Lördagsintervju 66 med docent Bilyana Martinovski om vänsteraktivismen inom våra myndigheter


Från Swebbtv. I det här programmet får vi, genom utbegärd mailkorrespondens, inblick i hur vänsteraktivister agerar inom Stockholms Universitet för att kicka en meriterad person och hur samma aktivister kan utnyttja universitetets resurser för spaning och politisk aktivism. Vi får också exempel på hur samma kretsar förmår polisen att genomföra ett till synes omotiverat och brutalt gripande, utan att presentera anmälan eller annan relevant information.

Vi har bett om kommentarer från personer på universitetet och svaren finns på vår blogg. Vi har även försökt nå Kajsa Klein för en kommentar, utan att lyckas. På vår blogg i artikeln från programmet finns också exempel på korrespondensen med befattningshavare på Stockholms Universitet.

Bilyana Martinovski är docent i ämnet människa- datorinteraktion samt doktor i lingvistik. Hon har arbetat med att ta fram beskrivningar av mänskligt beteende som används i produkter med artificiell intelligens.

Hon har ett gediget CV som sträcker sig mer än två decennier tillbaka och som visar på en dedikerad forskarkarriär med ett intensivt internationellt samarbete, frekvent deltagande i konferenser samt publicerande av ett stort antal forskningsartiklar.

Bilyana berättar i detta program en skrämmande historia som både handlar om hur hon själv har blivit utsatt men också på vilket sätt Sverige har kommit att bli. Hon blev under hösten 2019 gripen av ett stort antal poliser på Arlanda flygplats då hon anlänt efter en semesterresa. Gripandet utfördes bryskt och efterföljdes av i sammanhanget extraordinära polisiära åtgärder delvis initierade av åklagare.

Historien som Bilyana Martinovski berättar visar att begreppet att vara lika inför lagen inte gäller i Sverige längre. Det har stor betydelse vem som gjort vad och emot vem. Finns tecken på att någon inte håller sig inom rådande åsiktskorridor är det ett problem. Om kritik sedan framförs mot personer som är lierade med, eller kanske tillochmed utgör, befintlig åsiktshegemoni blir det direkt farligt.

I Bilyanas fall handlar det om ett engagemang i hur situationen gällande övergrepp mot kvinnor i Sverige ser ut. Hon råkade samband med detta trampa fel person på tårna. Denna person har det visat sig, också engagerat sig i samhällsfrågor utanför sin egentliga yrkesroll. Detta har emellertid inte på något sätt missgynnat dennes karriär utan snarast stärkt den.

I dag är Bilyanas möjligheter att arbeta inom sin profession i Sverige obefintliga. Trots hennes uppenbara yrkesskicklighet. Anledningen till detta är att stora delar av Sveriges myndigheter och institutioner har kommit att bli politiskt styrda. Tiden då åsiktsfrihet var reell, och inte bara ett tomt ord, har passerat. Det har Bilyana personligen fått erfara.

Denna historia visar hur hela myndigheter och rättsvårdande instanser kan fås att gå i ledband i viss politisk riktning, bara initiativet kommer från rätt person med de ”rätta” värderingarna. Bilyana Martinovski var affilierad med Stockholms Universitet. Detta innebär rent juridiskt ingen som helst arbetsrättslig trygghet. Affilieringen kan när som helst, utan några som helst skäl, brytas av universitetet. Utan en affiliering är det dock i praktiken omöjligt för Bilyana att fortsätta sin forskning, då forskningsanslag kräver en sådan. Stockholms Universitet som självklart är helt medvetna om detta, har dock helt negligerat detta i sin rädsla att associeras med någon utanför åsiktskorridoren.

På samma sätt har, helt uppenbart, den åklagare som beslutat om gripande av Bilyana på Arlanda flygplats sett henne som ett mycket allvarligt problem. Bilyana fick efter gripandet, då hon befann sig på en polisstation, veta att det brottet hon var misstänkt för normalt inte innebar topsning, dvs insamlandet av hennes DNA, men att åklagare i just detta fallet hade begärt att så skulle ske. Brottet hon misstänktes för var förtal. Man kan fråga sig hur det kommer sig att en åklagare agerar på detta vis.

Fallet med Bilyana Martinovski och de svenska myndigheternas behandling av henne är inte slut. Hon väntar fortfarande på beslut gällande en eventuell rättegång.

Från Swebbtv.


14 responses to “Lördagsintervju 66 med docent Bilyana Martinovski om vänsteraktivismen inom våra myndigheter

 • Johnny Boy

  Hot misshandel och kidnappning av svensk polis och åklagare mot Bilyana Martinovski är tydligen inte något ”OBEROENDE” SVT vill skriva om, nä SVT Uppdrag Granskning är upptagna med att sitta i knäet på Fredrik Virtanen🤫

  Organisationen OSCE med Dunja Mijatovic säger TYDLIGT, ”Sanning kan aldrig vara olaglig”. (Se på Twitter Dunja Mijatovic).

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ett bra program från Swebbtv.

  Om ett skrämmande angrepp på det fria ordet och demokratin. Då medvetna lögner och förtal från vänsteraktivister, drabbar helt oskyldiga människor.

  Ur Expo artikel……….

  ”Kajsa Klein är projektledare för opinionsbildning och samverkan på Näthatsgranskaren, den ideella förening som ligger bakom merparten av anmälningar som leder till fällande domar.”

  https://expo.se/2018/12/polisen-lämnar-näthatet-fritt

  Gilla

 • Turid

  Nu såg jag oxå Kajsa Klein i den här videon:

  https://vimeo.com/363858622/recommended

  Rätt läbbigt att hon pratar om andra aktivister i jagärhär som ”kollegor”. Är det en freudiansk felsägning? De håller på med sin censur-aktivism på betald
  arbetstid? Att de inte skäms!

  Gilla

 • Krille

  Vad menar Uno Fors med ”värdegrund”? Vad har universitetet för ”värdegrund”? Att stötta vänsterextrema Kajsa Klein och jag är här? På betald arbetstid.

  Gilla

 • Tony

  Stasi idioterna finns visst både bland Polisen och på
  Stockholms universitet och givetvis inom pressen.

  Gilla

 • Maja

  Biliana kommer nog från ett östeuropeiskt land. Förstår att hon reagerar. Den som har upplevt kommunismen hatar den.

  I min barndom fick vi ryska tidningar , en brun rulle hem. Detta för inte så länge sedan. Mamma tog alltid och brände upp den omedelbart.

  Gilla

 • Maja

  Man blir rädd på riktigt. Fast jag är en modig person inser jag att alla obehagliga kan rätt som det är få ett förbud mot att rösta.
  Man kanske blir förverkad sin rätt att rösta , om man inte är överens med de 82 % som styr landet.
  Sverige begravde kommunismen 1994 . Verkligen?

  ”I Sverige idag kan man knappt höja handen för att vinka utan att anklagas för hets mot folkgrupp (HMF). Urgamla svenska och indoeuropeiska symboler är också förbjudna liksom fanor, bilder och olika hälsningsfraser. I samma Sverige är det fullt lagligt att visa kommunistiska och judiska symboler, flaggor, bilder och hyllningar. De verkliga förövarna, de verkliga förbrytarna, går därmed helt fria i Sverige medan de som förlorade ska leva i evig skuld för något man inte ens gjort och under varje form av förbud.”

  http://friasidor.is/socialdemokratin-och-kommunismen/

  LÄSVÄRT

  Gilla

 • Stefan Löfven

  Tänk att Häxprocesserna kom tillbaka…
  Undras vem nästa offer blir???
  Förr brändes dem levande, nu stöts dem ur samhället, genom att anklagas för fel värdegrund..
  Måste säga att dem är effektiva.

  Gilla

 • Peter

  Professor eller ”profoss” Uno Fors…vilken ynkrygg! Bevara Sverige från sådana skitstövlar. Borde hamna på listan över landsförrädare.
  Klein och anhang äger alla frågor! Die dumme schweden..fattar inget!

  Gillad av 1 person

 • turrim

  De fina klagar på Kina. Varför? Man är ju ense om metoderna för att stoppa yttrandefriheten.

  Gillad av 1 person

 • Stefan Löfven

  Fy fan, vad sjukt…..
  Visar så tydligt hur MSM, helt går i ledband till Socialdemokraterna, liberal vänstern..
  Knäppt tyst om hur hon, och många fler blir utsatt. Demokrati, ska det tydligen vara i landet, vårat öppna fria land, vilket jävla skämt..

  Gillad av 1 person

 • Käpphäst

  Malajen Hultqvist vill ha en ny myndighet där statsmakten kan rapportera och ”som folket kan känna att dom litar på”.
  Hahahahahahahahahahahaha, en svensk myndighet som folket känner att dom kan lita på. 😀 Dra åt helvete med alla skitmyndigheter som inte sätter SVENSKAR först.

  Sverigebilden så som den är just nu på Internet är ju sann, gillar dom inte sanningen?

  Hoppa.

  Gillad av 1 person

 • Maya

  Detta torde vara förstasidestoff om vi hade haft en frisk journalistik.Kvastarna borde gå varma för detta är diktaturens fula tryne som visade sig återigen.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: