Moderatledaren ber förbehållslöst om ursäkt för invandringspolitiken


INRIKES. Moderatledaren Ulf Kristersson ber förbehållslöst om ursäkt för moderaternas tidigare migrationspolitik. Det är bra, men han nämner inte Sverigedemokraterna eller några av de kända migrationsmotståndarna vid namn. Kristersson var socialförsäkringsminister i en regering som utförsäkrade cancersjuka svenskar som slitit och betalat skatt hela sitt liv till förmån för fullvuxna åldersfuskande invandrare. Menar Kristersson allvar tar han sitt ansvar och avgår, sedan lämnar han över till någon som inte satt tyst i regeringen under Reinfeldt. 

OM DET HÄR MED ANSVAR skriver moderatledaren Ulf Kristersson på Facebook.

Det finns mycket att säga om Stefan Löfvens intervju i SVT i söndags, men jag vill ta fasta på en specifik del av statsministerns budskap: Den om att det finns ett delat politiskt ansvar för dagens gängskjutningar, sprängningar och rena avrättningar.

Den segregation, det utanförskap och den långvarigt okontrollerade invandring som nu driver den grova brottsligheten har naturligtvis inte uppkommit plötsligt. Ansvaret för många års ogenomtänkt politik – och oförmågan att ta itu med problemen – delas av många. Också av mitt parti Moderaterna.

Men statsministern har fundamentalt fel i beskrivningen av verkligheten. Han pratar gärna om brett ansvar, men är inte själv beredd att TA ansvar.

Först och främst: Det är helt fel att det inte skulle gått att förutse den här utvecklingen. Många varnade för den redan på 1990-talet, och ska jag bara nämna en av dem, så är det Mauricio Rojas. Alice Teodorescu Måwe och många andra röster tog vid på 2000-talet.

Därefter har rösterna blivit många och initierade. Problemen med stor invandring och dålig integration – och de långsiktiga riskerna för djupt utanförskap, starka sociala spänningar och grov brottslighet – har lyfts av många och med konstruktiva avsikter. Så utvecklingen har i allra högsta grad kunnat förutses. Men alltför många i politiken bortsåg alltför länge från detta.

Att Löfven ens försöker förneka detta visar hur grunda insikter om Sverige som han och hans regering har. Och det reser betydande tvivel om hur ärligt talet om ansvar egentligen är.

För det andra: Moderaterna erkänner utan omsvep att vi har ett delansvar. Även vi borde ha agerat tidigare, tydligare och kraftfullare. Och i den mån mitt parti har bidragit till att smäda och frysa ut de röster som ville och vågade lyfta problemen, så förtjänar de min och mitt partis förbehållslösa ursäkt.

Att blicka bakåt och lära av misstag och missgrepp är alltså nödvändigt. Men inte tillräckligt. Man måste också TA ansvar genom tydlig politisk omprövning och konkret handling.

För det som Stefan Löfven inte alls kan se, ser nästan alla andra: Det är ju alldeles uppenbart att gängkriminaliteten, skjutningarna och avrättningarna är starkt kopplade till alltför stor invandring och alltför dålig integration. Hur kan man ens låtsas något annat?

Moderaterna har därför sedan flera år lagt om vår invandringspolitik, som numera är stram och konsekvent. Vi har utvecklat nya reformer för att snabbare lära sig svenska språket och för att färre ska leva på bidrag. Vi har skärpt vår kriminalpolitik, så den kan rå på en grövre brottslighet. Vi driver skarpa lagförslag i riksdagen. Vi bjuder in forskare och andra experter till diskussion att nu vara med och forma vårt program för framtiden. Även många av de röster som längst har varnat för den utveckling vi nu ser.

Men vad gör den här regeringen som snart går in på sitt sjätte år i Rosenbad? Stefan Löfven talar om ansvar men bekräftar gång på gång att han antingen saknar insikt om problemen, eller förmågan att göra något åt dem, eller både och.

Istället är regeringen och deras stödpartier på väg att gå från illa till värre: Socialdemokraterna undergräver all trovärdig invandringspolitik med ännu mer generösa regler för anhöriginvandring samt 7000 uppehållstillstånd för vuxna utan asylskäl (den så kallade gymnasielagen). De säger nej till kraftfulla politiska förslag som kan bryta våldsspiralen och den förödande tystnadskulturen runt de kriminella. Och de reducerar nationella politiska samtal i ett krisläge till tarvligt politiskt spel genom att utesluta Sverigedemokraterna från att ens vara med i diskussionen.

