Miljöpartiets språkrör: köp en kvarts pizza för 600 kronor

SKATTER. Miljöpartiets språkrör och vice statsministern Isabella Lövin säger i en intervju med Expressen att världen står inför ett paradigmskifte i och med klimatförändringarna. Hon menar att omställningstakten inom transportsektorn och inom jordbruk och industri måste öka.

Steget Efter

En del i omställningen är enligt Miljöpartiet en höjd bensinskatt. I regeringens höstbudget blev en sådan höjning inte av, skatten sänktes för att kompensera kring överindexeringen men inflation gjorde att priset ändå ökade med 15 öre.

– När man pratar om en bensinskattehöjning låter det som att det skulle driva folk från hus och hem, men det är bara några kronor det är frågan om. En kvarts pizza i månaden, säger Isabella Lövin till Expressen.

-Pettersson noterar att en kvarts pizza i månaden har blivit en hel del genom åren. När jag tankar bilen vid pumpen brukar räkneverket stanna på en 1000-lapp, av det utgör skatten 600 kronor, det är väldigt dyr pizza Isabell Lövin rekommenderar och nu ska hon göra den ändå dyrare.

Nåväl, i skogen där jag bor finns ingen kollektivtrafik men Isabella tänker kanske ordna buss som går lika tätt som i Stockholms innerstad.

Förresten så finns det ingen pizzeria i skogen heller, så jag måste ta bilen om jag vill ha en, fattar du Isabella?

Det värsta är att drivmedelsskatter och andra skatter på bilister handlar inte om miljö och klimat utan om att finansiera asylinvandringen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Miljöpartiets språkrör: köp en kvarts pizza för 600 kronor

 1. Fick min första elräkning för nya bostaden den var för 2 dagar och låg på 80 kr utav dessa 80kr var 15 kr min förbrukning resten var nätavgift och skatter och MP vill att vi ska tåg och buss men när man betalar hälften när man tar bilen istället för bussen dem ca 6 mil enkel till storstan.
  Ska jag och äkta hälften ta bussen tor så kostar det oss 500 tar vi bilen så kostar det 200 utan massa krångel och bussbyten,tåg går inte från där vi bor så MP är infrastruktur fientlig samt fientlig mot samhället som sådant då deras åtgärder leder bakåt och ej framåt iof ånglok behöver ej el och går i alla väder plus att dem är otroligt vackra att se på och höra

  • Lövins gubbe kör en tung dieselbil, men ”han måste ju på grund av tung last”. Idiot till kvinna som skall hålla käften. Parasit .

 2. Jag är själv väldigt glad i mat o pizza o klämmer lätt en hel pizza. Men oftast när man äter med vänner så orkar inte alla äta upp hela pizzan, nån skär bort kanterna eller plockar bort oliverna.

  Varför inte en protestaktion, där vi skickar en kvarts pizza till Miljöpartiets partikansli? Likt skoaktionen mot Centerpartiet?

  Miljöpartiet de gröna
  Pustegränd 1-3
  118 20 Stockholm

  En symbolisk, helt laglig aktion eftersom jag sålde min bil för 9 år sen, så skickar jag min del av skatten i form av en kvarts pizza till Miljöpartiet!

 3. är lilla damen verkligen på riktigt?
  Sverige är ett rikt land ! jo tjena ser inte ut så med alla nedskärningar till höger o vänster
  o värre kommer det bli
  sen BNL istället för BNP var får de alla stolleprov ifrån ?
  då kan jag tala om att min BNL kommer stiga dramatiskt när miljötalibaner äntligen försvinner

 4. Ja den sista bilden stämmer inte riktigt, det räcker att komma hit och få ett uppehålls tillsånd och ordna ett konto, sen kan dom åka tillbaks och leva
  sitt liv någon annanstans pengarna ramlar in på kontot varje månad ändå,
  ni vet Sverige är ett rikt land!

 5. Jag är kvinna själv…Men jag hatar den k…n hon kan inte vara. frisk…
  Vi kan inte ha dessa avarter i regeringen…
  Ska våra barn få en framtid måste dom bort…
  Vi har inte mycket tid på oss….För onskan ligger och väntar !

  • Ondskan har omslutit oss som en svart filt typ tvångströja .
   Ondskan måste tas bort /elimineras med alla medel. För våra barns skull.

 6. MP och regeringen i allmänhet verkar ha bråttom att ställa till det allvarligt medan de är kvar i regering. Bevare Sverige i vilket fall från alla högmodiga landsförrädare.

  • Jag sökte på ”Sveriges dyraste pizzan”. 110 000 kr! Kanske Isabella också googlade, innan hon uttalade sig och då finns det skäl till än större oro. (Eller så har hon samma pizzabagare som Henrik Schyffert)

   Att referera till pizza gör mig f-d! Ska det refereras, så bör exemplet bestå av något som man inte, helt och hållet, kan avstå ifrån. Köpepizza är en lyx för de socioekonomiskt utsatta människor, som Mp påstår sig värna! Eller är uttalandet ett sätt att diskret skapa ett samband mellan bilägande och lyxigt pizzaätande?

   Prisökningen på pizza var för övrigt 73%under perioden 1995 – 2018, enligt Google och Sydsvenskan.

  • Tyvärr kommer de inte vara ett minne blott om vi inte höjer röståldern. För ingen som är mogen röstar på idioterna

  • Hörde på ”nätet” igår någon som frågade om Beckomberga verkligen är stängt.
   Jag tror att dom behöver öppna psykvården direkt !!

   • Jo så är det…En del av dem,som tidigare vårdades därute sitter i dag i centrala Fjollträsket,och trycker på tre olika knappar….som rent tidsfördriv !
    Mycket billigare vårdform,även om ”brukarna” är välbetalda…

   • Fan skulle de låsa in den kärringen på psyk då lär aldrig dom andra patienterna bli friska. Nej det ska man inte utsätta dom för. Skicka henne med enkelbiljett till det kvinno vänliga Saudiarabien

  • Ja där har du rätt Tore gubben lilla. FI kommer som en komet nu och tar röster från när och fjärran, inte otänkbart att de inom kort blir största partiet. Feministiska frågor berör oss alla, även gamla vita män som levt över sina tillgångar hela livet. Du Tore har säkert en hel ”globen” med lik i garderoben. Men du kan gottgöra en del innan satan tar dig.

   • Vita män har byggt detta samhälle feminister raserar detta samhälle
    Henmän likt dig tittar på utan att ha ryggrad och kulor att göra något åt det.

Kommentera