Vetenskapsskolan: Judehat, censur och bönetvång

ISLAM & SKOLAN. Censurerade läroböcker, judehat och en nuvarande rektor som pressat barn att be med orden ”Allah ser dig”. Göteborgs-Posten har talat med ett stort antal tidigare anställda på den hårt kritiserade Vetenskapsskolan. – Det största problemet med skolan är att den fortfarande står kvar, säger en av dem.

Den islamska Vetenskapsskolan som nu har ändrat namn till Safirskolan är oförenlig med  svensk skollag. Det handlar exempelvis om könssegregering, censur av läroböcker och bönetvång.

– Skolan är destruktiv för barnen. Eleverna, framför allt pojkar, riskerar att hamna i helt fel miljöer, säger en person.

– De utnyttjar systemet och skattepengar men kämpar absolut inte för att de här barnen ska komma in i samhället, säger en annan.

Skolans tidigare huvudman Abdel Nasser El Nadi, som fortfarande får 250.000 kronor per månad av skolan, ses av svenska myndigheter bedöms utgöra ett hot mot rikets säkerhet

TIDIGARE 2019-11-20. Varför stänger syltryggarna inte den muslimska Safirskolan?

ISLAM & SKOLAN. Resultaten bland eleverna på Safirskolan i Göteborg, som tidigare hette Vetenskapsskolan, ifrågasätts av andra skolledare, skriver GP. Enligt skolans egna uppgifter går 91,7 procent av eleverna ut med fullständiga betyg. På andra skolor i liknande områden är siffran mellan 20 och 30 procent.

Bild från Safirskolans hemsida.

– Man behöver inte jobba i förorten eller vara någon Einstein för att förstå att det här är orimligt, det är ganska uppenbart, säger Linnea Lindquist, rektor för Hammarkulleskolan, som anmält Safirskolan till Skolinspektionen.

Safirskolans chef och rektor Sven-Erik Berg säger sig emellertid vara säker på att betygen motsvarar deras kunskapsnivå. Skolan har även i fler andra sammanhang fått återkommande kritik.

Safirskolan, som tidigare hette Vetenskapsskolan har i åratal fått kritik för bristande undervisning, otillåtna religiösa inslag och kopplingar till extremistisk islamism. Ledaren var tidigare islamist-rektorn, Abdel Nasser El Nadi, som anklagas av Säpo för att vara ett hot mot rikets säkerhet och som fört ut många miljoner i skattepengar till utlandet. Skolan använder även återvändande IS-terrorister i undervisningen.

-Pettersson säger att det verkar som islamisterna går före barnen i syltryggarnas land.

Om eländet den muslimska Vetenskapsskolan på bloggen...

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Vetenskapsskolan: Judehat, censur och bönetvång

 1. Stäng ALLA skolor som har någon som helst religiös koppling. Detta hör INTE hemma i ett demokratiskt samhälle

 2. Det slår tillbaka mot dem själv om de kommer in på prestigeutbildningar som t e x läkarlinjen att dom inte hänger med de andra studenterna om de har fått köpta fuskbetyg redan på gymnasiet.

 3. På den här länken till Doku.nu …

  https://doku.nu/2019/11/06/el-nadi-skickade-skolpengar-till-saudiarabien/

  … kan man bl a läsa om den tidigare vd:n och huvudmannen för den dåvarande Vetenskapsskolan, Abdel Nasser El Nadi och hans vidlyftiga överföringar av stora belopp till Saudiarabien, Tyskland och Malta.

  Hans advokat Lars Erik Olsson blev tillfrågad om varifrån de utbetalade pengarna kom, om det rör sig om skolpeng och därmed skattemedel.

  Advokat Lars Erik Olsson svarade att verksamheten i Vetenskapsskolan gick med plus. Jag förutsätter att det är vinstmedel. Det är överskott i verksamheten, sa Lars-Erik Olsson.

  Utöver stora överföringar till Saudiarabien och Tyskland har Abdel Nasser El Nadi också överfört en summa på 4,2 miljoner kronor till ett investeringskonto på Malta. Malta brukar allmänt betraktas som ett skatteparadis.

  Vad säger nu sossarna Stefan Löfven, Magdalena Andersson samt vänsterpartisten Jonas Sjöstedt m fl om att Abdel Nasser El Nadi betalade ut ett jättebelopp till skatteparadis-landet Malta? De utbetalade stora summorna påstås härröra från skyhöga vinster uppkomna i den muslimska Vetenskapsskolan innan bytet till det nuvarande namnet Safirskolan.

  Rubriken nedan kommer från en debattartikeln i Dagens Nyheter den 4:e juli 2012 som Vänsterpartiet stod bakom.

  https://i0.wp.com/www.karlhenrikpettersson.se/wp-content/uploads/2012/07/DNDebatt.jpg

  Bildkälla: karlhenrikpettersson,se

  Läs gärna hela den skrämmande redogörelsen om den ekonomiska härvan av bortsvindlade skattemedel. Klicka på Doku.nu-länken, som finns angiven ovan i inledningen av den här kommentaren.

 4. En tydlig konsekvens av socialdemokraternas,
  LANDSFÖRRÄDARNAS kontrakt med Muslimska
  Brödraskapet från 1999!

  Varför reagerar ingen?
  Varför är det så tyst?
  Tror du att du inte blir drabbad?
  Tror du att muslimerna kommer att skona dig?
  Tror du att du kommer att få behålla det du har?
  Tror du att muslimernas övertagande av Sverige
  är annorlunda än andra länder de invaderat?
  Tror du att andra ska rädda dig?

  SÄPO svarar inte på min skriftliga fråga om KONTRAKTET!
  Det är allvarligt!
  Är SÄPO involverat i islam- invasionen?
  Kan vi tro på att SÄPO år vår ”säkerhetspolis”?
  Varför tillåter de i så fall att LANDSFÖRRÄDARNA
  har och behåller kontraktet med muslimerna?

  Googla: www// ”socialdemokraterna kontrakt 1999”!
  Skriv sedan och fråga SÄPO!

  – eller tänker du bli muslim?

 5. Så gör muslimjävlarna för att ta över i samhället. Ger barnen höga betyg så de kommer in på universitetsutbildningar. Köper examina från utlänska universitet och ekvivalerar till svenska examina.
  Jag har varit hos både läkare och tandläkare från Mellanöstern, aldrig mer.

Kommentera