Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister?

REGERINGSBILDNINGEN. Idag beslutade talmannen Andreas Norlén (M) om att riksdagen ska rösta om Ulf Kristersson (M) som statsminister nästa vecka.

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? 

-Pettersson tvivlar, Kristersson har en meritlista i klass med Mona Sahlin, men i och för sig blev Mona partiledare i Sveriges största parti. Så allt kan hända.

Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010. Han genomdrev då omfattande utförsäljningar av offentliga verksamheter och kommunala bolag för priser långt under marknadsvärdet. Bara under ett år (2008) slumpade han bort verksamheter värda minst 81,7 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. Enligt både Statskontoret och Regeringsrätten var utförsäljningarna olagliga. Ändå har Kristersson sluppit ansvar.

Under 1 (ett) år förlorade medborgarna 78,3 miljoner kronor vilket motsvarar kostnaden för 6.5 miljoner små Toblerone.

Under perioden som socialborgarråd 2006-2010 bodde Kristersson i en stor våning på Folkungagatan i centrala Stockholm. Lägenheten ägdes av Ersta diakonisällskap och var egentligen avsedd för sjuka och hemlösa samt personal.  Men genom Ersta diakonisällskap, som under samma period hade mångmiljonkontrakt med Stockholms stad inom Kristerssons ansvarsområde, fick Kristersson våningen utan att behöva ställa sig i bostadskön. Kristersson har inte ställts till svars för jäv.

Från 2010 till 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Kristersson bosatte sig då i en attraktiv lägenhet på Kungsholms torg i centrala Stockholm. Även denna bostad fick Kristersson utan att stå i bostadskön. Denna gång tack vare direkta kontakter med Stefan Ränk, VD för bostadsbolaget Einar Mattsson och barndomsvän till Kristerssons fru.

Bara två år tidigare, när Kristersson fortfarande var socialborgarråd i Stockholm, hade han varit drivande i utförsäljningen av 1.200 kommunala hyreslägenhetertill just Einar Mattsson.

Lägenheterna slumpades bort långt under marknadsvärdet, för sammanlagt 630 miljoner kronor, motsvarande 6.600 kronor kvadratmetern. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm var samma år (2008) 39.000 kronor. Om lägenheterna hade sålts enligt marknadsvärdet hade alltså prislappen landat på 3,7 miljarder kronor, inte 630 miljoner. Det blir rätt många Toblerone.

När Kristensson 2015–2016 var Moderaternas ekonomiska talesperson åkte han taxi för 113.000 skattekronor. Resorna gick från och till arbetet, men också till restauranger och privata adresser. Detta trots att riksdagsledamöter enligt lag ska åka kollektivt om de har möjlighet. Enligt TV4:s granskning var det bara i 3 av 668 fall som Kristersson inte kunde ha åkt kollektivt. Utgifterna för resorna motsvarar runt 9.500 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för sina resor.

Under 2007 flög Kristersson tre gånger till Kina – på skattebetalarnas bekostnad. Notan landade på 128.000 kronor. Kritiker menade att resorna inte hade något med hans arbete som lokalpolitiker i Stockholm att göra, och att han egentligen reste med sin fru som under samma period arbetade för Sweden China Trade Council. Kristersson svarade kritikerna med att han “passade på” att “diskutera social utveckling” när han var i Kina. Medborgarnas utgifter för Kristerssons Kina-resor – 128 000 kronor – motsvarar kostnaden för 10.700 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för att han låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter.

Konkret skriver lite mer utförligt…

-Pettersson säger att det var lite om statsministerkandidatens Ulf Kristerssons bakgrund, men personligen tycker jag det allra värsta var att han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” och Alliansens samarbete med Miljöpartiet om invandringspolitiken trots att han redan 2009 lade fram en utredning med många bra förslag. Han visste med andra ord. 

Nedanstående är preskriberat men visar ändå lite om Ulf Kristerssons tankar, personligen skulle jag tänka två gånger innan jag köpte en begagnat bil av denne man och absolut inte föreslå honom som statsminister, det är kanske dags att plocka fram Mona Sahlin.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

24 thoughts on “Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister?

 1. Ungefär som sätta en pedofil som ordförande i Rädda Barnen !

  eller

  Att sätta en taliban som säkerhets chef på Bofors !

  eller

  Att låta Socialdemokraterna regera i fyra år till !

 2. Han verkar inte klara omröstningen nästa vecka o både TV4 och SVT pratade om extraval ikväll. Spännande! Jag röstade på M men gör inte om det misstaget. God Kväll!

 3. Sällan jag säger det. Men här är det. TACK Pettersson. Du gör det goda arbetet. Och du är större än jag. Trots att du tycker fel i massor av frågor, såklart.
  Granskningen av detta odjur var viktig. Och hedervärd.

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  DE sju små politiska dvärgarna som inte har förmågan att ens komma överens om vem som ska styra Sverige, de kanske borde inse sina tillkortakommanden. De är alla en säkerhetsrisk för varje svensk medborgare i ett krisläge.
  Den politiska kvasten bör göra nytta och sopa de har obeslutsamma individerna bort från den politiska arenan.
  Ett civiliserat samhälle som Sverige var en gång har SJUKLÖVERN förstört fullständigt. Att lita på Kristersson är som att hamna i ett hav fullt med hajar, (Sorros, NWO och Bilderbergruppen med flera.)

 5. Här är en lång video (1 tim. 6 min.) huvudsakligen om Ulf Kristersson.

  Bl a om åren i MUF då han var entusiast för fri invandring, öppna gränser mm mm. Inslag finns också från tiden när han var kommunpolitiker i Strängnäs mm mm. Videon finns på SVT:s Öppet Arkiv. Länk nedan:

  https://www.oppetarkiv.se/video/2810565/

 6. Tuffe Uffe är en av Sveriges dödgrävare, bra fakta i artikeln, tragiskt att alternativet till Löven är så skadligt! MEN nummer ett måste vara STOPP för massinvandringen, om inte SD får igenom detta bör de rösta NEJ till tuffe Uffe, det är bättre med nyval! SD förlorar på att rösta på denna figur om de inte får gehör för en ansvarsfull invandringspolitik = STOPP för import av muslimer och bidragsparasiter & kriminella klaner! Det räcker med våldtäkter och skjutningar, mord!

 7. Som svar på frågan i rubriken så är svaret; Tveksamt, jag tycker framförallt att en person som skall leda ett helt land, bör kunna möta och tala med alla kollegor och andra politiska partiers företrädare, liksom f.ö. alla personer vederbörande kommer att komma i kontakt med.
  Det tycker jag är en grundläggande egenskap för en Ledare!

 8. Det låter förskräckligt att slumpa bort allmänhetens värden. Jag vet inte hur lämplig han skulle bli, som statsminister. Det enda sättet att försöka sona gamla misstag är kanske att han blir statsminister och försöka återställa även den oordningen? Det blir tyvärr mycket oordning att ställa till rätta. Jag har svårt se någon lämplig kandidat nu men vill gärna lyckönska den ev. utvalde. Kanske blir det nyval ändå?

 9. Som stadsminister skulle han, givet hans bakgrund, vara en minst lika stor katastrof för landet som Reinfelt och Löven!

 10. Centerns slinka röstade mot Kristersson när de röstade om 9000 illegala.
  Nu gav han tillbaka rejält när hon inte fick sondera för en regering.

 11. sjuklöverns s k “politiker” är INTE alls kompetenta att sitta i någon som helst regeringsställning! Det har de visat de, åtminstone 12 sista åren och sett hur eftervalet år 2018 hanteras!
  Det är löjeväckande! Politikeradel som fullständigt nonchalerar det Svenska Folket/ Väljarna!
  De är INTE VUXNA det uppdraget! De beter sig som barn (förlåt alla barn, ni är åtminstone ärliga i er framtoning) men ljuger sig blå!!
  Förpassa våra sjuklövern”politiker” till historiens soptipp!

 12. Ingen politiker inom den mångkulturälskande familjen 7 är lämplig som statsminister eller att styra Sverige !

 13. Kristersson är en bluffmakare och tvättäkta skurk, det visar med all tydlighet ovanstående “händelser” Samma skrot som Mona Salin, Dan Eliasson och liknande pajasar!
  Men…i dagens skurkstat Sverige så passar han säkert in!

  Själv så skulle jag dock föreslå Gustav Kasselstrand, han är en av dom få som för en sverigevänlig politik och som verkligen vill ta hand om Sverige och rädda det som räddas går!

Kommentera