Socialdemokraterna är dessutom överlag sena i starten, håller lågt tempo och levererar inte ens de reformer som de redan tidigare har enats om över blockgränsen, såsom terroröverenskommelsen 2017. Och det finns inte ett spår av självkritik över vad regeringen har misslyckats med sedan Stefan Löfven fick makten 2014.

Ingen i Sverige är intresserad av mera prat. Det som nu sker är dubbelt dåligt för landet. För det tillåter våldet att bara fortsätta. Och det undergräver tilltron till allt politiskt ledarskap. Det är farligt och destruktivt. Det underminerar våra demokratiska processer och den tillit som måste finnas mellan väljare och valda.

Det är nu uppenbart att ansvaret måste utkrävas av väljarna senast i valet 2022. Moderaterna är beredda att axla regeringsmakten och göra allt det som måste göras för att ta itu med Sveriges svåra problem, så att vi därefter kan börja ta fasta på vårt lands många möjligheter.

Ulf Kristersson

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


36 responses to “Moderatledaren ber förbehållslöst om ursäkt för invandringspolitiken

 • Maja 2

  En Moderatman sade på tv i morse att SD äger flyktingpolitiken men är inte lika duktiga på att rätta till det apropå SD går framåt i opinionsmätningar.
  Så nu kräver/förväntar Moderater att SD skall rätta till de mastodonta problem som partiet har orsakat med sitt öppna hjärtan politik.

  Gilla

 • Kungen

  Varför sa han inte detta före valet 2018 ??
  Det är bra han säger det men glöm inte att moderaterna satt och applåderade åt landsförrädaren reinfeldt på senaste årsmötet.
  Moderaterna är INTE trovärdiga med nuvarande ledning.

  Gilla

 • Daylight66

  Han nämner faktiskt SD i sin text. Han påtalar felet i att inte bjuda in SD till samtal ang kriminaliteten. Rätt ska vara rätt.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Karln inte bara verkar han ser dessutom opålitlig ut. Dessutom finns alldeles för många moderater kvar från Reinfeldts tid i partitoppen för att de skulle få min röst. En ordentlig utrensning skulle nog behövas.

  Man hade chansen under 8 år att visa att man kunde göra något åt landets prekära situation, men valde att låta det bli en sämre.

  Gilla

 • Utvandrad

  Jävla roddare!

  Gilla

 • Nizze

  Det är väl landsförrädaren Reinfeldt som ska be svenska folket om förlåtelse för vad han har ställt till med!

  Gilla

 • Erling

  Det var inte illa! Revolutionerande skulle jag säga.
  Då kanske M slutar betrakta SD som spetälska. Naturligt vore att då också kunna tänka sig regeringssamarbete.

  Fast det är en politiker som uttalar sig.
  Och då kan man förvänta sig precis vad som helst!

  Gilla

 • gamgubben

  Om Allians för Sverige gjort vad de sa de skulle göra, när de fick makten då hade Sverige av i dag sett bättre ut. SD hade följaktligen inte varit så stora men problemen som sagt mindre.
  Att Moderaterna nu skulle få makten vore det i princip lika illa som idag eftersom deras ledning inte är starka nog för att leda en regering.

  Gilla

 • Nisse

  Det räcker inte att be om ursäkt och säga man var naiv.
  Det viktiga är hur de nu agerar. Öppnar M för samtal och samarbete med SD. De måste kräva att SD inkluderas.
  Ska Reinfeldt fortsatt bjudas in på M konferenser?
  Vi måste se konkreta förändringar i deras politik.

  Gilla

 • Egon.

  Varför litade inte Kristersson på Åkesson.
  Alla finter och knep provas, för att komma åt köttgrytan.
  Lämna ifrån dig lägenheten, som du fått genom vänskapskorruption.
  Och sparka Reinfeldt och A. Hansson offentligt.
  (A. Hansson röstade för att illegala fick gratis tandvård).

  Gilla

 • ossie

  Är ju i och för sig bra att han inser hur han och moderaterna burit sig åt i åratal mot Sd och andra kritiker. Själv satt han väl tyst när Billström nästan fick sparken för att han antytt att vi måste kunna diskutera volymer på invandringen. Men när Svetsaren eller Reinfelt ber om ursäkt så går det nog 3 måndagar i veckan.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Be om ursäkt ?
  Är bara drygt 40 år försent !
  Lita aldrig på någon från den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern som är ansvarig för deccinier av okontrollerad massinvandring som placerat Folkhemmet i ett mångkulturellt kriminellt träsk, bara så vidrigt och hånfullt patetisk.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En ursäkt, bara drygt 40 år försent !
  Lita aldrig på en Moderat eller på någon annan från den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern som är ansvarig för att Folkhemmet idag befinner sig i ett mångkulturellt kriminellt träsk.
  Så förbannat patetisk.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Kristersson hör hemma i Röd Makt -miljön , glöm inte det . Och som det skrevs här , applåderade den förrförra M -ledaren på partikonferensen . Bengt Westerberg får ej glömmas han heller . Tvingade Bildt att öppna gränserna . Mvh Sjöström

  Gilla

 • turrim

  Ber om ursäkt på Facebook som många vägrar att ha. Ska det vara någon ordning på demokratin så ska han göra en sådan avbön i riksdagens talarstol.

  Gilla

 • Ettan

  Reinfeldt som fullständigt förstörde Sverige höll tal på M-stämman för en månad sedan och fick applåder. Borde inte M porta honom om de menar allvar?

  Gilla

  • Maja

   Absolut. Ordet är inte fritt när Tyrannen är på plats och bevakar.

   Gilla

  • Maja

   ”Och i den mån mitt parti har bidragit till att smäda och frysa ut de röster som ville och vågade lyfta problemen, så förtjänar de min och mitt partis förbehållslösa ursäkt.”

   Tack så mycket, men säg det offentligt. Först då blir du accepterad.
   Offentligt att alla vi över 1 miljon som röstade på SD och AFs får höra det från en moderatledarens mun.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Räcker absolut inte, det verkar som Kristensson ber liberala och personer som står M nära om ursäkt, alla vi andra då?, som varnat och informerat om utvecklingen och har kallats rasistfacistnazister i många år. Den dagen Kristensson och Löfven eller deras efterträdare gör som felande japanska politiker och företagsledare och ställer sig upp i direktsänd TV och gråter och ber om ursäkt kanske jag kan acceptera denna.

  Gilla

 • Maja

  En dåres försvarstal;
  Jag vill inte kalla Kristersson med fula tillmälen. Har varit till och från arg som ett bi gällande M, men vill påminna er om att han satt under Fredrik Tyrannen i Riksdagen och tror knappast att ens han kunde spå vad som komma skall.
  Jag tycker att det är ödmjukt att be offentligt om ursäkt.
  Vi behöver M för SD. Nästa val är ett ödesval.
  Skulle vilja säga att vi behöver AFS för SD! Synd att de inte kan bli så.
  Christian Sonesson kommunpolitiker i Staffanstorp kan efterträda Kristersson. Honom tror jag på.

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  https://www.bz-berlin.de/berlin/charlottenburg-wilmersdorf/nach-toedlicher-attacke-auf-weizsaecker-gibt-polizei-heute-details-bekannt
  Läs o. begrunda hur dagens verklighet i Europa ser ut !
  Prof. Fritz von Weizsäcker, son till förre Bundespresidenten i Tyskland, knivmördades inför öppen ridå av en ”57-årig man”,inför alla besökarnas ögon.Dådet skedde i en renommerad klinik i Berlins centrum,på tisdagen.
  Polisen är mycket återhållsam med information om förövaren !

  Gilla

 • headamsson

  Svagt och fegt att inte kunna erkänna att det var SVERIGEDEMOKRATERNA som hela tiden varnade för denna utveckling.
  Reinfeldt hatade SD så mycket att han fullständigt sket i hur det gick för landet han satts att styra, FY F-N !
  Moderaterna och Kristersson har lång väg att vandra för att gottgöra detta enorma svek som landsförrädaren Reinfeldt åstadkom genom sitt hat !

  Gillad av 1 person

  • Maja

   Inom parentes läser man det. Äntligen har de vaknat när kassakistan är nästan tömd och landet är i krig.

   Gilla

 • grunehetgrot

  Det är ju helt uppenbart att det började med Reinfeldts ” öppna era plånböcker” . Det oerhörda förtryck mot Svenskar som har gjort detta land till vad de varit. Det överträffar med stor majoritet alla andra DIKTATURER i världen. Och detta medans över 80% av den Svenska befolkningen ser på och applåderar. FY FAN vad den Svenska befolkningen beter sig idiotiskt.

  Gilla

 • Stenbock

  Bara politiskt tjafs o. utspel som inte förändrar något…Är de så att hans uppdragsgivare inom industri-ekonomiska adeln,tjänat tillräckligt för tillfället ? Kristersson o. hans parti är o. förblir vargar i fårakläder…

  Gilla

 • Han Dendär

  Kristersson borde avgå och låta efterträdaren be om ursäkt till alla, inte bara interna invandringskritiska personer som Bali m fl. Kristersson ville bilda regering med Lööf för ett år sedan, glöm inte det!

  Gilla

 • Maya

  Tuffe Uffe har talat.Om man som parti kan stå och jubla och applådera över Fredrik Ruinfelts framträdande senaste mötet så är inte detta ett trovärdigt utspel från Kristersson.Det här är nog bara så att han märker åt viket håll vindarna börjar blåsa så smått så då är det väl på sin plats för lite eftergifter.

  Gilla

 • Ture

  Det är så dags att be om ursäkt nu när allt är för sent. En mycket klen ursäkt.

  Gilla

 • Blodsven

  Den lille fjanten sa för ett tag se´n att han inte ville släppa ut sin dotter i den brutala verklighet som skithögen varit med och skapat. Begrep han inte hur samhället skulle komma att se ut med denna idiotpolitik, så handlingskraft saknades redan då, och inte fan har han mer av den varan idag…

  Gilla

 • odalkvinnan

  Han är en vingelpetter som håller med den han sist pratade med. Vinden vänder och han seglar med. Å ena sidan å andra sidan är legio. Nästa gång står han och försvarar Löfven och Reinfeldt och Borg.
  Jag trodde att de borgerliga behövde två valperioder för att rensa ut allt vänsterfolk i stat förvaltning. Där gjorde jag och många väljare fel. I stället gjorde man upp med mp om migrationen och där gick proppen. De delade kudde med vänstern. De skyddade sina egna poster och sket i landet. Samma då samma nu. Säg till då en förändring sker

  Gilla

 • Tomas.

  Rösta bort moderatledaren

  Om ngn moderatröstare läser här så skriver jag till den: Uteslut ”tuffe uffe” och resten av det gänget eller lägg ner partiet.
  Tomas.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Vi som var med och satt i kommunfullmäktige med mera lokalt för att driva Sverige i en ny kurs. Snacka om att vi blev totalblåsta! Idag har vi för länge sedan lämnat det hela. Då de inte håller fritt vänsterut går vi hem. Många röstar SD. Det är inte bara arbetarna som lämnar S. Det är också företagarna som lämnar M. Vem tar tillvara de arbetandes intressen? De som ska försörja moder Svea? Som får betala mer och mer och får mindre och mindre.
   Problemet är att jag inte vill betala soc hjälp till män i arbetsför ålder.

   Gilla

  • grunehetgrot

   Se gärna till att inget parti i 7-klövern får över 3%.

   Gilla

 • Göran

  Har två nära vänner med obotlig cancer!
  Båda har rejält ont och tvingas av Försäkringskassan arbeta 100%.
  Deras arbetsplatser som ser dem är heligt förbannade.

  Detta är utan tvekan en ”taktisk kovändning” utan bevis på uppvaknad insikt!
  Bevis hade varit en deklarerad beslutsamhet att med full kraft ändra på alla de orättvisa (rent kriminella) saker man tidigare medverkat till!
  Bara då har M förstått hur mycket de tidigare sänkt landet och folket!
  Ta fullt avstånd från den till Landsförrädari mutade Fredrik Reinfeldt!
  Mannen som sanktionerade kriminellt våld mot de insiktsfulla som varnade och hade kunnat i varje fall till del räddat landet och folket!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: