar så tydligt tar partipolitisk ställning.

***

Stöd bloggen
Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem.

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


8 responses to “Folk och Försvar 2020, vilken försvarsminister ska representera Sverige?

 • Tony

  Folk o Försvar, där ingår väl inte SVERIGES STÖRSTA PARTI???

  Gilla

 • gamgubben

  Nästan varje dag får vi exempel på att i vårt land 2019 vet inte den högra handen vad den vänstra gör, alltså ytterligare ett exempel på den totala oordningen våra senaste regeringar har åstadkommit.
  Ändå står än den ena den andra Ministern och talar om att vi aldrig haft det så säkert och bra i Sverige tidigare.
  Revolutionen närmar sig dag för dag eftersom tokstollarna inte ens förstår att de borde avgå, snarast!

  Gilla

 • Lisa.

  Vi kräver nyval.

  Gilla

 • Göran

  Hur ska Svenska soldater kunna kriga ifall importkriminella rasistapor då hemma helt fritt kan begå grova brott mot deras familjer utan att Sveriges 100% ofungerande Rättsväsende lyftet ett finger?
  ”Inga detaljer, inga detaljer…”

  Ska Socialdepartementet betala för fiendens bidragsfusk och även deras tyngre vapen medans Försvarsdepartementet får vänta?

  Ordet ”hjärndöd” är för dessa människor ingen överdrift!

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  Hur mycket olagligt sker av etablissemanget utan följder?

  Neka, nekas, nekades på ett eller annat vis…hur blir det 2020? Absurt att skattepengar ges ut..eller kan nyttjas till fullo av vissa och nekas till andra inom ramen för demokratin.

  Nu jävl*r är det nog. Använd alla demokratiska kanaler, medel som finns och ta er fram.

  Gilla

 • Göran

  Undrar på vilket sätt dessa lismande okunniga korrupta kontoristgeneraler nu ska kunna koppla avslöjandet om det pågående bidragsfusket till ”Ryska Påverkansoperationer”?
  De fungerar ungefär som papegojor som mot ett behagligt kontoristliv kan plockas fram för att bekräfta någon av PK-cancerns alla hjärndöda floskler!
  Vad de absolut aldrig får göra är att tänka på Sveriges bästa!
  ”Jättespännande” med importkriminella ytterst välbeväpnade män som kallar sig ”soldater” medan de trasar sönder livet för dem med ”fel” Svenska rastillhörighet…

  Gilla

 • Kent

  Att Sveriges tredje största parti i valet och nu Sveriges största parti i opinionsmätningarna blir utestängda från sin rättmätiga del av det demokratiska arbetet, är det demokrati?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: